Kültür Seyahat

21 Şubat 2022
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022

Kışın evlenenler ve mutluluğa yeni bir adım atanlar için ülkemizde cennet misali balayı yapılacak pek çok güzel lokasyon bulunuyor. Kış mevsiminde balayı mı olur demeyin, ülkemizdeki en güzel şehirler, kış mevsiminde de balayı çiftlerini ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyor. Yaz sıcağında bunalmak istemeyen ve rahat bir balayı geçirmek isteyenler ya da zamanlaması kış mevsimine denk gelenler için güzel bir liste oluşturduk. 

1. Balonların Şehri Kapadokya, Nevşehir

Mağara şeklindeki esrarengiz oteller, büyülü Kapadokya Kanyonu, tadına doyum olmayan balon turları ve daha fazlasını Kapadokya’da yaşayabilirsiniz. Hele bir de balayı için Kapadokya’yı tercih edenlerdenseniz, kimse değmesin keyfinize. Otellerin yaptığı sürpriz ikramlar ve farklı aktiviteler, balayınızı şenlendirse de etkileyici vadileri ve eşsiz kayalık peri bacaları, Kapadokya’yı en özel noktalardan biri yapmaya yetecektir. Havada aşk kokusu hissedilen bir lokasyon olan Kapadokya’da yazın ortamı serin, kışın ise sıcacık olan mağara otellerden birini seçmek, balayınızı unutulmaz bir anı olarak kalmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca bu büyülü şehre gitmişken yeraltı şehirleri olan Derinkuyu ve Göreme gibi lokasyonları görmeden dönmeyin.

Kapadokya'da balayı hakkında daha fazla detay okumak için sizi böyle alalım.

Nevşehir

2. Zamansız Balayının Adresi Antalya

Antalya’nın kış mevsimi bile ayrı güzeldir, bu soğuk zamanda bile denize girenleri görmek mümkündür. Özellikle yaz sıcağında bunalmak istemeyen ve şehri ziyaret etmek isteyen turistler, ya sonbahar mevsimini ya da kış mevsimini tercih edebilirler. Çünkü şehrin nemi ve sıcak havası, yazın son derece bunaltıcı ve sıkıcı olabilmektedir. Olimpos’u, Çıralı’sı, Tahtalı Dağı derken tarihi güzellikleri, uçsuz bucaksız plajları ve doğası ile Antalya, zaten görülmesi gereken şehirlerin arasında yer alır. Güneşi parıl parıl parlayan şehri, kışın balayı için tercih eden çiftler, muhteşem otellerin sunduğu hediye paketlerinden de faydalanabilirler. Balayı için özel otelleri tercih edenler ise etrafta çocuk gürültüsü olmadan rahatça dinlenme fırsatına sahip olabilirler. 

3. Göllerin Prensi Abant Gölü, Bolu

Doğal güzelliklerin memleketi Abant, göz alıcı manzaraları, mis gibi havası ve insanı dirilten güzelliği ile dillere destan bir noktadır. Özellikle sonbahar ve karlı kış mevsiminde, Abant’ın nefes kesici atmosferi ve tabloyu andıran havası, balayı çiftlerini fazlasıyla mutlu etmeye yeter. Bolu’nun nadide güzelliklerinden olan Abant Gölü ve çevresi, balayı için tercih edilebilecek en nefes kesen noktalardan birisidir. Doğanın bin bir ton yeşiline ve ormanların ferahlatıcı güzelliğine şahit olunabilecek bir noktada, yeni bir hayata merhaba demek mümkün. Karların arasında mangal yapıp şarabınızı yudumlamak, unutulmayacak birer hatıra olarak beyninizde yer edecektir. Ağaçların içine gömülmüş otellerden bir tanesi, balayında mutlaka sizi bekliyor olacak.

Abant

4. Karların Ruhunun Aydınlandığı Uludağ, Bursa

Türkiye’nin en yoğun ve en iyi bilinen kayak merkezlerinin bulunduğu Uludağ, çiftler için son derece ideal bir kış balayı noktasıdır. Kayak, snowboard ve kar ile ilgili her türlü aktiviteden hoşlanıyorsanız, çift olarak oldukça iyi vakit geçirebileceğinizi söyleyebiliriz. Otellerin kayak merkezlerinden de faydalanmanın mümkün olduğu Uludağ, geceleri bir başka güzeldir. Yakılan ateşler eşliğinde söylenen şarkılar, birbirinden güzel konserler ve gece kayak aktiviteleri ile zamanınızı, dolu dolu değerlendirebilirsiniz. Özellikle hareketli bir balayı düşünenlerdenseniz, Ocak sonu ya da Şubat ayının ilk haftalarında gerçekleşen, ülkemizin en büyük gençlik festivallerinden biri olan Whitefest’e katılmayı ihmal etmeyin. 

5. Butikliğin Son Noktası Alaçatı, Çeşme-İzmir

İzmir’in en turistik yerlerinden biri olan Çeşme ilçesinin Alaçatı köyü, 2005 senesinde başlayan popülerleşmesi ile günümüzde de hala gözde balayı lokasyonlarından sayılmaktadır. Kış mevsiminde devam eden sörf aktiviteleri, taş otellerde konaklamak, birbirinden güzel kafelerde keyif yapmak, Alaçatı’nın Arnavut kaldırımlarında amaçsızca yürüyüşler yapmak, hafta sonları açılan çarşı ve pazarlarında dolanmak, Alaçatı’nın ritüellerindendir. Alaçatı plajlarında, sakinken el ele yürüyüşler yapmak, Alaçatı Yel Değirmenleri’ni gezmek, romantik anlara sahne olacaktır. Buraya kadar gelmişken Dalyan’da balık ve rakı yapmak, Germiyan Köyü’nden ekmek, Ildır’dan reçel, Ovacık Köyü’nden kavun ve beyaz soğan almak ihmal edilmemesi gerekenlerdendir. 

Alaçatı

6. Yeşil Rengin Adeta Dile Geldiği Sapanca, Sakarya

Sapanca deyince akla gelen termal sular, yemyeşil bir doğa, buranın balayı için seçilmesinin sebeplerinden bir kaçıdır. Jakuzili bungalov evlerden, göl kenarı evlere kadar, konaklamak için farklı alternatifler bulunmaktadır. Romantik dakikaları uç noktalarda yaşayabileceğiniz otel ya da bungalov evler, Sapanca’yı kışın balayı için seçilebilecek en güzel mekanlardan biri yapmaktadır. Sapanca sahilinde tadına doyum olmayan yürüyüşler yapmak, Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı’nda doğanın keyfine varmak, termal otellerde dışarıda kar yağarken termal havuzlarda dinlenip sıfırlanmak, Sapanca’da balayını güzelleştirecek aktivitelerden sadece bir kaçıdır.

7. Aşkın En Güzel Hali Cunda Adası, Balıkesir

Renkli mimarisi ve eşsiz doğası ile Ege'nin en güzel tatil beldelerinden olan Cunda genelde yaz tatili ile özdeşleşmiş görünse de aslında tam anlamıyla zamansız bir yer. Dar sokaklarının, tarihi kiliselerin ve Rum evlerinin son derece romantik bir atmosfer yarattığı Cunda, ziyaret eden herkeste güzel duygular uyandırmayı başarıyor tabi bu özelliği de onu balayı çiftlerinin vazgeçilmez adreslerinden biri yapmaya yetiyor. Ege mutfağının en güzel örneklerini tadabileceğiniz restoranları, gün batımının tadını çıkarabileceğiniz kafeteryaları ve balayı çiftlerine özel avantajlar sunan otel seçenekleriyle yaz kış demeden tercih edebileceğiniz Cunda, özellikle damla sakızı ve Girit mezeleriyle ünlü. Hava soğuksa bile mutlaka damla sakızlı dondurmasının, damla sakızlı Türk kahvesinin ve masayı şenlendiren enfes mezelerin tadına mutlaka bakılmalı, bizden söylemesi.

Cunda

Trakya'nın Gözbebeği-0
Kültür Seyahat

Trakya'nın Gözbebeği: Edirne

Meriç Nehri'nin kıyısında bulunan, Trakya’nın en özel şehirlerinden bir tanesi olan Edirne hem yerli hem de yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret…

Devamını Oku
dogu-ekspres-liste
Kültür Seyahat

Masalsı Bir Rota: Ankara-Kars Doğu Ekspresi

Doğu Ekspresi, Türkiye’nin en çok ilgi gören seyahat trendlerinden. Ankara-Kars arasında faaliyet gösteren sefer, her gün bu eşsiz güzergahı…

Devamını Oku
Bebek arabası ile seyahat-0
Kültür Seyahat

Bebek Arabasıyla Uçak Seyahati Yapmak

Bebekle seyahat, artık eskiden olduğu gibi korkulu rüyanız olmaktan çıkıyor. Çünkü hem firmalar hem de havalimanları bu konudaki yüz güldüren…

Devamını Oku