Yeme İçme

27 Eylül 2021
Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2022

Avustralya’nın başkenti Canberra, yerel ve ithal şeflerin, tap taze ürünleri farklı bir bakış açısıyla muhteşem mutfaklara dönüştürmesiyle oluşuyor. Canberra’yı ziyaret etmişken, bu ağız sulandıran lezzetleri, en güzel yapan restoranlarda yemek en güzeli.

1

Tipsy Bull Restoran

Cin çeşitliliğinin geniş bir koleksiyonuna sahip Tipsy Bull, Caberra’da aynı zamanda Cin Bar olarak biliniyor. Rahatlatıcı ortamı, atıştırmalık ara sıcak tabakları bu restoranı, arkadaşlarla birkaç kadeh içilebilecek mekanlardan yapar. Tapas stili yiyecekleri, İspanyol ve Akdeniz mutfağından ciddi esintiler sunar. Lezzetli Hindistan cevizi parçalarının serpildiği snapper adı verilen balık filetosu, ağır ateşte pişirilmiş sığır yanağı, denenebilecek lezzetlerden sadece bazıları.

Verity Lane Market Restoran

Canberra’nın gastronomi açısından patlama noktası sayılan restoran, şef odaklı mutfağı ve birinci kalite içkileri ile şehrin kalbinde yer alır. Restoranın bünyesinde bulunan ayrı mutfaklarında, Pizza Artigiana’da odun ateşinde Napoli tarzı pizzaları, Ramen Daddy Restoran’da Asya sokak lezzetleri, My Sabor Restoran’da Asya ve Portekiz füzyon tarzları denemeniz mümkün. İçecekler ise 1,900 lü tarza sahip Verity Bar’da misafirlerini tatlandırmayı bekliyor. 

2

Pialligo Estate Restoran

En iyi şarap restoranı olarak sayılan Pialligo Estate, tablo gibi bir manzarada eşsiz tatlar sunuyor. Üzüm bağları, organik ürünler satan pazarı, ailecek tercih edilebilecek ayrı yemek salonları ile bu restoranda adeta yok yok. Kanguru eti, kızarmış ördek göğsü, tütsülenmiş tavuk göğsü gibi özel spesiyal tabaklar, denenmesi gereken onlarca lezzetten sadece bir kaçı. Ayrıca bölgesel şarapların da yer aldığı geniş bir şarap menüsü olduğunu söylemeden geçmeyelim. 

The Boat House Restoran

Burley Griffin Gölü manzarasına karşı müthiş lezzetler tatmaya var mısınız? The Boat House Restoran, hem ortam olarak rahatlayabileceğiniz hem de ödüllü lezzetler ile keyif alabileceğiniz bir yer. Canberra şehrinden ufak bir kaçamakla, açık şöminesi, zengin dekoru, sofra örtüleri ve ambiyans yaratan ışıklandırması ile The Boat Hose’da kendinizi, mevsime göre değişen menülere bırakın. Sarı kuyruk balığı, soğuk İspanyol çorbası, rozbif gibi birbirinden ünlü tabaklar, denemeye değer. 

Zoo Bar & Grill Restoran

Gündüz ya da gece, iş ya da sıradan bir yemek, ne ararsanız Zoo Bar & Grill’de meraklılarını bekliyor. Atıştırmalıklar, pizzalar, hamburgerler, çeşitli soslar eşliğinde et yemekleri ile bu zevkli restoran, yaratıcı tabaklara ve orijinal lezzetlere sahne oluyor. Kokteylleri, biraları da leziz tabaklar eşliğinde yudumlamayı asla ihmal etmeyin. 

3

Silo Pastanesi

Avustralya’nın en iyi kek, pasta ve ekmeklerini yapan Silo, en seçkin tadıma sahip kişileri bile süprizle karşılaştıracak tart alternatiflerine sahiptir. Özellikle Silo'nun çikolatalı tartı, enfes haşlanmış ve küçük küçük doğranmış kış meyveleri ile üstünde orta yoğunlukta ve mükemmel kalitede çikolata dolgusu ile hamurun gevrekliği ile ün salmıştır.

Rizla Restoran

‘İyi Zamanlar’, ‘İyi Yemek’, ‘İyi Şarap’ sloganıyla kendini ifade eden restoran, misafirlerine, rahat bir bahçe ortamı, kaliteli şaraplar ve güzel peynir tabakları sunuyor. İstiridye ve ton balığı tabakları, çeşitli peynirler, karamelize soğan ile sığır yanağı, mascarpone peynirli tatlı gibi birbirinden özel lezzetler, Rizla’da kaliteden ödün vermeyen misafirlerini ağırlamayı bekliyor. 

Onred Restoran

Canberra’da mükemmel bir yemek deneyimi için Onred restoran, kesinlikle gidilmesi gereken mekanlardan birisi. Leziz şarapları, dikkat çeken tabakları ve modern atmosferi ile Onred Restoran için Canberra’nın kalitesini yansıtan bir restoran denilebilir. Ana yemek olarak menü şeklinde farklı alternatifler sunan Onred, ziyaretçilerine kangru filetosu, et filetosu, ördek ayağı gibi pek çok seçenek sunuyor.

 

Eğer Canberra'ya bir gezi planlıyorsanız, Canberra'nın görülmesi gereken yerleri ve leziz mutfağından örnekleri için Avustralya'nın Keşfi: Canberra'ya Gideceklere Öneriler yazımıza da mutlaka göz atmalısınız.

1
Kültür Seyahat

Canberra’daki En Lüks Oteller

Avustralya’nın ikonik başkenti Canberra, gerek güvenli bir şehir olmasıyla gerekse modern ve tarihi müzeleri ile ziyaretçilerini mest edecek bir…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Canberra’daki En Lüks Oteller

Avustralya’nın ikonik başkenti Canberra, gerek güvenli bir şehir olmasıyla gerekse modern ve tarihi müzeleri ile ziyaretçilerini mest edecek bir…

Devamını Oku
Nullarbor (0)
Kültür Seyahat

Nullarbor Uçurumları: Dünyanın Bittiği Yer

Bu yıl yurtdışı tatilinizi Güney Avustralya'dan yana kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü burada mutlaka görmeniz gerektiğini düşündüğümüz bir…

Devamını Oku