Kültür Seyahat

6 Eylül 2021
Güncelleme Tarihi: 2 Haziran 2022

Metropol şehir İstanbul’u doyasıya yaşamak için en keyifli deneyimleri yaşamaya hazır olun. Meşhur çarşılarından, çeşitli aktivitelerine kadar birbirinden farklı alternatifler ile İstanbul gezinizi, unutulmayacak bir tura dönüştürmek elinizde. 

1

Bir Dolu Alışveriş İçin: Kapalı Çarşı

Dünyanın en eski ve en büyük çarşılarından biri olarak kabul edilen Kapalı Çarşı, düzinelerce sokağa yayılmış durumda ve baharat çeşitlerinden mücevherat türlerine kadar ne ararsanız bulabileceğiniz bir pazardır. Rengarenk atmosferi, gözünüzü alamayacağınız mağazaları ile yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan çarşıda, alışveriş yaparken pazarlık yapmayı, kesinlikle ihmal etmeyin.

Dünyanın Derbisi: Fenerbahçe ve Galatasaray Maçı 

Futbol hayatının ve dünyada gerçekleştirilen en önemli derbilerden biri olan Fenerbahçe ve Galatasaray maçına en azından bir kere şahitlik edin. Muhteşem atmosferin ve spor tutkusunu sonuna kadar hissedebileceğiniz derbi, sayılı spor müsabakalarından biri olarak biliniyor. Futbol merakınız varsa İstanbul turunuzu, bu derbiye denk getirebilirsiniz.

Gece Eğlencesinin Gülü: Çiçek Pasajı

Tarihi yapısının güzelliği ile misafirlerini etkileyen Çiçek Pasajı, farklı eğlence anlayışı ve leziz yemekleri ile ziyaretçilerini bekliyor. Gezinizden sonra “İstanbul gecesini tam anlamıyla yaşadım” diyebilmek istiyorsanız, Çiçek Pasajı’na mutlaka uğrayın. Hem fasıl eğlenceleri, hem kebapları ile birbirinden güzel restoranlar, meraklılarını ağırlamaya hazır. 

Biraz da Sanat: İstanbul Modern Sanat Müzesi

Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi olma özelliğini taşıyan müzede, sanata doymak mümkün. Çeşitli sanat eğitimleri ve etkinliklerin gerçekleştiği müzeyi, İstanbul turunuzda ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Bünyesinde sinema ve kütüphanenin de bulunduğu müzede, farklı sanat akımlarından eserler sergilenmektedir. İstanbul’u ve sanatı, doya doya bu müzede yaşayabilirsiniz. 

2

Dünyanın En Eski Yeraltı Treni: Tünel

Londra’daki tünelden sonra dünyanın en eski yeraltı treni olarak bilinen Tünel, Karaköy ile Beyoğlu’nu 90 saniye gibi bir süre içerisinde birbirine bağlamaktadır. İstanbul’da farklı bir yolculuk yaşamak ve tarihi hissetmek isterseniz bu yeraltı trenini mutlaka deneyin. Yapım çalışmaları, 1870’lere kadar giden Tünel, Fransız bir mühendisin asansör tipinde demiryolu proje hayali ile başlar. 

Kendinizi Şımartın: Emirgan Kahvaltıları

Boğaza karşı oturmuş, şehrin en lezzetli kahvaltılarından birini yapmaya ne dersiniz? Bunun için Emirgan, kesinlikle doğru adres olacaktır. Özellikle hafta sonları kalabalık olan mekanlarda, taptaze kahvaltılıklar, misafirlerini karşılamaya oldukça hevesli. Manzara eşliğinde keyifli bir güne selam vermek ve şehir turunuza enerji depolayarak başlamak için Emirgan’da kahvaltıyı es geçmeyin. 

3

Şehrin Tadını Denizde Çıkarın: Tekne ile Boğaz Turu

“Ey koca İstanbul, sana bir de denizden bakış attım” diyebilmek için bu görkemli şehri bir de deniz turu yaparken selamlayın. Bütçeniz el verdiği sürece, özel bir tekne kiralayabilir ve şehrin tadını sevdiklerinizle beraber baş başa çıkarabilirsiniz. Eğer daha ekonomik alternatifler ararsanız, boğazda farklı alternatifler sunan toplu tekne turlarını deneyebilirsiniz. 

Haliç’in Kıymetlisi: Pierre Loti Tepesi

Eyüp semtinde bulunan Pierre Loti Tepesi, muhteşem bir Haliç manzarasına sahiptir. Fransız romancı ve gezginin isminin verildiği tepede, yoğunluk kahvenizi yudumlarken seyir teleskopu ile panaromik şehir manzarasının keyfine varabilirsiniz. 

4

Şehrin Kalbi: İstiklal Caddesi

Neredeyse günde 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilen İstiklal Caddesi, hem yerli hem de yabancı turistlerin favorisidir. Cadde üzerinde bulunan pek çok mağaza, restoran ve gece kulübü, caddeyi daha da renklendiren güzelliklerden. Buraya gelmişken 1990’da faaliyete geçen tarihi meşhur kırmızı Nostaljik Tramvay’ı kullanmayı ertelemeyin. 

 

Beykoz Korusu-0
Kültür Seyahat

Beykoz Korusu: Ulaşım ve Sosyal Tesisleri

Yemyeşil doğası ve ormanlık yapısı ile İstanbul’un yoğun karmaşasından ve stresinden kaçan İstanbulluları kucaklıyor Beykoz Korusu. Ulaşımı, sosyal…

Devamını Oku
Yıldız Korusu-1
Kültür Seyahat

İstanbul’da Gezilebilecek Doğal Yerler

İstanbul’da yaşayanların kendilerini yeşilliklerin arasında, doğal mı doğal mis gibi atmosferlerde bulmaları an meselesi. Sadece doğru adresleri ve…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

İstanbul’un Geleneksel Festivalleri

Yerel ve uluslar arası festivalleri ile İstanbul her zaman Türkiye'nin en renkli ve en canlı şehirlerinden biri olmuştur. İşte bu senenin…

Devamını Oku