Kültür Seyahat

31 Aralık 2023

Bu yıl da aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok heyecan verici destinasyon vardı. Eşsiz doğa harikalarından kültürel noktalara kadar her mekân ziyaretçilere başka hiçbir yerde bulamayacakları eşsiz bir deneyim sundular. 

2023'ün en popüler yerleri listesi, gezginlerin seçimleriyle belirlendi. Bakalım geçtiğimiz sene en çok hangi yerler ziyaret edilmiş ve paylaşılmış.

Küba

Küba tarih ve doğal güzelliklerle dolu eşsiz bir ülkedir. Başkent Havana, büyüleyici eski dünya mimarisi, canlı müziği ve ikonik simgeleriyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. Küba'nın kaçırılmaması gereken bir diğer yeri ise Che Guevara'nın mozolesine ev sahipliği yapan Trinidad'dır. Küba, ziyaret eden herkes için mükemmel olan, geleneksel değerlerin ve modern cazibe merkezlerinin bir karışımını sunmaktadır.

Küba

Hoi An

Hoi An, geçmişi 1400'lü yıllara dayanan zengin bir mimari mirasa sahip tarihi bir Vietnam şehridir. Nehir manzarası içeren binalarında Vietnam ve yabancı etkilerin eşsiz karışımı görülebilir. Şehir canlı atmosferik sokakları ve lezzetli Vietnam yemekleri sunan çeşitli mağazaları, kafeleri ve restoranlarıyla tanınır. Bir havaalanı veya tren istasyonu olmamasına rağmen Hoi An'a yakındaki Da Nang kasabasından araba ile kolayca ulaşılabilir bu da onu keşfetmek için uygun bir destinasyon haline getirir.

Hoi An

Mauritius

Üst düzey hizmetler, rüya gibi yerler ve doğal güzellikler için bir yer olan Mauritius’da ana cazibe merkezleri arasında plajlar bulunmaktadır. Tarihi yerler, milli parklar ve yemyeşil ormanlar adanın cazibesini artırmakta. Le Morne Brabant ünlüler ve balayı çiftleri arasında popüler bir yarımadadır. Dünya Mirası Alanı olarak sınıflandırılan ve kölelik amblemi olan Le Morne Dağı ile tanınan bu bölge, beyaz kumsalları ile harika manzaralar sunar. Black River Gorges Milli Parkı, doğaseverlerin şelalelerin, nehirlerin ve çeşitli manzaraların keyfini çıkarması için Mauritius'un endemik pembe güvercini gibi eşsiz ekosistemler ve yaban hayatı sunmaktadır.

Mauritius

Siem Reap

Siem Reap, Khmer imparatorluğuna ait antik tapınak kalıntılarına ev sahipliği yapan Angkor arkeolojik alanının varlığı sayesinde tarih ve kültür meraklıları için önemli bir destinasyondur. Tapınakların en büyüğü olan Angkor Wat çarpıcı kabartmalar ve Khmer mimarisiyle dolu en dikkat çekici cazibe merkezidir. Daha sessiz alternatifler arayanlar için Preah Khan mimarisi ve yemyeşil bitki örtüsünün birleşimiyle Ta Prohm'a benzemesiyle keşfedilmeye değer başka bir büyük antik komplekstir. 

Chiang Mai

Kuzey Tayland'daki Chiang Mai gezginler için popüler bir cazibe merkezidir. Şehir geleneksel kültür açısından zengindir ve yemek pişirme dersleri, tapınak ziyaretleri ve güzel Wat Doi Suthep tapınağı ziyareti gibi pek çok şey görülebilir ve yapılabilir. Tapınak bir dağın tepesinde yer alır ve Chiang Mai'nin ve çevredeki kırsal alanın muhteşem manzarasını sunar. “Fil Doğa Parkı” fil bakımına adanmıştır ve ziyaretçiler gönüllü olarak bir gün geçirebilir, hayvanları besleyebilir ve nehirde oynamalarını izleyebilirler. 

Chiang Mai

Grand Cayman

Yemyeşil, kirlenmemiş doğası ve zengin deniz yaşamı çeşitliliği ile karakterize edilen Cayman Adaları gerçek bir cennettir. Antiller Denizi kıyısında yer alan bu oteller, turistlere hem rahatlatıcı hem de dinamik deneyimler sunuyor. En dikkat çekici plajları arasında ziyaretçileri büyüleyen Seven Mile Plajı yer alır ve üç mercan adası, şnorkelli yüzme ve dalış yoluyla keşfedilebilecek egzotik hayvanlara sahiptir. Yani ister rahatlama ister macera arıyor olun, Cayman Adaları'nda her şey var!

Fes

Fas'ın tarihi başkenti Fes bir kültür ve gelenek şehridir. Medine dar sokaklar, merdivenler ve süslü avlulara sahip geleneksel evlerden oluşan bir labirenttir. Ziyaretçiler çarşılardan ve mağazalardan yerel ürünler ve el sanatları satın alabilirler. Fes'teki Ville Nouvelle'de çeşmeler, lüks oteller ve Paris kafelerinin bulunduğu geniş caddeler bulunur. Şehir aynı zamanda Afrika'nın en eski üniversitesi olan Al-Karaouine Üniversitesi'ne de sahiptir. Fes'in 1000 yılı aşkın zengin bir tarihi vardır ve Fas'ın geçmişine bir bakış sunmaktadır.

Fes

Bakü

Azerbaycan'ın başkenti olan Bakü kültürlerin büyüleyici bir buluşma noktasıdır. Bakü Kalesi ve Kız Kulesi gibi tarihi mimarisi ve birçok popüler bar ve restoranın yer aldığı canlı gece hayatı ortamıyla tanınır. Ziyaretçiler ayrıca güzel sahili ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Eski Kent'i veya modern bir mimari simge yapı olan Haydar Aliyev Merkezi'ni keşfedebilirler. Tarih meraklıları için Azerbaycan Tarih Müzesi, Bakü Tarih Müzesi ve Bağımsızlık Müzesi gibi ziyaret edilebilecek birçok büyüleyici müze bulunmaktadır. 

Katmandu

Nepal'in başkenti Katmandu etkinliklerle dolup taşan hareketli bir metropoldür. Katmandu Vadisi'nin manzarasını sunan yemyeşil bir tepe üzerinde yer alan antik Budist kompleksi Swayambhunath da dâhil olmak üzere keşfedilmeye değer birçok başka yer vardır. Şehir, dini alanlar, sanat galerileri ve geleneksel zanaatkar atölyeleri dâhil birçok turistik mekana ev sahipliği yapmaktadır. Katmandu, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda trekking acentesi, otel ve restoranın bulunduğu Nepal'deki maceranıza başlamak için harika bir yerdir.

Kathmandu

Krakow

Polonya'daki Krakow şehri çok çeşitli kültürel, sanatsal, akademik ve ekonomik faaliyetlerde görülebilecek uzun ve çalkantılı bir tarihe sahiptir. Naziler, "Schindler'in Listesi" filminde de tasvir edildiği gibi, II. Dünya Savaşı sırasında Yahudileri Krakow gettosuna hapsetti. Polonya'nın eski başkenti Vistula Nehri üzerinde kuruludur ve tarihi merkez, ülkenin en güzel yerlerinden biri olarak kabul edilir. Ziyaretçiler, Aziz Meryem Bazilikası'nın kuleleri, Arnavut kaldırımlı sokakları, büyük Pazar Meydanı ve Orta Çağ'dan kalma belediye binasıyla bilinen şehrin tarihi bölgesini keşfedebilirler. 

Gezginler tarafından seçilen 2023’ün en iyi diğer destinasyonları Ho Chi Minh Şehri, Lanzarote, Santiago, Juneau, Panama Şehri, Panay Adası, Lombok, Ilha do Sol, Viyana, Baf, Agadir, Marmaris, Bükreş, Brüksel ve Kopenhag’dır.

Buddha-00
Kültür Seyahat

Tayland'da Kaçırılmaması Gereken 5 Deneyim

Mistik tapınakları, ihtişamlı plajları ve rengarenk kültürü ile Tayland gezginlerin her daim gözbebeği. İşte Güneydoğu Asya'nın bu en popüler…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Özetle Tayland’da Yapılması Gerekenler

İster bütçeyi kısıtlı tutmak isteyenlerden olun, ister tatilde lüks arayanlardan... Tayland her türlü isteklerinizi karşılayacak güzellikte.

Devamını Oku
Tayland Yemekleri-0
Yeme İçme

Tayland Mutfağı: Müptelası Olmak İşten Değil

Kimine göre lezzetli, kimine göre baharatlı, kimine göre ise iştah açıcıdır Tayland mutfağı. En acısından en tatlısına kadar hangi lezzeti ararsanız…

Devamını Oku