İpucu

14 Şubat 2022
Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2022

Kışın son demlerine gelmiş olsak da hala kış mevsiminin güzel atmosferi devam ediyor. Senenin en sakin ve huzurlu mevsimlerinden biri olan kış, ayrıca birbirinden keyifli ve macera dolu aktiviteler ile de harika deneyimler yaşanabilecek bir zaman dilimi sunuyor. Kışın yapılabilecek sayısız aktivite ve katılınabilecek çeşitli etkinlik olduğu için herkes kendine uygun planı yapabilecek kadar seçeneğe sahip. Ve şüphesiz, bu kış aktivitelerinden biri de kamp yapmak! Çadırları, sandalyeleri ve nefis atıştırmalıkları kapıp şehirden uzaklaşmak için kesinlikle mükemmel bir fırsat. Kamp yapmanın tadı bir başka diye düşünenler ise doğru adresteler. Kışın kamp yapacaklar için birbirinden keyifli ve bilgilendirici tavsiyeler ile kamp planınızda size destek olmaya geldik! 

Görsel kaldırıldı.

Kamp hazırlıklarının ilk adımı: Doğru Kıyafet Seçimi

Kamp yapmak kulağa çok eğlenceli geliyor olsa da bir kamp hazırlığı yaparken mevsime ve gittiğiniz kamp alanının şartlarına uygun hazırlık yapmanız minik kaçamağınızın ilk adımı olmalı. Keyifli anlar yaşarken üşümeye başlamak veya beklenmedik anda yaşanan bir aksilik anında kıyafet eksikliği yaşamak istemezsiniz. İşte tam da buna benzer durumlar için yanınıza alacağınız kıyafetleri doğru seçmeniz çok önemli. Peki, doğru kıyafetleri nasıl seçebiliriz? Kış kampından bahsettiğimiz için bu mevsime uygun bir şekilde giyinmemiz gerekiyor. Tercihen polipropilen atletler ile işe başlayarak devamında yün veya tüy kazaklar giyerek üst giyiminizi yapabilirsiniz. Bedeninizin alt bölümü için ise; yine yün, tüy veya polipropilen madde iç çamaşırı ve içlikler ile başlayarak devamında tulum veya rüzgar pantolonları tercih edebilirsiniz. 

Baş ve ellerinizi korumak içinse; sentetik veya polipropilen madde ve tercihen parmak bölümleri cep telefonu ekranına dokunmaya duyarlı bir eldiven ile şapkalı rüzgarlık veya koruyucu bir başlık giyebilirsiniz. Unutmayın, eldiveninizin ekranlara karşı duyarlı olması eldiveninizi sürekli çıkarmanızı engelleyerek üşümenizin önüne geçecektir. Son olarak, ayakkabı seçimi de en önemli detaylardan bir diğeri. Eğer kayak yapabileceğiniz bir yere gidiyorsanız kayak botları veya kayak planınız yoksa dağcılığa uygun çift katmanlı botlar ve tabiki doğru seçilmiş bir çorap ayaklarınızı olumsuz havalara karşı koruyabilmeniz için önemli. Ayrıca, çantanızı hazırlarken her şeyden yedek olarak da eklemeyi unutmamalısınız. Son olarak, üşümemeniz ve hasta olmamanız için kıyafetlerinizi kuru tutmayı ihmal etmeyin.

Görsel kaldırıldı.

Bir kış kampının olmazsa olmazları: Kamp Ekipmanları

Eğer kışın bir kamp planı yapıyorsanız kıyafet seçiminiz kadar bir diğer en önemli şey ise yanınıza aldığınız kamp ekipmanlarınız. Herhangi bir olumsuz duruma veya mevsimsel bir aksiliğe yakalandığınızda yanınızda bu anlara uygun ve kurtarıcı ekipmanlarınızın olması sizi için hayati olacak. Bu yüzden, yazımızın bu kısmını dikkatlice okumanızı öneririz. Peki, nedir bu ekipmanlar? Doğru ve sağlam bir çadır seçimi ekipman hazırlığınızın en temel adımı oluyor. Bu konuda masraftan kaçınmayıp yapacağınız kamp modeline uygun ve sağlam bir çadır almanız oldukça önemli. Unutmayın, kamp çadırınız minik kaçamağınızdaki eviniz olacak. 

Kolay kurulabilir, toplanabilir ve sağlam bir çadır seçiminden sonraki diğer adım ise uyuma ekipmanlarınız. Uyku için alacağınız malzemelerini saymadan önce ilk adım olarak uygun bir çanta seçmeyi de unutmamalısınız. Uyku tulumunuzu doğrudan çadır zeminine sermemek için bir köpük pet almanızı öneririz. Uyku tulumu seçimi yaparken ise tulumun maddesinin sentetik veya kuş tüyü olması sizi soğuğa karşı daha iyi koruyacaktır. Buna ek olarak ise; yastık, yedek polar battaniye ve diğer kişisel uyku ekipmanlarınızı çantanıza ekleyebilirsiniz.

Görsel kaldırıldı.

Tabiki çadır ve uyku ekipmanlarınız, kamp ekipmanları arasında en temel olanlar olarak ilk sıradaydı fakat dahası da var. Kamp çantanıza eklemenizi önereceğimiz diğer malzemeler ise; kafa lambası, pil, nemlendiriciler, düdük, yedek şarj ekipmanları, bandana, gözlük, güneş kremi, tuvalet malzemeleriniz, ilaçlar, ilk yardım malzemeleri, sıcak su torbası, kamp bıçağı, su şişesi, atıştırmalıklar ve diğer kişisel malzemeleriniz. Bu diğer ekipmanları günlük çantanızda taşıyabilecek bir boyutta seçmenizi öneririz böylece gerekli anlarda kolaylıkla kullanabilirsiniz. Son olarak ise, gittiğiniz kamp alanının bir el haritasını almayı ve lokasyonunuzu yakınlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Yolculuk nereye?: Kamp için Doğru Yer Seçimi

Bir kampın olmazsa olmazlarından biri şüphesiz yer seçimi. Keyifli bir kış kampı yapmak için size vereceğimiz birkaç tavsiye ile gelecek kamp kaçamaklarınız için doğru yerleri seçebilirsiniz. İyi bir kamp yeri seçimi kaliteli bir tatil geçirmenizin ilk koşulu bunu unutmayın. Özellikle gideceğiniz yerin hava durumunu ve ulaşım imkanlarını öğrenin. Çadırınızı uygun bir alana kurduğunuzdan emin olmak için kamp alanınızın kuru, düz ve korunaklı bir alan olmasına özen gösterin. Bu seçim sizi olası olumsuz hava şartlarından biraz da olsa koruyacaktır. Suya ve yakacak malzemelere yakın bir yer seçmeniz ise bir diğer önemli adım. Fakat böceklere karşı koruyucu ilaç bulundurmayı ve suyu arıtmadan içmemeniz gerektiğini unutmayın deriz. Ayrıca mümkün olduğunca hayvanların yaşam alanlarını da kamp alanı olarak tercih etmemenizi öneririz. Bu hem doğaya saygı hem de güvenliğiniz için önemli. 

Görsel kaldırıldı.

Şimdi eğlenme zamanı: Yemek ve Aktivite

Hazırlıklarınız tamam ve artık kampta nasıl vakit geçireceğinizi planlama zamanı. Yapacağınız aktivite ve planlara uygun atıştırmalık, yiyecek ve içecek seçimi tabiki size ait ama bu konuda da birkaç tavsiye vermeden geçmeyelim. Yanınıza alacağınız yiyecekleri yüksek enerji verecek olanlardan seçmeye ve olabildiğince sıcak tüketmeye dikkat etmenizi öneririz. Bu hem bedeninizi daha sağlıklı ve sıcak tutarken hem de, kış mevsimine yakışır sıcacık bir seçim olacaktır. Son olarak size tavsiyemiz, minik aktivite konseptleri belirlemeniz. Bu konseptlere uygun olarak film ekipmanları veya ışıklandırmalar gibi keyifli anlarınıza eşlik edecek ek malzemeleri de yanınıza alın deriz. Kışın kamp yapmanın tadının bir başka olacağı şimdiden belli oldu bile!

Görsel kaldırıldı.

Bonus: Eğer çocuğunuz için eğlenceli, bol aktiviteli ve aynı zamanda da eğitici bir kış kampı fikrine sıcak bakıyorsanız, Çocuklar İçin Eğitici ve Eğlenceli Kış Kampları yazımıza da mutlaka göz atmanızı öneririz.

Words to Learn Before Your Trip
Tips

Seyahate Çıkmadan Öğrenmeniz Gereken Kelimeler

Dilini bilmediğiniz bir ülkeye doğru yolculuğa çıkmak bazen zorlayıcı bir durum olabilir. Bu yüzden en azından birkaç kelime öğrenmek çok önemli.

Devamını Oku
Boeing (0).jpg
İyi Yaşam

Merakla Beklenen Netflix Belgeseli: Boeing Davası

Tüm dünyanın odaklandığı iki uçak kazası ve ardında bıraktığı sorular... Herkesin merakla beklediği Netflix'in yeni belgeseli Düşüş: Boeing…

Devamını Oku
Astroloji-0
İyi Yaşam

Astroloji Sevenlerin Takip Edebileceği 6 Podcast

Astrolojiye inansak da inanmasak da hayatımızın bir parçası olduğunu kabul edelim. Günlük burç yorumlarından detaylı astrolojik harita analizlerine…

Devamını Oku