Yeme İçme

22 Şubat 2022
Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2022

Yemek yemek kimileri için adeta bir tutku, adeta bir yaşam amacı. Yemek ise, hayatımızda başlı başına önemli bir konu. Bunun üzerine sayısız profesyonel veya amatör içeriğin olduğuna eminiz. Bu içeriklerin büyük çoğunluğu da yaşadığımız zamanla doğru orantılı olarak, tabiki, internet ortamlarında. Videolar mı dersiniz bloglar mı, yemek yemek üzerine veya yemek yapmak hakkında birbirinden çeşit dijital içeriğe ulaşılabilen bir zamandayız. Yemek yemeyi sevenlerin çok sevdiği bu ortamlara biz de biraz göz attık. Doğrusunu söylemek gerekirse, bazı içerikler fazlasıyla leziz ve iştah açıcı! İster yemek konusunda yeni beceriler kazanmak için isterseniz de sadece yemeklerin hazırlanışlarını izlemek için veya hatta yemek yiyen birilerini izlemek için ki buna Mukbang diyorlar, göz atabileceğiniz sayısız video var. Tabiki, video deyince akla gelen en popüler platformlardan biri de Youtube. Yemek yemeyi sevenleri aynı platformda buluşturacak en leziz içerikler için en iyi Youtube kanallarını derledik. İşte Youtube'daki yerli ve yabancı en iyi 12 yemek kanalı!

Blogger (1).jpg

1- İdil Yazar

İdil Yazar, uzun zamandır harika tariflerini paylaştığı yine kendi adındaki kanalı ile seyircileri tarafından sevilen biri. Bu kanal, yerli ve yabancı birçok çeşitli yemek ve tatlı tarifleri ile çoğu kişinin yemek rehberlerinden olacak türde. Çeşitli konseptleri ve tatlı enerjisi ile Yazar’ın tariflerini izlemekten keyif alacağınıza eminiz.

2- Refika’nın Mutfağı

Türkiye’de yemek dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri de şüphesiz Refika Birgül. Yılların eskitemediği enerjisi ve keyifli ekibi ile Youtube kanalı olan Refika’nın Mutfağı’nda birbirinden keyifli içeriğe imza atıyor. Hem Türkçe hem de İngilizce olarak videolar paylaşan Birgül’ün birçok açıdan başarılı bir şef olduğunu söylemek mümkün. 

3- Bruno Albouze

Profesyonel bir şefin elinden neler gelmez ki düşüncesinin tam anlamıyla karşılığı olan bu kanalda, şef Bruno Albouze ile tanışacaksınız. Fransa’da yetişmiş olan Albouze, yılların tecrübesi ve eğitmenlik kariyeri ile Youtube kanalında deneyimlerini ve tariflerini bizlerle paylaşıyor. Özellikle, birbirinden leziz tatlı tarifinin gerek sunum gerek içerik olarak nasıl mükemmel olarak hazırlanabildiğine şahit olacaksınız. 

Blogger (2).jpg

4- Arda’nın Mutfağı

Türkiye’nin en popüler şeflerinden biri olan Arda Türkmen’i aranızda tanımayan yoktur diye düşünüyoruz. Televizyon programlarında bol bol görmüştük zaten kendisini. Türkmen, uzun zamandır da kendi Youtube kanalı olan Arda’nın Mutfağı kanalında birbirinden çeşitli tariflerini ve eğlenceli konsept içeriklerini bizlerle paylaşıyor.

5- Burcu Eminoğlu

Türkiye’nin en çok konuşulan yemek yarışmalarından biri olan Masterchef’de yarışmış biri olan Eminoğlu, bir süredir kendi Youtube kanalında takipçileri ile tariflerini paylaşıyor. Eğlenceli tavırları ve profesyonel tarif denemeleri ile başarısını gün geçtikçe daha da fazla kanıtlayan biri. Aslında temel alanı pastacılık olan Eminoğlu’nun özellikle bu tarz tariflerini denemeden geçmeyin deriz. 

6- Yemek.com

Son zamanlarda öne çıkan bir diğer yemek kanalı da Yemek.com. İki şefin birbirinden eğlenceli konseptler eşliğinde hazırladığı sayısız lezzetli tarif ile tanışmaya hazır olun. Kimi zaman konuklar da alarak içeriklerini hazırlayan kanalın stüdyosunda çok eğlenildiğine eminiz. 

Blogger (3).jpg

7- Tasty

Bu kanalı daha önceden duymayan yoktur diye düşünüyoruz ama eğer duymadıysanız tanışmak için doğru zamandasınız. Dünyadan birbirinden farklı alanda profesyonel şeflerin bulunduğu bir ekip ile sayısız yemek tarifi ile tanışacaksınız. Tasty, özellikle kısa ve hızlı çekim ile hazırlanmış mini videoları ile uzun yıllardır çok popüler. Bu mini tarif videolarına, başka platformlarda da rastladığınıza eminiz!

8- Honeyjubu

Asya mutfağını sevenler burada mı? Bu önerimiz sizin için. Son zamanlarda Asya mutfağına ve kültürüne olan ilgi zirve yapmışken bu kanal ile tanışmak harika olacak. Sıcacık bir ev ortamında, arkada hafif bir müzik eşliğinde, ASMR yemek videoları ile birbirinden leziz ve o soslarla dolu tarifler ile tanışacaksınız. Acılı ve bol soslu tarifleri sevenler için oldukça tatmin edici bir kanal önerisi olduğuna eminiz. 

9- Bengi Kurtcebe

Birkaç sene iç mimar olarak çalışmış ama ani bir kararla MSA’da pastacılık eğitimi alarak kariyerini farklı alanda şekillendirmiş Kurtcebe. 2012’de kendi markası Le Fırın’ı kurarak yemek dünyasına atıldıktan sonra bir de kendi Youtube kanalını açmış. Burada birbirinden leziz yemek ve tatlı tarifleri ile takipçilerini adeta bir lezzet şölenine davet ediyor. 

Blogger (4).jpg

10- TOPJAW

Bir kameraman ve arkadaşının birlikte enfes yemek mekanlarını, ülke ülke gezerek keşfe çıktığı içerikler bizce çok keyif verici. British İngilizcesine bolca maruz kalacağınız bu eğlenceli ve bir o kadar da leziz kanal TOPJAW, sizi farklı ülkelerdeki en ünlü mekanlarda, profesyonellerin hazırladığı birbirinden leziz tarif ile tanıştıracak. 

11- Pick Up Limes

Vegan ve bitki bazlı yiyecekler sevenler için harika bir kanal önerimiz var; Pick Up Limes! Bir diyetisyen ve bir mühendis çiftin ekibi ile birlikte bir hobi ile başlayıp zamanla büyüttüğü bir yemek kanalı bu. Sağlıklı beslenenler bunun aslında sıkıcı yiyecekler yemek anlamına gelmediğini bilirler. Aslında birbirinden lezzetli birçok tarif var ve bu kanal bunun en harika kanıtı. Bizce bu kanaldaki tarifleri mutlaka denemelisiniz!

12- AlmazanKitchen

Doğanın en vahşi hallerinde birbirinden leziz, adeta izleyenlerin ağzını sulandıracak tariflerin en doğal şekilde nasıl hazırlandığına şahit olacağınız bir kanal bu. Ayrıca, ASMR videolar izlemeyi sevenler için de bir cennet. Yiyeceklerin doğada nasıl bu kadar muazzam hazırlanabildiğine çok şaşıracağınıza eminiz. 

Blogger 5.jpg

Dünya Turu-0
Tips

Para Harcamadan Dünya Turu Mümkün mü?

Dünyayı gezmek hepimizin hayalleri arasındadır. Özellikle pandemi nedeniyle dünya çapında seyahatlerin kısıtlanmasıyla beraber evlerde mahsur kalan…

Devamını Oku
1
İyi Yaşam

Valizinize Eklemeniz Gereken Cilt Bakım Ürünleri

Uzun uçuşlar, saatler süren gezmeler, kendimizi kaybederek güzellikleri görmek adına yaptığımız kilometrelerce yürüyüşler, seyahatlerimizde olmazsa…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Sık Seyahat Edenlere Beslenme Önerileri

Seyahat her zaman heyecan verici ama bir o kadar da yorucudur. Günlük alışkanlıklarımızı terk edip rutinin dışına çıkarız...

Devamını Oku