Kültür Seyahat

20 Eylül 2021
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

‘Kapadokya’ ve ‘romantizm’ kelimeleri adeta birbirleriyle özdeşleşmiş iki konsepttir. Çünkü Kapadokya, gerek mimarisi gerekse mistik atmosferi ile romantizm hissini direkt olarak bünyesinde barındırmaktadır. Romantik balon turları, mağara şeklinde lüks ama bir o kadar da klasik otelleri, şarap tadımları, Türk geceleri, Kapadokya’yı balayı için tercih etmek için onlarca sebepten sadece bir kaçı. Peki Kapadokya’da balayı tatilinde neler yapılabilir, nerelere gidilebilir. Gelin, Kapadokya’da balayı hakkında merak edilenlere bir göz atalım. 

1

Romantik Mağara Otellerde Konaklama

Mum ışığında yemekler, termal sularda dinlenme, taş balkonlarda jakuzi keyfi gibi balayı deyince akla ne gelirse, Kapadokya otellerinde bulabilirsiniz. Kapadokya vadisi manzarasına uyanıp romantizmin tavan yaptığı otellerde, balayı için konaklamayı tercih edebilirsiniz. Balayı için özel olarak süslenmiş ve özel ikramların yapıldığı oteller, Kapadokya’da balayı için idealdir. 

Vazgeçilmez Balon Turları

Yüksekten korkmuyorsanız, Kapadokya’da balon turları, çift olarak yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden birisidir. Hava şartlarına göre organize edilen turlar, muhteşem Kapadokya vadisi manzarası sunar. Özellikle gün batımına yakın yapılan balon turları, bir ömür aklınızda kalmaya aday olacaktır. 

2

Peri Bacaları Turu

Asurlar ve Frigyalılara kadar uzanan tarihi ile görkemli peribacalarını ziyaret etmeyi ve tarihi dakikalar yaşamayı ihmal etmeyin. İnce bir kaya kulesi olarak bilinen bu enteresan nokta, Kapadokya’ya gitmişken en önemli görülmesi gereken yerlerden birisidir. Yağmur, rüzgar ve sel sularının tüfleri ile meydana geldiği bilinen peri bacalarının, dünya çapında bir üne sahip olduğunu da belirtelim. 

Avanos Nehir Turu

Balayı ve nehir turu, aynı cümlede kullanılınca gerçekten kulağa çok anlamlı ve hoş geliyor. Avanos’ta balayında gondolla bir tura kim hayır diyebilir ki? Tecrübeli gondol kaptanları eşliğinde yapılabilecek Avanos Nehir turu, unutulmazlar arasına girecektir. Kapadokya peri bacaları turlarından sonra Avanos nehir turu, ruhunuzu dinlendirecektir. 

3

Bağ Bozumu ve Şarap Tadımları

Kapadokya deyince akla belki de ikinci gelen Kapadokya şaraplarıdır. Kapadokya bağ bozumuna denk gelirseniz, üzümleri sevdiğinizle birlikte kesip tadına bakmanız unutulmaz bir an olacaktır. Eğer zaman olarak bağ bozumuna da denk gelmiyorsanız, şehrin muhteşem şaraplarının tadına bakmayı ihmal etmeyin. 

Çömlek Yapımı Atölyesi

Kapadokya’nın meşhur yöresel lezzetlerinden biri olan Çömlek Kebabı’nın yapıldığı çömleklerden yapmaya ne dersiniz? Eşiniz ile birbirinize yapacağınız çömlekler, balayınızda en değerli hediyelerden biri olarak aklınızda kalacaktır. Kızılırmak yataklarından çıkan topraklardan yapılan çömlekleri hazırlarken, yaratıcılığınıza da tecrübe eklemiş olacaksınız. 

Türk Geceleri

Kapadokya, geceleri bir başkadır. Eşsiz yöresel lezzetleri yiyip güzel bir şarap eşliğinde Türk gecesi izlemeye ne dersiniz? Kız isteme, gelin alma gibi ritüellerin adeta tiyatro niteliğinde sergilendiği halk oyunları, muhteşem oryantal şovlar, eğlenceli danslar, Kapadokya Türk gecelerinde balayınızı şenlendirmeye fazlasıyla yetecek güzelliktedir. 

4

At ve ATV Turları

Sevdiğiniz ile birlikte at ya da atv eşliğinde Kapadokya’yı keşfetmeye ne dersiniz? Mistik bir atmosferde çeşitli güzellikleri at turları ya da atv turları ile gezmek, sizi oldukça mutlu edecektir. Peri bacaları manzarasında atlı Safari Turu ile kendinizi özgür ve bambaşka diyarlarda hissetmeniz an meselesi. 

Eğer düğününüz kışa denk geliyorsa, bu mevsimde gidebileceğiniz en güzel balayı şehirleri tavsiyelerimiz için yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Uçhisar-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Güzel Günbatımı Manzarası: Uçhisar

Huzur vadeden görsel bir şölen. Kapadokya'nın en muhteşem manzarasında, peribacalarından tam 40 metre yükseklikte, nefes kesen bir günbatımına…

Devamını Oku
Uçhisar-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Güzel Günbatımı Manzarası: Uçhisar

Huzur vadeden görsel bir şölen. Kapadokya'nın en muhteşem manzarasında, peribacalarından tam 40 metre yükseklikte, nefes kesen bir günbatımına…

Devamını Oku
Yürüyüş Yolları-0
Kültür Seyahat

Türkiye'nin En Güzel Yürüyüş Rotaları

Sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek için belirlenen en önemli günlerden biri olan Dünya Yürüyüş Günü yaklaşıyor. Peki siz rotanızı belirlediniz…

Devamını Oku