İyi Yaşam

29 Nisan 2023

Seyahati ve gezmeyi pek severiz. İster yurt içi olsun, ister yurt dışı olsun, gezecek her zaman farklı yerler ve kültürler buluruz. Her fırsatta şehrin keşmekeş hayatından ve stresinden kaçmayı dört gözle bekleriz, her fırsatta tatil planları yapmaya oldukça hevesli oluruz ama tatil kadar, tatile hazırlık aşaması da bizi bir hayli heyecanlandırır.

Valizinizi hazırlarken bazen seyahatte ihtiyaç duyabileceğimiz şeyleri es geçebiliriz, bu da bir parça tadımızı kaçırabilir. Hele söz konusu olan kozmetik malzemeleri ise.

Peki o zaman tatil planları hazırsa, valizimize atacağımız kozmetiklerimizin listesini de şimdiden yapmaya başlayalım.

Yazın Vazgeçilmez Kozmetik Ürünü: Güneş Kremi

Diyelim, İtalya’nın dillere destan Roma şehrindesiniz. Yürümeden bu şehri keşfedebileceğinizi sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Her ülkenin mutlaka efsane bir şehri hatta birden fazla efsane şehri vardır ve buraları yürüyerek mucizevi bir şekilde gezmek, yapılması gerekenlerin en başında gelir. Fakat örneğin yazın ortasında en sevdiğiniz yerleri gezerken, özellikle yüz kısmınızı mutlaka korumanız gerekmektedir. Güneş yüz kremleri ve kısa kollu ya da şort giyiyorsanız, kollarınız ve bacaklarınız için vücut güneş koruma ürünleri, kesinlikle kullanılması lüzumlu olan ürünlerdendir. Tatil sonrası geri döndüğünüzde, yanıklarla ya da kıpkırmızı suratlarla uğraşmamak için, hem de özellikle yüksek faktörlü güneş koruma kremlerinizi, seyahatlerinizin en favori ürünü olarak tanımlamalısınız.

güneş kremi

Güzellik İhmale Gelmez: Makyaj Malzemeleri

Seyahate gidiyorsunuz ve bazı zamanlarda, güzelliğinize güzellik katmak istersiniz. Bir düşünün, akşam yemeğinde İsviçre’nin Le Man Gölü kıyısında bir restoranda oturmuş, mum ışığı altında romantik bir yemek yiyeceksiniz. Grand tuvalete yakın kıyafetler eşliğinde, makyajsız ve kıpkırmızı bir ruj olmadan olur mu hiç? Asla. O yüzden, makyaj malzemelerinizi, seyahatinizin en favori kozmetik ürünlerinden biri olarak tanımlamak hiçte yanlış bir hareket olamaz. Eğer gündüz vakti kullanacaksanız, fondöten ya da pudranızı, güneş korumalı faktörlü seçmeniz faydanıza olacaktır. Seyahat ederken de bakımlı ve makyajlı olmanız, hem sizi iyi hissettirecek hem de kendinizi daha güzel hissettirecektir. O yüzden, seyahate giderken en favori kozmetik ürünleriniz, net bir şekilde makyaj malzemeleri olabilir.

Kilometrelerce Yürüyüş Sonrası Tere Dur Demek Lazım: Deodorant ve Parfüm

Seyahat demek, upuzun turlar demek, kilometrelerce yürüyüşler demek, çıkılan yokuşlar, arşınlanan kaleler demek. Seyahatlerin en güzellerinden olan, en yükseğinden dağlara ya da tepelere tırmanmak ve uçsuz bucaksız vadilerde dolanmak demektir. Ama problem olması muhtemel olan durumlardan biri de, ister performans yürüyüşü olsun ister olmasın, terlemenizin an meselesi olmasıdır. Uzun seyahatlerde buna kesin çözüm olarak kullanacağınız deostick yani kol altı roll-on, direk sıkacağınız deodorant ve hatta kalıcı olarak parfümler mutlaka, seyahatlerinizi şenlendirecek şekilde sizi mutlu edecektir. Akşam vakti geldi mi, özel mi özel bir akşam yemeğinde, kullanacağınız eşsiz favori kozmetik ürün olarak parfüm, etrafınızdakileri büyülemeye fazlasıyla yetecektir.

deodorant parfüm

Tahriş Olan ve Rüzgardan Etkilenen Ciltler İçin: Nemlendirici

Evet, seyahatlerde asla ama asla ihmal edilmemesi gereken bir seyahat kozmetik ürünü var sırada. Bu aslında, her zaman kullanmamız gereken ürünlerin başında geliyor. Baş tacımız olması gereken: Nemlendirici. Çünkü her daim başucu ürünü olması gereken nemlendirici, özellikle yurt içi ya da yurt dışında gezerken, kesinlikle kurtarıcısı olacak bir ürün. Gece olsun ya da gündüz olsun, nemlendirici kesinlikle kullanılması gereken ürünlerden biridir. Makyaj bazı olarak kullanabileceğiniz nemlendirici hem yüz, hem de ellerinize rahatlıkla kullanabileceğiniz bir üründür. İster rüzgar olsun, ister güneş, ister yağmur, her hava şartında mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken bir seyahat kozmetik ürünü olduğunu unutmayın.

body oil

Hareketli Akşamlardan Sonra Rahatlamak İçin: Makyaj Çıkarıcı Ürünler

Makyajınızı bir güzel yaptınız, seyahatinizin özel noktalarında en özel kadın olarak kendinizi hissetmeniz için makyajınızı tamamladınız. Fakat akşam oldu mu, yatma vakti gelince yüzünüzde en ufak bir makyaj kalıntısı kalmaması lazım ki ertesi güne yenilenmiş olarak sıfırdan başlayabilin. O yüzden eğer yanınıza makyaj çıkarıcı ürünlerden şişeli olanlardan almak hem ağır ya da zor gelirse makyaj çıkarıcı mendillerden mutlaka alın. Hem fazla yer kaplamayan hem ağırlık yapmayan hem de son derece pratik olan bu makyaj çıkarma mendilleri, yüz, dudak ve göz için de kullanılabiliyor. Kendinizi yenilemek ve seyahatinizde pratik olarak kullanabileceğiniz bu ürünü asla ihmal etmeyin. Unutmayın, ihmal edip yüzünüzde seyahatin verdiği yorgunlukla uyuya kalırsanız, kalıntıların sizi ve cildinizi kötü anlamda etkileyeceğini asla aklınızdan çıkarmayın.

İhmal Edilmemesi Gereken: Ayak İçin Dinlendirici Kremler

Bu ürün kesinlikle seyahatlerde yanınıza almanız gereken bir ürün, ayak dinlendirici, rahatlatıcı kremler. Neden mi? Atina’yı turladınız, Mısır piramitleri en uç noktasına kadar gezdiniz ya da Milano’da görülmedik nokta bırakmadınız ve bunların hepsini yürüyerek yaptınız. Evet başka söze gerek yok, tüm bu yerleri görmenizi sağlayan ayaklarınızı, ertesi günde rahatlıkla kullanabilmek ve yeni yerler görebilmek adına, onlara iyi bakmalısınız. Topuk bakım, nemlendirici, peeling gibi ürünleri asla seyahatlerinizde yanınıza almayı unutmayın. Bilin ki yürüyerek yeni yerler görebilmek, sizin ayak sağlığınıza ve bakımına bağlı. O sebeple ayaklarınıza, seyahatlerinizde de mutlaka favori kozmetik ürünlerle iyi bakın.

 

Korku Evi-0
İyi Yaşam

Türkiye’deki Korku Evleri

Eğer tüylerinizi ürperten oyunları seviyorsanız Türkiye'nin dört bir yanında sizi ürkütücü bir maceraya çıkarmayı bekleyen pek çok "Korku…

Devamını Oku
2023'ün en çok dinlenen kitapları-0
İyi Yaşam

2023’ün En Çok Dinlenen Kitapları

Türk edebiyatının unutulmaz örneklerinden dünya klasiklerine kadar birçok kitap, geçtiğimiz sene içerisinde yine insanların en güzel eşlikçilerinden…

Devamını Oku
1
Tips

Küçük Çocuklarla Uzun Uçuşlarda Rahat Etmenin Püf Noktaları

Uzun uçuşlar, özellikle küçük çocuklu aileler için zor olabilir. Birkaç püf noktası ile bu durumu hem çocuğunuz hem de sizin için keyifli hale…

Devamını Oku