Kültür Seyahat

21 Ocak 2022
Güncelleme Tarihi: 2 Haziran 2022

Kışın buz gibi soğukta işinize, okulunuza giderken olmak istediğiniz en azından iki yeri sayabiliriz: sıcacık yatağınız ve stresten uzak, sıcak bir ülkede geçirilen keyifli bir tatil. Yatağınız hep sizi bekliyor olacak ama biz tam da soğuğu hissettiğimiz bu günlerde bu eşsiz ülkeleri kaçırmayın deriz!

1

Kanarya Adaları

İspanya’ya bağlı bu takımadalar bölgesinde, yılın her mevsimi soğuktan uzak eşsiz bir bahar havası hâkim. Antik ormanları turlayabilir, plajlarında rahatlayabilir, berrak sularda yüzebilir veya enfes yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Sıcacık bir Noel tatili yaşamak isterseniz Santa Cruz de Tenerife, rengarenk dekore edilmiş sokakları, yerel pazarlarıyla mükemmel bir seçim olabilir.

Tayland

Resmi adı Tayland Krallığı olan ülke, bir Güney Doğu Asya ülkesidir. Her yıl 16 milyon turisti ağırlayan Tayland, soğuk sezonunda (Kasım-Şubat) bile 30 dereceyi görebiliyor. Bangkok ve Phuket gibi çok bilinen bölgelerinin yanı sıra tüplü dalış, mağara keşfi gibi su sporları yapabileceğiniz küçük adaları da bulunuyor.

2

Fas

Kışın iç bölgeleri dışında neredeyse hep ılıman bir havaya sahip Fas, zaman zaman çölden gelen sıcak rüzgarlarla daha da ısınıyor. Dünyanın en geniş vahasına sahip ülkede gezilecek, görülecek yerler bitmiyor desek yeridir!

Rengarenk kültürü, ormanları, çölleri ve okyanusları birleştiren doğası ile Fas sizi büyüleyecek.

Sri Lanka

En iyi zamanının bizim kışı yaşadığımız aylar olan Aralık-Mart ayı olduğunu söyleyebiliriz. Her şeyin birbirine yakınlığı ve kalabalık bir ülke olmaması sebebiyle Sri Lanka gezinize farklı birçok aktivite sığdırabilirsiniz. Yağmur ormanları ve ulusal parkları ile size unutamayacağınız bir doğa deneyimi vaat eden Sri Lanka’da gezinizi Aralık-Nisan aylarına denk getirirseniz bir tekne turuyla kıyıya yaklaşan balinaları görmeniz de olası.

Daha kültürel bir gezi istiyorsanız, eşsiz mimarileriyle Budist tapınakları ve müzeler sizleri bekliyor!

3

Galápagos Adaları

Sıcak sezonunun Aralık-Haziran olması kışın ziyaret edilebilecek ideal bir bölge yapıyor Galápagos Adaları'nı. Sağanak yağışların bile kısa süreli olması sahilde veya bir güverte kıyısında sıcağın tadını çıkarmaya devam edebileceğiniz anlamına geliyor.

Su sporları ve lav bölgesi Sierra Negra ile ünlü olan bölge, vahşi doğa maceracıları için adeta bir cennet. Flamingoları izleyebilir hatta kaplumbağalarla yüzebilirsiniz!

Costa del Sol, İspanya

“Sun Coast” yani "Güneşli Sahil" olarak bilinen Costa del Sol’da ortalama sıcaklık 24 derece ve yıl boyu yaklaşık 300 gün boyunca da gün ışığı alıyor. Bölge mavi bayraklı plajları ile ünlü. Birbirinden farklı aktiviteler bulabileceğiniz Costa del Sol golf severler için benzersiz bir gezi noktası çünkü İspanya’nın en iyi golf bölgesi olarak anılıyor. Sanat severler için de sayısız müzelere sahip. Malaga, Costa del Sol’un ünlü ressam Picasso’nun doğduğu yer olduğunu da bildirelim.

4

Lima, Peru

Aralık ve mart ayları arasında güneşin hala parıl parıl parladığı ve sıcaklığın yüksek seyrettiği dönem Lima’yı görmek harika olabilir. Eşsiz müzelere sahip Lima’da Puruchuco ve Cajamarquilla harabeleri ve Caral piramitleri ülkenin arkeolojik tarihini tanımak için harika noktalar. Yoğun olarak güneyde toplanmış plajları da kamp yapmak için birebir.

Sicilya, İtalya

Tipik Akdeniz mevsimiyle İtalya’nın Sicilya bölgesi tüm yıl seyahatinize uygun sıcaklıkta oluyor. Kışın dağlık bölgeler soğusa da kıyı bölgeler sıcak kalmaya devam ediyor. Sicilya’nın plajlarını ve adalarını keşfedebilir, Antik Yunan’dan kalma Siracusa kalıntılarını turlayabilir veya eşsiz bir Etna yanardağı manzarası sunan Teatro Greco antik tiyatrosunda bir gösteri izleyebilirsiniz. Arkadaşlarınıza aktif bir yanardağa tırmandığınızı anlatmak isterseniz ise biraz ötede Etna sizi bekliyor.

5

Jamaica

Jamaica yıl boyu güneşli bir iklime sahip, fakat turist sezonu genelde Aralık ortasından Nisan ortasına kadar. Otel, bar ve restoranların yoğunlukta olduğu Montego Bay turisterin gözdesi. Eski bir korsan şehri olan Port Royal’i gezebileceğiniz, şelalelerinde ferahlayabileceğiniz ve safari tekneleriyle nehirlerinde timsah gözlemi yapabileceğiniz Jamaica; sizin için eşsiz bir deneyim olabilir.

Bali, Endonezya

Genel olarak tropik bir iklime sahip Endonezya. Böylelikle Bali’de de tüm yıl mükemmel sıcaklar kollarını açmış sizi bekliyor olacak. Dalış ve sörf yapabilir, ada boyu yayılmış 10.000’den fazla tapınağı ziyaret edebilir, Ubud’da yoga pratiği yapabilir, adalılara özgü festival ve dans gösterilerine katılabilir veya basitçe plajda yatıp deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarabilirsiniz. Tercih sizin!

Buddha-00
Kültür Seyahat

Tayland'da Kaçırılmaması Gereken 5 Deneyim

Mistik tapınakları, ihtişamlı plajları ve rengarenk kültürü ile Tayland gezginlerin her daim gözbebeği. İşte Güneydoğu Asya'nın bu en popüler…

Devamını Oku
Tayland Yemekleri-0
Yeme İçme

Tayland Mutfağı: Müptelası Olmak İşten Değil

Kimine göre lezzetli, kimine göre baharatlı, kimine göre ise iştah açıcıdır Tayland mutfağı. En acısından en tatlısına kadar hangi lezzeti ararsanız…

Devamını Oku
2023 trend destinasyonları
Kültür Seyahat

Gezginlerin Oylarıyla: 2023'ün En Trend Destinasyonları

2023'ün en popüler yerleri listesi, gezginlerin seçimleriyle belirlendi. Bakalım geçtiğimiz sene en çok hangi yerler ziyaret edilmiş ve…

Devamını Oku