Kültür Seyahat

16 Mayıs 2022
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2022

Fransa Açık Tenis Turnuvası veya Roland Garros, en eski ve en prestijli dört Dünya Slam Tenis Turnuvası’ndan biridir. Grand Slam'in kronolojik sırayla ikinci turu olan Fransa Açık, Paris'te kil veya toprak zemin üzerinde oynanır. Turnuvanın ismine gelince, Roland Garros'un büyük bir tenis şampiyonu olduğunu düşünen herkes hayal kırıklığına uğrayacaktır çünkü aslında, turnuva, Birinci Dünya Savaşı sırasında aktif ve öncü bir havacılık pilotu olan Fransız Roland Garros'a adanmıştır ve turnuva adını oynandığı mekândan yani Stade Roland Garros’dan alır. Her yıl mayıs ayında Paris şehrinde düzenlenen turnuva, ünlüler de dâhil büyük bir taraftar grubunu çekiyor. Birçok kişiyi konuk etmek içinse Paris’in otelleri hazır durumda bekliyor. 

Roland Garros-1

1. Molitor Paris

1930’lu yıllardan 1990’lı yıllara kadar sadece halka açık bir yüzme havuzu olan yer, daha sonra terk edilmiş bina haline döner. Devam eden yıllarda duvarları grafitiyle süslenen ve gençlere ait bir mekân olan bu bölge, 2014 yılında muazzam bir otele dönüştürülmüştür. Roland Garros’a oldukça yakın olan otelde 124 oda ve suit bulunuyor. Orijinalliğini ve tarihini yaşatmak isteyen otelin en gözde kısmı tabiî ki 1930’lardan kalmış ve şimdi yenilenmiş geniş kapalı havuzu. Aynı zamanda çocuklar için de ayrı bir yüzme havuzu mevcut. Otelde spa odaları, hamamlar, sauna ve masaj odaları da yer almakta. Kütüphane ve spor salonu da barındıran otelde, eğer çocuğunuzla gitmeyi tercih ederseniz diye bebek bakımı hizmetleri de var. Otel, büfe kahvaltısı, otelin her yerinde bedava kullanılabilen internet bağlantısı ve kafe ve barlarıyla geniş bir servis seçeneği sunuyor. Otelin diğer güzel bir yanı da evcil hayvan dostu olması. Otelin etrafında Paris Saint-Germain spor kulübünün stadyumu Prensler Parkı ve çeşitli kiliseler bulunuyor. Tenis turnuvasını izlemeye gitmişken daha lüks bir otelde Paris’in tadını tarihiyle beraber çıkarmak isteyenler Molitor Paris otelini tercih edebilir.

Roland Garros-2

2. Passy Eiffel Hotel

Stade Roland Garros’a sadece 3 km uzaklıkta bulunan Passy Eiffel, yumuşak renkleri ve samimi ortamıyla sizi evinizde gibi hissettirecek bir otel.  Passy’nin tarihi köyünde yer alan bu büyüleyici otelde kalmayı tercih edenler Trocadero Meydanı, Eyfel Kulesi ve Şanzelize Caddesi’ni birkaç dakika içinde keşfedebilirler. Kültür ve tarih severler için, otelin yakınlarında Challant Sarayı ve dünyaca ünlü ressam Claude Monet’nin Marmottan Monet Müzesi de bulunmakta. Otelde şehir manzaralı odalar, sigara içilmeyen odalar ve suitler olarak ayrılmış üç tip oda bulunmakta. Ücretsiz Wi-Fi, büfe kahvaltısı, odalarda klima ve yazı masası gibi birçok hizmet de bulunuyor. Otel bebekli konukları da ağırlıyor. Penceresinden Eyfel Kulesi’ni izleyebileceğiniz, “evinize hoş geldiniz” mottosuyla kaliteli bir otel hizmeti sunan Passy Eiffel Hotel, Paris’in en dikkat çeken otellerinden biri.

3. Ibis Styles Paris 16 Boulogne

Otel, eğer Fransa Açık Tenis Turnuvası’na gidecekseniz, turnuvanın düzenleneceği yere 1.3 km uzaklıkta bulunuyor. Otele yakın birbirinden kaliteli restoranların yanı sıra, Paris’te resim ve seramik kursu almak isterseniz, “Meet a French Artist” otele sadece 5 dakikalık uzaklıkta bulunuyor. “Bill & Rosa’s Book Room” dükkânında Paris’ten dönerken yanınızda götüreceğiniz hediyeler alabilirsiniz. Otelde ise ücretsiz kahvaltı servisi ve ücretsiz internet bağlantısının yanında kuru temizleme bile var. Daha çok aile oteli olan otelde aile odaları yanında normal odalar da mevcut. Odalar klima, uyandırma servisi, ücretsiz banyo malzemeleri ve televizyon gibi sizi rahat ettirecek eşyalarla donatılmış. Eğer Paris’e yolculuğunuzda evcil hayvanınızı da yanınızda getirecekseniz, bu otele gönül rahatlığıyla hayvan dostlarınızı getirip onlarla kalabilirsiniz.

Roland Garros-3

4. L’Hotel Atrium

Otel listelerinde en çok tercih edilen otellerden biri olan L’Hotel Atrium, Paris’in batı banliyölerindeki bir komün olan Suresnes’de yer alıyor. Otelin hizmetlerinden bazıları ücretsiz Wi-Fi, bar, bilardo salonu, hızlı giriş çıkış gibi pratik imkânlardan oluşuyor. Ses yalıtımlı odalar ve suitler arasından seçim yapabileceğiniz otelde, odalarda klima, çalışma masası ve televizyon mevcut.  Otelde 24 saat açık resepsiyon, konsiyerj ve oda servisi de bulunmakta. Güzel bir akşam yemeğine çıkmak isterseniz, otelin yakınlarında 5 yıldızlı restoranlarda lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.  Örneğin bir Akdeniz restoranı arıyorsanız, Suresnes Best Western'den çok uzakta olmayan Tizin Tichka, Le Vallon du Liban veya L'Ourika'yı deneyebilirsiniz. Gezebileceğiniz yerler içerisinde, kaldığınız otelin yakınlarında bulunan Suresnes Kentsel ve Sosyal Tarihi Müzesi ve Sainte-Jeanne-de-Chantal Katolik Kilisesi bulunuyor.

5. Okko Hotels Paris Porte de Versailles

Aile dostu bir otel olan Okko Hotels, Paris’in merkezinde bulunan otellerden bir diğeri. Otelde konaklamaları süresince konuklar ücretsiz Wi-Fi erişimine ve ücretsiz kahvaltı hakkına sahip olabiliyor. Otelde kullanabileceğiniz bir spor salonu ve bar da bulunuyor. Ayrıca hayvan dostu olan otele evcil hayvanlarınızı da getirebilirsiniz. Otel aynı zamanda, 24 saat açık resepsiyon, bagaj saklama ve hızlı giriş/çıkış hizmetleri sunuyor. Odalar ses yalıtımlı olup, odaların içinde klima, çalışma masası, televizyon ve çay/kahve makinesi de hizmetinizde. Otele yakın ziyaret edebileceğiniz yerler arasında, özellikle çocuklarınızla keyifli vakit geçireceğiniz Aquaboulevard Su Parkı ve gitmişken Paris sinemalarını da göreyim derseniz Gaumont Aquaboulevard Sineması da bulunmakta. 

Roland Garros-4

6. Hotel Felicien by Elegencia

Paris’te daha renkli ve fütüristik bir otelde kalmayı tercih edenler için Hotel Felicien önerilebilir. Odalar, maksimum konfor için düz ekran TV, klima ve mini bar ile donatılmış. Hotel Felicien by Elegancia, konukların istedikleri zaman çevrimiçi sörf yapabilmeleri için ücretsiz Wi-Fi da sunmakta. Otelde 24 saat açık resepsiyon ve bagaj muhafazası bulunmakta. Buna ek olarak, yoğun bir günün ardından hak ettiğiniz bir dinlenme için bir yüzme havuzu ve bir salon da var. Aracı olan misafirler için ise otopark da mevcut. Otele oldukça yakın olan, Amerika’daki Özgürlük Anıtı’nın küçük bir kopyası olan Özgürlük Anıtı’nı ve Eyfel Kulesi’ni görebilirsiniz. Meşhur Grenelle Köprüsü de görülmeye değer yerlerden bir diğeri.

1
Yeme İçme

Paris Pastaneleri: En Lezzetli Kruvasanları Alabileceğiniz Yerler

Paris İle özdeşleşen lezzetler arasında özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi kruvasanı saymamak olmaz. Sıcacık kahve ve kruvasanın keyifli uyumu ile…

Devamını Oku
Roland Garros-0
Kültür Seyahat

Fransa Açık Tenis Turnuvası İçin Paris Otelleri

Her yıl mayıs ayında Paris şehrinde düzenlenen turnuva, ünlüler de dâhil büyük bir taraftar grubunu çekiyor. Birçok kişiyi konuk etmek içinse Paris’…

Devamını Oku
Ünlü Ressamların Doğup Büyüdüğü Ülkeler
Kültür Seyahat

Ünlü Ressamların Doğup Büyüdüğü Ülkeler

Derler ki yaşadığımız çevre, algımızı ve hayatımızı etkiler. Her ülkenin de kendi şartlarında yetişen ve bu ortamda filizlenen bir sanatçı kesimi…

Devamını Oku