Kültür Seyahat

1 Aralık 2022
Güncelleme Tarihi: 2 Aralık 2022

Yılın son ayında İstanbul yine birbirinden renkli etkinliklerle dopdolu. Metropolün kültür ve sanat tutkunları bu ayı da tiyatrodan konsere, söyleşiden atölyelere kadar uzanan geniş bir yelpazede uğurlamaya hazırlanıyorlar. O halde bu ay bizi İstanbul’da neler bekliyor, birlikte göz atalım mı?

Konser

Şevval Sam

Hem göz dolduran oyunculuğu hem de sesiyle sanat dünyasının en sevilen isimlerinden biri olan Şevval Sam, İstanbullu hayranlarıyla bir araya gelmeye hazırlanıyor. Müzik camiasının duayenlerinden annesi Leman Sam’ın izinden giden ve başarılı müzikal yolculuğunda çok güzel işlere imza atan Şevval Sam’ı televizyon ekranlarında yer aldığı dizilerin haricinde bambaşka bir platformda izlemek isterseniz, 2 Aralık Cuma akşamı Beyoğlu’ndaki Jolly Joker Private’te yerinizi almayı unutmayın. Seneyi bitirmeden kulaklarınızın pasını silip atacağınız bir akşam olacağına eminiz.

Aralık Konser

Nazan Öncel

90’lı yıllarda genç olanların dillerinde marş olmuş bestelerin yaratıcısı Nazan Öncel, verdiği konserler ve yepyeni şarkılarla zamansız bir sanatçı olduğunu kanıtlıyor. 3 Aralık’ta If Performance Hall Beşiktaş sahnesini sarsacak olan Nazan Öncel’e bu gecede eşlik edenler arasında yer almak istiyorsanız elinizi çabuk tutun deriz.

Fuar/Sergi

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

Pandemi süresince iki yıl zorunlu bir ara vermek zorunda kalan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 3-11 Aralık 2022 tarihlerinde İstanbul Tüyap Kitap ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Kitap kurtlarının dört gözle bekledikleri fuar, hem yurt içinden hem de yurt dışından gelecek olan yazarları ağırlarken, renkli etkinliklere, atölyelere ve imza günlerine de ev sahipliği yapacak. Okurların sevdikleri yazarlarla buluşmasına vesile olacak olan kitap fuarına mutlaka bir tam gününüzü ayırmanızı öneririz.

Kitap Fuarı

İnsan Eli Değmiş

Dijital sanatın öne çıkan sanatçılarını bir araya getiren İnsan Eli Değmiş’i daha önce gezmiş olma ihtimaliniz var zira sergi 17 Eylül’den bu yana açık. Eğer haberiniz olmadıysa da gezebileceğiniz son tarih 17 Aralık. Farklı ülkelerden 9 sanatçıyı buluşturan sergi, iklim değişikliği konusuna da değinerek farkındalık yaratıyor. Nişantaşı Taş Konak’ta ziyaret edebileceğiniz sergi ücretsiz.

Festival

Yeni Yıl Çocuk Festivali

Yılbaşı temalı atölyeler, illüzyon gösterileri, çocukların en sevdikleri kahramanlar, kuklalar ve daha neler neler... 17-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek iki günlük festival, çocukların çok eğlenecekleri ve yaratıcılıklarını geliştirecekleri müthiş bir etkinlik. Festivalden elde edilecek olan gelirin bir kısmının, otizmli çocukların eğitimlerine katkı amacıyla bağışlanacağını da belirtmeden geçmeyelim. Zorlu PSM'de gerçekleşecek olan festival ile ilgili detaylı bilgiye www.cocuklarinfestivali.com adresinden ulaşabilirsiniz.

stand up

İstanbul Komedi Festivali

Çocukların çok eğlenecekleri bir festival olur da yetişkinler unutulur mu? Hele bu festivali düzenleyen BKM ise! “Şehre Kahkahayı Getiren Festival” sloganı ile yola çıkan festival, 11 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında şehrin her yerinde karşımıza çıkıyor. Ülkemizde bir ilk olan Komedi Festivali’nde neler yok ki? Güldür Güldür Show’dan çeşitli komedi sanatçılarının stand up gösterilerine kadar çok keyif alacağınız, bol bol kahkaha atacağınız birçok gösteri için takipte kalmaya devam edin.

Tiyatro/Müzikal

Jekyll & Hyde

Son derece güçlü bir kadro ile İstanbul’da müzikal sevenleri mutlu edecek bir etkinlik var sırada. Broadway’in sevilen müzikali Jekyll & Hyde, 1 Aralık ve 5 Aralık 2022 tarihlerinde Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde sahnelenecek. 1800’ler İngiltere’sinde geçen oyunun konusu, saygın bilim adamı Henry Jekyll’in bir deneyi ve ardından yaşanan farklı olaylar üzerine kurulu. Başrollerinde, Hayko Cepkin ve Elçin Sangu gibi sürpriz isimler yer alıyor.

Amadeus

Göz alıcı oyunculuklar eşliğinde, birbirinden değerli ödüller kazanmış bir eser var sırada. Ölümsüz besteci Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri arasında yaşanan olaylara ve Mozart’ın hayatına eğilen yapımın başrollerini usta sanatçı Selçuk Yöntem ve başarılı sanatçı Tansu Biçer paylaşıyor. Amadeus, 28 Aralık 2022 tarihinde Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde sergilenecek.

tiyatro aralık

Mahşer-i Cümbüş: Tiyatro Sporu

Modern doğaçlama tiyatrosunun en güzel örneklerinden biri Mahşer-i Cümbüş, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri işbirliği ile 2001’de ortaya çıkmış bir tiyatro grubu. Aynı zamanda da ülkemizde modern doğaçlama tiyatro dendiğinde akla gelen ilk isim. “Tiyatro Sporu” ve “Beyin Fırtınası” isimlerini verdikleri performanslarıyla, 2 Aralık-31 Aralık tarihleri arasında İstanbul’un farklı sahnelerinde birbirinden keyifli gösterilere imza atmaya hazırlanan Mahşer-i Cümbüş’ü bir yerde mutlaka yakalayın.

Richard

Yılların deneyimli tiyatrocusu Okan Bayülgen, ölümsüz usta Shakespeare’in III. Richard eserinde uyarlayan, yazan, yöneten ve oynayan olarak karşımıza çıkıyor. Kapalı gişe oynayan oyun, 14 Aralık’ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde.

Taş Devri

Çocuklar bu aralık ayına bayılacaklar! Tabi hala çocuk kalabilmeyi başarmış yetişkinler de zira Fred Çakmaktaş ve Barney Moloztaş, onların çok iyi tanıdıkları iki isim. Evet, bir zamanlar ekran karşısında bayıla bayıla izlediğimiz Taş Devri’nden bahsediyoruz. Ama bu kez farklı olarak onları çocuklarımızla paylaşmanın keyfini de yaşayacağız, üstelik bir tiyatro sahnesinde. Taş Devri, 03 Aralık Cumartesi - 17 Aralık 2022 Cumartesi tarihleri arasında, 3-12 yaş grubu minik izleyicileri ile buluşmaya hazırlanıyor. Etkinlik yerleri 3 Aralık Watergarden Performans Merkezi, 4 Aralık Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, 10 Aralık Besa Sahne Cevahir Salon B ve 11 Aralık Bakırköy Sahne 74.

Çikolatacı-0
Yeme İçme

İstanbul'un En İyi Butik Çikolatacıları

İstanbul, el yapımı çikolataların ve çikolata ile yapılan farklı tatlıların sunulduğu butik çikolatacılar cenneti gibidir. Dükkana girdiğiniz an mis…

Devamını Oku
Sevgililer Günü İst.-0
Kültür Seyahat

İstanbul'da Sevgililer Günü Nerelerde Kutlanır

14 Şubat’ta eğer şairlerin dizelerine sığdıramadığı kentte, İstanbul'da iseniz çok şanslısınız. Çünkü bu özel günü masal gibi bir şehirde…

Devamını Oku
galata-0
Kültür Seyahat

İstanbul Mart Etkinlik Takvimi

Havalar yavaştan ısınmaya başlarken enerjimiz de bir yandan artıyor. İstanbul’da yaşayanlar için İstanbul Mart ayı etkinlik takvimi şimdiden heyecan…

Devamını Oku