Teknoloji

22 Aralık 2022

Günümüz dijital çağında bilgisayar oyunları son derece önemli bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik bütün bunlara istinaden oyun yapımcıları, birbirinden farklı yüzlerce bilgisayar oyunu tasarlamaya devam ediyor. Sizler için bu yazımızda oynamaya doyamayacağınız en iyi bilgisayar oyunlarını derledik! O halde gelin, hep birlikte modern zamanların en iyi bilgisayar oyunlarına göz atalım.

Gamer-1

League of Legends (Taktik Savaşları)

Modern zamanların en iyi bilgisayar oyunları kategorisinde ilk olarak bahsedeceğimiz oyun League of Legends olarak karşımıza çıkıyor. League of Legends'in 2019 yılının yaz aylarında oyuna eklemiş olduğu Taktik Savaşları, 7 rakibe karşı olarak mücadele ettiğiniz ve her tur sizin adınıza savaşacak oldukça güçlü bir takım oluşturmaya çalıştığınız, sıra tabanlı bir strateji oyunu olarak karşınıza çıkıyor.

 Maçın başlangıcında ortada bulunan 9 şampiyondan bir tanesi tıpkı sandalye kapmaca mantığında olduğu gibi seçim yapıp, aşağıdan gelen rastgele şampiyonlarla güçlü ve dinamik bir kompozisyon kurup kazanmaya çalışılan bir şekilde ilerliyor. Oyun şu anda aktif olarak Android ve iOS platformlarında da mevcut durumda oyuncularını bekliyor. Tüm bunların dışında League of Legends son zamanların en çok oynanan ve popüler olan oyunları arasında ilk sırada yer alıyor. Bu rağbete karşılık olarak eğlenmek istiyorsanız bu oyun tam da size göre!

Rainbow Six Siege

Popüler oyunlardan bahsetmişken Rainbow Six Siege’e değinmezsek olmaz. Peki, nedir bu oyunun mantığı? Rainbow Six Siege, 5'e 5 takımlarla belirlenmiş kompakt haritalarda taktiksel olarak savaştığınız bir FPS oyunu olarak karşınıza çıkıyor. Tüm bunların yanında oyunda bulunan birbirinden farklı operatörleri seçip rakiplerinize karşı tuzaklar kurabilir ya da onları açığa çıkartabilirsiniz. Oyunun en ilgi çekici yanını söylemek gerekirse hiç kuşkusuz ki 'yıkılabilir çevre' özelliğinin bulunması diyebiliriz. Rainbow Six Siege sayesinde siz de oyun camiasına farklı bir perspektiften bakabilme şansı yakalayacaksınız.

Gamer-2

Call of Duty: Warzone

Sıradaki modern oyunumuz birçok kişinin gözdesi konumunda olan Call of Duty: Warzone şeklinde ön plana çıkıyor. Üstelik son güncellemelerden sonra ayrı bir boyut atlayan Call of Duty: Modern Warfare’in ücretsiz bir şekilde tasarlanan ve oyuna sahip olmayan oyunculara da sunulan battle royale modunu da dahil eden Call of Duty: Warzone, kargaşa ve kaosun hiç bitmediği 150 kişilik bir oyun modu olarak karşınıza çıkıyor. Genel battle royale mantığı olan oyunda asıl ve en önemli amacınız, ister ekibiniz ile ister tek başınıza herkesi öldürüp son hayatta kalan olmak diyebiliriz. Bu aksiyon dolu oyunu oynayarak yepyeni bir maceraya çıkmaya ne dersiniz?

Valorant

Son zamanların en popüler ve modern bilgisayar oyunu olan Valorant, güncellenmiş haliyle de nam salmaya devam ediyor. Riot Games’in takviminde bulunan bir oyun olan Valorant, 5’e 5 çevrim içi ve rekabetçi bir taktiksel FPS oyunu olarak sevenlerini karşılıyor. Oyunda tıpkı Overwatch ya da Team Fortress 2’deki gibi belirli karakter özelliklerini içinde barındırıyor. Tüm bunların dışında nişan alma ve ateş etme sistemi de Counter-Strike: Global Offensive’e oyunuyla benzerlik gösteriyor. Şu ana kadar FPS dünyasında adından son derece ses getirerek söz ettirmiş olan tüm oyunlardan ayrı ayrı parça bulunduran Valorant, bu mecraya kendi adını da yazdırmaya oldukça kararlı olduğu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Gamer-3

Half-Life: Alyx

Modern zamanların en iyi bilgisayar oyunlarından bir diğeri de kuşkusuz ki Half-Life: Alyx oluyor. Bu aşamada her ne kadar bir Half-Life 3 olmasa da Valve’ın bir şekilde Half-Life serisinin devamını sonunda getirdiği kanısına varabiliriz. Son teknoloji olan sanal gerçekliğe özel olarak uyarlanmış olan serinin son oyunu Half-Life: Alyx, insanlığın kurtuluşunun tek ve son şansı olan Alyx Vance’i, yani Dr. Eli Vance’in kendi kızını oynuyorsunuz. Half-Life 2 ve ek paketlerinde yan karakter olarak gördüğümüz Alyx ile Black Mesa’ya karşı gelerek farklı bir gidişat izliyorsunuz. Bu noktada maceraseverlerin nefesini tutacağı sahneler de mevcut. Ayrıyeten oyunun birçok farklı yerinde oldukça şaşıracağınız birbirinden farklı olaylara şahit olacaksınız. Son teknoloji bir oyun olarak sevenlerinin karşısına çıkan Half-Life: Alyx, yeni oyuncularını dört gözle bekliyor desek yalan olmaz!

Outer Wilds

Bahsedeceğimiz son oyun hepinizi mest edecek türden. Bir güneş sistemini keşfederek bazı sorulara cevaplar arayacağınız bu benzersiz oyunda, dört gözü olan mavi renkli bir uzaylı türü üyelerinden birisi olarak oynayacaksınız. Üstelik güneş sistemi o kadar iyi ve güzel tasarlanmış ki, uyduları ve kuyrukluyıldızı dahi yer alıyor. Akabinde geminize atlayıp güneş sistemi içerisindeki gezegenleri keşfe çıkarak oyuna devam edebiliyorsunuz.

Şunu belirtelim: Oyunda 22 dakikalık bir sürenin ardından evren tamamen yok oluyor ve herkes ölüyor. Ardından hemen sonra tekrar diriliyorsunuz ve tam 22 dakika boyunca oynadığınız kısmı tekrar oynayıp bu sefer farklı bir strateji belirleyerek ilerliyorsunuz. Dinamiği oldukça farklı olan bu eğlenceli oyunu mutlaka oynamalısınız.

Gamer-4

Metaverse-01
Teknoloji

Metaverse ile Tanıştığımız Yepyeni Bir Kavram: Sanal Gezginlik

Sanal dünyanın ve sanal gerçekliğin kapılarını biraz daha aralayan Metaverse, son zamanların en çok konuşulan dijital ürünlerinden biri olarak…

Devamını Oku
Yeşil pasaport.jpg
İyi Yaşam

Yeşil Pasaport Hakkında Merak Edilen Her Şey

Yeşil pasaport, bordo pasaporttan biraz daha farklı olarak bireylerin diğer pasaportlara istinaden dolaşım gücüne sahip olan bir pasaport türü olarak…

Devamını Oku
Boeing (0).jpg
İyi Yaşam

Merakla Beklenen Netflix Belgeseli: Boeing Davası

Tüm dünyanın odaklandığı iki uçak kazası ve ardında bıraktığı sorular... Herkesin merakla beklediği Netflix'in yeni belgeseli Düşüş: Boeing…

Devamını Oku