Kültür Seyahat

30 Kasım 2022

“Yazın mı evlenmek istersin yoksa kışın mı?” diye sorsak, eminiz ki çoğu kadın yaz gelini olmayı tercih edecektir. Uçuş uçuş gelinlikler, sahil ve kır düğünleri birçoğunuzun hayali bunu biliyoruz. Sıkı kurallarla donatıldığımız pandemi sürecinin ardından, o dönem yapılamayarak ertelenen birçok düğünün ardı ardına düzenlendiği koca bir yaz sezonu geçirdik ve kış artık yavaş yavaş ben geliyorum demeye başladı. Peki kış gelini olmak gerçekten düşündüğünüz gibi daha mı az keyifli? Bizim buna yanıtımız hayır. Eminiz ki yazımızı okuduktan sonra bazılarınız da bizim gibi düşünmeye başlayacaklar.

Şirince

Şirince

Klasik düğün salonlarında evlenmek size göre değilse, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği bir Ege kasabası olan Şirince’yi mutlaka mercek altına almalısınız. Neden mi? Bir kere ismi kadar şirin bir kasaba burası; gerek evleri gerekse doğası ile daha adımınızı attığınız anda sizi büyüsüyle sarıveriyor. Kışın bambaşka bir güzelliğe bürünen Şirince’deki mekanlar ise düğününüzü organize etmeniz için çok uygun. Konuklarınızla birlikte bu şirin otellerde konaklamak, efsane kahvaltısında bir araya gelmek ise işin ayrı bir güzelliği.

Assos

Şirince’den sonra Ege’nin kuzeyine doğru uzanalım ve muhteşem karelerin adeta birbiriyle yarıştığı Assos’ta alalım soluğu. Sakinliği ve dinliği nedeniyle her mevsim müdavimlerinin vazgeçilmez tatil beldesi olan Assos, bizce harika bir kış düğünü mekanı olmaya aday.

Ayvalık

Ayvalık

Cunda’da enfes deniz ürünlerinden tatmak (o sofrada mutlaka deniz börülcesi de olmalı) için bile gidilebilecek bir yer Ayvalık. Hayran kitlesinin bir hayli kalabalık olduğu Ayvalık, tarihi dar sokakları, eşsiz manzarası ile düğün fotoğrafları için muazzam bir ev sahibi. Düğününüzü planlamak için Ayvalık’ın birbirinden özel butik otellerinden birini tercih edebilirsiniz.

Uludağ

Evliliğin rengi olan beyaz, aynı zamanda Uludağ’ın da rengi. Beyazların buluşması ise hiç şüphesiz izleyenler için harika bir manzara oluşturacak. Kış turizminin vazgeçilmez adresi Uludağ’da düzenlenen düğünlerin sayısı da hiç az değil. Düğününüzün ardından gece ateş etrafında bir parti bile verebilirsiniz. Çok güzel olmaz mı sizce de?

İstanbul Yalı

İstanbul Yalıları

Boğaz manzarasında kaç romantik dizi, kaç romantik film çekildi kim bilir? Bu kadar insan yanılıyor olamaz ve üstelik Boğaz her mevsim güzelliğini koruyabiliyor. Hal böyle olunca kışın evlenmek için de Boğaz’dan yardım almak hiç fena fikir değil. Rüya gibi bir düğün için, İstanbul’un yalıları gerçekten çok güzel bir seçenek. Tabi bütçeyi epeyce zorlayacağını söylememize gerek yoktur herhalde. Eğer “Bir kere evleniyorum, kesenin ağzını biraz açacağız artık” diyorsanız, yalıları şöyle bir gezmeye başlayabilirsiniz.

Abant

Orman ve gölün buluştuğu bir kare için romantik denmez de ne denir? Hele bir de o kare karlarla kaplıysa... Gelinliğinizle bu kareye dahil olup kendinizi Karlar Kraliçesi gibi hissetmeniz ve her adımınızda kuğu gibi süzülmeniz işten bile değil. Dolu dizgin bir aşka yelken açmak ve herkesin bütün sene konuşacağı bir düğüne imza atmak için biz oyumuzu Abant’tan yana kullanıyoruz.

Alaçatı

Alaçatı

Her ne kadar deniz ve sörfle özdeşleşmiş gibi görünse de İzmir’in bu güzel beldesi aynı zamanda keyifli eğlencelerin de mimarı olagelmiştir. Mevsim ne olursa olsun, Arnavut kaldırımlı sokaklarında dış çekime gelmiş bir gelin ve damada rastlayabiliyorsunuz. Neden onlardan biri de siz olmayasınız ki?

Kapadokya

Kulaklara bir klasik gibi gelebilir ama Kapadokya’da bir düğün yaptığınızı düşünün. Masallar diyarı gibi bir gün batımında, kışın hava müsaade ettiği kadarıyla balonda siz ve sevdiğiniz, adeta film karesinden bir sahne gibi. Fotoğrafçıların vazgeçilmezi olan bölgede, düğün fotoğraflarınızın nasıl güzel kareler ortaya çıkarabileceği ise tamamen hayallerinize kalmış. Dünyanın en özel manzaralarından birinde, hayatınızın en özel günlerinden birini yaşamak, pek te fena değil gibi.

Akyaka

Öncelikle Azmak Nehri’nin yaz aylarında bile soğuk olduğunu belirterek başlayalım. Eğer soğuk sevenlerdenseniz, Akyaka’nın Azmak Nehri’nde başlayan efsane düğün öncesi turda, enfes manzaralarda ölümsüz fotoğraflara sahip olabilirsiniz. Yeni hayatınızın arifesinde, sazlıklar arasında salına salına dolaşıyor olmak, sadece sizin değil davetlilerin de hafızalarından uzun süre silinmeyecek muhteşem bir detay olacak.

Pamukkale

Pamukkale

Her ne kadar artık aralarına girip fotoğraf çekilmek yasak olsa da meşhur travertenlerin manzarasında düğün fotoğrafı çektirebilmek çok özel hissettiriyor olsa gerek. Kış düğünleri yaparken, termal bölgeler seçilmesi, hem düğün sahipleri hem de misafirler için son derece keyifli bir atmosfer yaratıyor. Yorulan bünyeler, termal suda hayat bulup eğlenceye kaldığı yerden devam edebiliyorlar. Pamukkale’nin travertenleri “Evet” çığlığı ile çınlayacak, hazırlıklı olmakta fayda var.

Kış Düğünlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Püf Noktalar

Öncelikle gelin ve damadın her ihtimale karşı soğuk havada fotoğraf çekilecekleri göz önüne alınırsa, şal, ceket ya da şık birer mont almaları kesinlikle mantıklı olacaktır. Ayrıca kapalı salon ısı derecesi de misafirleri ve sizi üşütmeyecek kadar ılık, terletmeyecek kadar uygun bir derecede ayarlanması, organize edilebilir. Dekor konusunda ise ortama sıcak bir atmosfer katacak ve soğuk havayı unutturacak güzellikte mumlar ve ortam süslemeleri yapmak, samimi bir ortam sağlayacaktır.  

Düğünün ardından gidilecek balayı mekanlarını da unutmadık. Balayınızı hala planlamadıysanız Kış Mevsiminin En Güzel Balayı Şehirleri yazımıza da mutlaka göz atın.

2024 Seyahat Trendleri-0
Kültür Seyahat

Yeni Senede Bizleri Neler Bekliyor: 2024 Seyahat Trendleri

Yeni seneye girerken seyahat dünyası bir kez daha evrim geçiriyor. O halde gelin, 2024'te bizi bekleyen heyecan verici seyahat trendlerine…

Devamını Oku
Türkiye En İyi Oteller-0
Kültür Seyahat

Gezginlerin Seçimi ile Türkiye'nin En İyi Otelleri

Dünyanın dört bir yanından gelen gezginlerin konaklama deneyimleriyle en iyiler arasına soktuğu Türkiye otellerine göz atmak ister misiniz? İşte…

Devamını Oku
AVM'ler-0
İyi Yaşam

Türkiye'nin En Büyük AVM'leri

Alışveriş merkezleri yalnızca alışveriş yapmak için gidilen mekanların çok ötesinde birer eğlence kompleksi. Çocuklara ve yetişkinlere yönelik…

Devamını Oku