İyi Yaşam

30 Ocak 2024

Mevsimlerin sıcaklığı azaldıkça film karşısında keyifli bir akşam geçirme isteğimiz güçleniyor. Bu arzuyu kucaklamanın kış ve soğuğun yanı sıra kar, buz ve tüyler ürpertici maceraların mükemmel karışımını içeren bir film koleksiyonunu incelemekten daha iyi bir yol var mı sizce? Evinizin sıcağında karın soğuğunu hissedebileceğiniz 5 film bu listede.

Kar temalı filmler-0

The Polar Express- Kutup Ekspresi

"Kutup Ekspresi" sizi sihir, tuhaflık ve harikalarla dolu bir dünyaya taşıyacak gerçekten olağanüstü bir sinema deneyimi! 2004 yılında çıkmış olan animasyon Chris Van Allsburg’un aynı isimli çocuk kitabından uyarlanmıştır. Film Noel arifesinde gizemli bir tren tarafından uyandırılan genç ve çekingen başkarakter Chris ile izleyicileri Kuzey Kutbu'na doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Chris trende hayatın her kesiminden yeni arkadaşlarıyla tanışıyor ve hep birlikte Noel'in gerçek anlamını bulmak için bir yolculuğa çıkıyorlar. "Kutup Ekspresi " o dönemde performans yakalama olarak bilinen ve insan aktörlerin hareketlerine ve ifadelerine dayalı olarak sanal karakterlerin yaratılmasına olanak tanıyan yeni bir teknolojiyi kullanan ilk animasyon filmiydi. Animasyondaki bu yenilik filmi sektörde çığır açan bir başarıya dönüştürdü ve gerçekten sürükleyici ve büyülü bir deneyim yaratılmasına yardımcı oldu. Bu film kalbinizi ele geçirecek ve diğer pek çok film gibi hayal gücünüze ilham verecek ve her yerdeki ailelerin mutlaka izlemesi gereken bol bol kar ve sihir görebileceğiniz bir film.

Elf

Sevilen Noel klasiği "Elf"te, Noel Baba hediyeleri dağıtmanın tam ortasındayken Buddy adında meraklı bir çocuk çantasına saklanır ve kendini Kuzey Kutbu'nda bulur. Buddy, elfler tarafından alınıp büyütülür ve sihirli başkentte yaşamanın inceliklerini öğrenir. Ancak otuz yaşına geldiğinde Buddy geçmişiyle ilgili gerçeği öğrenir ve sevdikleriyle yeniden bir araya gelerek büyük şehrin ve onun tüm zorluklarının üstesinden gelmeye gözünü diker. Yolculuğu onu bir yayınevinin müdürü olan gerçek babası Walter Hobbs'a ve yıllar önce gizemli bir şekilde ortadan kaybolan annesine götürür. Buddy gerçek dünyanın dönemeçlerinde gezinirken ait olma arayışında arkadaşlığın, aşkın ve ailenin gücünü keşfeder.

Kar temalı filmler-2

Frozen- Karlar Ülkesi

"Karlar Ülkesi", Walt Disney Animasyon Stüdyoları tarafından üretilen 2013 yılında çıkan Amerikan 3D bilgisayar animasyonlu müzikal fantastik filmdir. Hikâye Hans Christian Andersen'ın yazdığı Danimarka peri masalı "Kar Kraliçesi"ne dayanıyor ve iki kız kardeşin buzları manipüle edebilen büyülü güçlere sahip Elsa ve kendi zorluklarının üstesinden gelen Anna'nın maceralarını konu alıyor. Elsa, Kuzey Dağları bölgesinin kraliçesi olarak taç giyer ancak güçlerinin kontrolsüz bırakıldığında sonsuz bir kışa neden olabileceğini kısa sürede öğrenir. Krallığını korumak amacıyla buzdan bir kalede izole bir şekilde yaşamak üzere ayrılır. Ancak küçük kız kardeşi Anna, Elsa'yı geri getirip krallığın buzlarını eritmek için Kristoff adında bir dağ adamı, onun Sven adlı ren geyiği ve Olaf adında bir kardan adamla birlikte bir maceraya atılır. Film boyunca karakterler kar, buz ve orman gibi doğal dünyanın çeşitli unsurlarıyla etkileşime girerek sevginin, şefkatin ve kabullenmenin önemini öğrenirler. Filmde ayrıca karakterlerin yolculuğuna zengin ve duygusal bir arka plan sağlayan, eğlenceli ve hareketli melodilerden göz yaşartıcı şarkılara kadar çok çeşitli müzikal parçalar da sergileniyor.

The Journey Home

2014’de çıkmış Kanada-İtalya yapımı filmde Luke, Nanuk adlı 4 aylık bir kutup ayısı yavrusunu geri getirme görevine çıkan 13 yaşında bir çocuktur. Luke Nanuk'u, Devon kasabasının korucuları tarafından yakalanan annesiyle yeniden bir araya getirmeye kararlıdır. Luke'un planı gizlice hayvanat bahçesine girip Nanuk'u esaretten kurtarmaktır, ancak önce bir kutup ayısına nasıl bakılacağını ve dondurucu Kuzey Kutbu ikliminin tehlikeleriyle nasıl başa çıkacağını da öğrenmelidir. Luke ve Nanuk Kuzey Kutbu'nun vahşi doğasında yolculuk ederken, kar fırtınaları, aç kutup ayıları ve hatta Nanuk'u kendi bencil sebepleriyle ele geçirmeye kararlı bir grup kaçak avcı da dâhil olmak üzere her türlü zorlukla karşılaşırlar. Bu engellere rağmen Luke bedeli ne olursa olsun görevi tamamlamaya kararlıdır. Luke bazı yol arkadaşlarının ve birkaç beklenmedik müttefikin yardımıyla sonunda hayvanat bahçesine ulaşır ve Nanuk'u kurtarır ancak sorunları henüz bitmemiştir. Koruculardan kaçan Luke ve Nanuk genç ayının annesiyle olan bağının önemini anlayan ve yardım teklif eden bir grup yerli Inuit ile karşılaşır. Birlikte Nanuk'u annesiyle sonsuza kadar yeniden bir araya getirmeye kararlı olarak buzlu okyanusun tehlikeli sularında yol alırlar. Dostluğun, cesaretin ve genç bir çocuğun bir yanlışı düzeltme arayışının bu yürek ısıtan hikâyesi, izleyicilerin yolun her adımında Luke ve Nanuk'a kök salmasını sağlayacak.

Kar temalı filmler-3

Eight Below- Kutup Macerası

İçinizi ısıtan aksiyon-macera filmi "Kutup Macerası"nda iki kâşif, uzak bölgeye düşen bir göktaşını bulmak için Antarktika'nın çevresini dolaşmak üzere cesur bir göreve çıkıyor. Ancak karlı ve buzlu vahşi doğanın öngörülemeyen hain koşulları planlarını maalesef engelliyor ve ikili parçalayıcı bir karar vermek zorunda kalıyorlar. Bu da kendilerini kurtarmak için sekiz kızak köpeğini terk etmek. Şans eseri, kayıp kâşifleri aramak için bir National Geographic muhabirinin eşlik ettiği bir keşif gezisi gönderilmektedir. Deneyimli bilim insanı Dr. John Shepherd'ın liderliğindeki ekip, becerilerini, dayanıklılıklarını ve daha önce deneyimledikleri her şeyin ötesinde kararlılıklarını test edecek meşakkatli bir yolculuğa çıkmak üzere Antarktika'nın dondurucu vahşi doğasına doğru yola çıkarlar. Kutup bölgesinin derinliklerine yolculuk ederken zorlu araziler, dondurucu soğuklar ve hatta aç kutup ayıları gibi sayısız engelle karşılaşırlar. Yolculuk hiç de kolay değil ama kâşiflerden oluşan ekip, güçlü bir dostluk bağı ve amaç duygusuyla bir aradadırlar.

Türkiye’nin Dünya Mirasları
Kültür Seyahat

Türkiye’nin Dünya Mirasları

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı İstanbul’a hoş geldiniz. Sizleri “Bir varmış bir yokmuş” diye başlayan Anadolu masallarında olduğu gibi, evvel…

Devamını Oku
Kaplıcalar-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin En İyi 6 Kaplıcası

Sağlık turizmi denince ilk akla gelenlerden kaplıcalar, ülkemizin özellikle kış ayında en fazla tercih edilen tatil ve şifa merkezleri. Bu yazımızda…

Devamını Oku
Çocuklarla Kış Tatili-0
Kültür Seyahat

Karne Hediyesi: Çocuklarla Kış Tatili

Ara tatil yaklaşıyor. Peki sizin planlarınız hazır mı? Çocuklarla tatil yapmak biraz daha titiz bir program yapmayı gerektiriyor, bunu biliyoruz. O…

Devamını Oku