İyi Yaşam

5 Mayıs 2022

Mayıs ayı geldi ve tabii ki bununla birlikte beklenen Anneler Günü de. Anneler Günü, neredeyse herkes için hayattaki en önemli insanlardan birini onurlandırdığı çok içten bir kutlamadır. Anneler Günü'nü biraz önceden düşünmeliyiz ki organize olmaya zaman bulalım ve birlikte bir dakika bile boşa harcamayalım. Anneler Günü, dünyanın birçok ülkesinde farklı etkinliklerle kutlanmasına rağmen, hepsi aynı anlamı taşır ve annelere her gün bize gösterdikleri tüm sevgi için teşekkür etmek anlamına gelir. 2022 yılında hangi güne denk geldiğini merak edenler içinse, Anneler Günü Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanır ve 2022 yılında 8 Mayıs olacaktır.  İşte 2022 Anneler Günü'nü layıkıyla kutlamak için bazı etkinlik önerileri.

Anneler Günü Etkinlikleri-1

Annelere Özel / Cello Paradiso

Çellist arkadaşlar Şafak Erişkin, Didem Erken,  Gülyar Balcı ve Dilbağ Tokay’dan oluşan çello grubu Cello Paradiso Anneler Günü için size çello ziyafeti yaşatmak için bir araya geliyor. Farklı dönemlerin müziklerini harmanlayan repertuarlarıyla İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, saat 13.00’da harika bir konser vermek için bütün anneleri bekliyorlar. Biletler 21 Nisan’dan itibaren satışa sunulmuş vaziyettedir. Bilet fiyatları oturma düzenine göre değişebilmekte. Eğer F kategorisinden tercih ederseniz 50,  G kategorisinden satın alırsanız 75 TL.

Masterpiece Heykel- Anneler Günü Heykel

Masterpiece anneler ve sizin için keyifle geçirebileceğiniz bir etkinlik ile daha karşınızda. Bu etkinlik bir kurs olmamakla birlikte heykel yapmayı az da olsa öğreneceğiniz, kendinizi yansıtabileceğiniz, sanatla baş başa kalabileceğiniz bir workshop seansı. İstanbul, Eskişehir, İzmir ve Ankara’ da yapılacak olan etkinlik,  8 Mayıs günü saat 13.00 ve 17.30 olarak iki farklı şekilde düzenlenmiştir. Annenizi de alıp heykel yapmaya gitmek için bu iki saatten istediğinizi seçebilirsiniz. Eğitim bittiğindeyse yapmış olduğunuz heykelleri yanınızda götürebilirsiniz. Gerekli olan malzemeler Masterpiece tarafından karşılanmakta. Katılım ücreti ise kişi başı 150 TL.

 

MSA – Annem ile Pişiriyorum

Genelde yemekleri annelerimiz yapar ve çoğu zaman biz sadece onların izleyicisi oluruz. Fakat Mutfak Sanatları Akademisi tarafından düzenlenen bu etkinlikte çeşitli tariflerle annenizle beraber yemek yapma şansı yakalayacaksınız. Bir eğitim niteliğinde olacak olan etkinlikte annenizle beraber birçok tarifle yemek yapmanın temeline inip keyifli vakit geçireceksiniz. Eğitim 8 Mayıs saat 16.00’da İstanbul’da Mutfak Sanatları Akademisi binasında yapılacaktır. Bu etkinlik yalnızca 9-17 yaş arası için geçerlidir. Bu atölyenin kişi başı ücreti ise 1100 TL’dir.

Anneler Günü Etkinlikleri-2

Masterpiece Resim- Anneler Günü Resim

Masterpiece ailesinden müzik, sanat ve keyfin bir arada olduğu bir diğer etkinlik ise resim workshop. Annenizle beraber veya anneniz için resim yapmayı tercih ederseniz, bu etkinlik tam size göre. İstanbul’da Galata’da, İzmit’de Kocaeli’de ve Ankara’da ise Tunalı Hilmi’de yapılacak olan etkinlik, 8 Mayıs günü 13.00 ve 17.30 saatlerinde yapılacak. Annenize sanatla dolu bir Anneler Günü yaşatmak isterseniz, bu Masterpiece etkinliğini seçebilirsiniz. Ayrıca çizdiğiniz resmi yanınızda götürebilirsiniz. Anneniz ona her baktığında bu günü hatırlayacaktır. Yanınızda herhangi bir malzeme getirmenize gerek yok. Gerekli olan her şey size orada temin edilecektir. Workshop için bilet fiyatı kişi başı 175 TL’dir.

Anneler Günü Özel Cookie

Yemeklerden söz açılmışken yanına bir de tatlı yapalım derseniz Gaziantep, Musem Akademi Anneler Günü’ne özel olarak kurabiye eğitimi vermekte. 8 Mayıs 12.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlikte browni kurabiyesi, tuzlu karamelli kurabiye ve van stapel kurabiyesinin yapımını öğreneceksiniz. Atölye maksimum 12 kişi olduğundan elinizi çabuk tutsanız iyi olur. Etkinlik sonunda geriye kalan kurabiyeleri yanınızda götürebilirsiniz o yüzden yanınızda saklama kabı getirmeyi unutmayın! Annenizle birlikte yapabileceğiniz veya anneniz için kurabiye yapmayı öğrenip ona kurabiye hediye edebileceğiniz keyifli bir eğitim seansı sunan etkinliğin kişi başı fiyatı 325 TL.

Anne-Çocuk Kampı

Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği Anne-Çocuk Kampı 7 ve 8 Mayıs tarihlerinde başlıyor. Kamp çeşitli aktiviteler ve kampçılığa dair eğitimlerle dolu. Bu aktivite ve eğitimlerin arasında kampçılık eğitimi, çevre ve su eğitim atölyesi, kukla yapımı, izci oyunları, yıldızlarla yön bulma, yoga ve resim atölyesi gibi eğlenceli ve bilgilendirici faaliyetler bulunmakta. Kampta Anneler Günü’nü doğayla iç içe ve dolu dolu geçirme şansı yakalayabilirsiniz. 7 Mayıs 13.10’da açılış töreniyle başlayacak olan etkinlik, 8 Mayıs 13.30’daki kapanış töreniyle bitecek. Uyku tulumu, çadır ve mat gibi ekipmanlar belediye tarafından anneler ve çocuklarına takviye edilecektir. Açık alanda yapılacağı için hava şartlarına bağlı olarak gerekli değişiklikler ve düzenlemeler yapılabilecektir.

Anneler Günü Etkinlikleri-3

Yalıda Caz Eşliğinde Anneler Günü Brunchı: Yeşim Pekiner Quartet

Annenize hediye olarak verebileceğiniz bir diğer etkinlik ise Sait Halim Paşa Yalısı’nda Boğaz’a karşı yapacağı bir brunch, hem de caz eşliğinde. 8 Mayıs saat 11.00’da açık büfeyle yapılacak olan brunch, 11.45’de caz eşliğinde devam edecek. Cazın en önemli sanatçılarından sayılan Yeşim Pekiner’in konser vereceği brunch’ta, trompette Şenova Ülker, klavyede Emre Tukur ve kontrabasta ise Baran Say Yeşim Pekiner’e eşlik ederek annenize keyifli dakikalar yaşatacak. Brunchı hazırlayan ise yalının ödüllü Executive Şefi Oktay Özgün. Dilerseniz annenizle beraber katılabileceğiniz veya ona armağan edebileceğiniz bu etkinlik kişi başı 1000 TL olup, açık büfe brunch bilet fiyatına dahildir.

0
Kültür Seyahat

Yeni Yılın İlk Ayında Tüm Yurttan Festival Haberleri

Hepimizin heyecanla beklediği, kimimiz için yeni bir başlangıç noktası, kimimiz içinse yeni planların ve kararların alınacağı o an, yani yeni yıl…

Devamını Oku
Çocuklarla Kış Tatili-0
Kültür Seyahat

Karne Hediyesi: Çocuklarla Kış Tatili

Ara tatil yaklaşıyor. Peki sizin planlarınız hazır mı? Çocuklarla tatil yapmak biraz daha titiz bir program yapmayı gerektiriyor, bunu biliyoruz. O…

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

Çocuklarla Çıkılacak En Keyifli Sömestr Rotaları

Hazır sömestr tatili yaklaşıyorken çocuklarınızla unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamaya ne dersiniz? Türkiye’yi gezip birlikte öğrenebileceğiniz ve…

Devamını Oku