Kültür Seyahat

2 Nisan 2021
Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2022

Tayland, bu dünyadaki cennet yerlerden birisi olabilir. İster bütçeyi kısıtlı tutmak isteyenlerden olun, isterse de tatilde lüks arayanlardan olsun, Tayland her türlü isteklerinizi karşılayacak güzelliktedir. Tayland’ı ziyaret etmek için en önde gelen nedenlerden birisi ise ülkeye giriş için vize istenmemesidir. Tayland hükümeti dünya çapında 57 ülkede; hususi pasaportu olan kişilere 30 günlük, resmi pasaportlulara ise 90 güne kadar ülkede gezme hakkı veriyor. Her şeyi ile Tayland, gidip görmeniz için en iyi olanaklara sahiptir. Bu yüzden sizleri harekete geçirmesi için öncelikle Bangkok ve Phuket’te yapılabilecek güzel aktiviteleri derledik.

Bangkok

Tayland’a gittiğinizde ilk görmeniz gereken şehir başkent Bangkok olmalıdır. Şehir Khlong adı verilen müthiş şehir manzaralarına sahip kanallar ile doludur. Buradaki turlardan birine katılabilir ve bu güzel şehri su kanalları yoluyla gezebilirsiniz.

Aynı zamanda, Bangkok içinde bulundurduğu tapınaklar ile spiritüel ve ilham verici bir atmosfere sahiptir. Wat Arun, nefes kesici manzarası ve güzelliği ile bu tapınakların başında geliyor. Wat Arun Tapınağı, Rattanakosin döneminin doğuşunu ve Ayutthaya’nın çöküşünden sonraki yeni başkentin oluşmasını temsil eder.

Bangkok’tayken yapmanız gereken aktivitelerin arasında kesinlikle, Thai masajını denemek, dünyaca ünlü Pad-Thai lezzetini sokak satıcılarında ya da restoranlarda yemek, Çin mahallesinde gezinip alışveriş yapmak, en azından bir kez Muay Thai maçı izlemek ve Bangkok Ulusal Müzesi gibi müzeleri ziyaret etmek olmalıdır.

1

Phuket Adası

Tayland birçok küçük ve büyük adadan oluşmaktadır ve Phuket ülkenin güneyinde yer alan büyük adalardan birisidir. Dünya çapında turistleri kendine çeken ada, oldukça ünlüdür. Phuket’e gittiğinizde dikkat çeken yerlerin başında Chalong Körfezi’ne tepe bakışı ile hükmeden 45 metrelik Big Buddha Heykeli gelmektedir.  Daha fazla güzellik görmek içinse Old Town’daki Soi Romanee Sokağı’na dizilmiş rengârenk evleri ve kafeleri görmek gereklidir.

Phuket bir takımadadır ve ada kendi etrafında birçok küçük ada bulundurur. En çok bilinen adalardan biri balayı çiftlerinin çokça tercih ettiği, beyaz kumu ve turkuaz deniz rengi ile Phi-Phi Adası’dır.

Phi-Phi Adası, Phuket Adası’ndan çok daha küçük bir ada olduğu için sakin bir havası vardır. Bu adanın kendisine çeken ve etkileyici bir  doğal güzelliği vardır. Adada eşi benzeri olmayan balıklar ile şnorkel dalışı yapabilir, leopar köpek balıkları ile yüzebilirsiniz. Aynı zamanda suda yürüme, paraşütle atlama, jet ski turları gibi extreme aktivitelere katılabilirsiniz. 

2

Mercan Adası (Koh Larn) 

Tayland’ın güneyindeki bu ada Pattaya ve çevresini gezmeye gelen turistlerin günübirlik uğradığı bir yer. Adaya feribotlar ve teknelerle ulaşabiliyorsunuz. Adayı keşfetmek isterseniz bir motosiklet kiralayabilirsiniz çünkü bu orada oldukça yaygın. Motosiklet kullanmak istemeyenler için de ada turu yapan motosiklet taksiler mevcut. Bu muhteşem adanın etrafı tropikal ormanlarla kaplı. Ayrıca ormanları kadar kumsallarıyla da ünlü.Toplamda sekiz adet plajı olan adanın en çok batı sahilleri seviliyor. Bunlardan en ünlüüs ise Tawaen Plajı. Bunun dışında Tonglang Plajı, Tien Plajı, Samae Plajı ve Naon Plajı da oldukça meşhurdur. Birçok film sahnesi bu adada çekilmiştir ve bu sayede adanın mavi suları ününe ün katmıştır. Eğer siz de bu huzurlu adaya giderseniz etrafı fotoğraflamayı unutmayın. 

Maymun Adası 

Maymun adası’nda isminden de anlayacağınız üzere maymunlar bulunuyor. Siz onları ne kadar sevmek isteseniz de ne yazık ki kendileri biraz yabanî. Çok fazla yaklaşırsanız sizi ısırabilirler. Kendilerini çok sevdirmeseler de onlara muz ikram ederseniz buna asla hayır demeyeceklerdir. Panwa Burnu’nun sonunda yer alan ve maymunların ülkesi olan bu adayı ziyaret edebilirsiniz. 

Yukarıda bashettiğimiz adalar dışında Koh Khai Adası, Koh Bon Adası gibi yerleri de görebilirsiniz. İyi eğlenceler… 

2023 trend destinasyonları
Kültür Seyahat

Gezginlerin Oylarıyla: 2023'ün En Trend Destinasyonları

2023'ün en popüler yerleri listesi, gezginlerin seçimleriyle belirlendi. Bakalım geçtiğimiz sene en çok hangi yerler ziyaret edilmiş ve…

Devamını Oku
Phuket-0
Kültür Seyahat

Egzotik Cennet Phuket

Gidenlerin "Egzotik bir cennet" olarak tanımladığı Phuket, muazzam doğası ve kültürel mirasları ile olduğu kadar, canlı gece hayatı ile de…

Devamını Oku
Phuket-0
Kültür Seyahat

Egzotik Cennet Phuket

Gidenlerin "Egzotik bir cennet" olarak tanımladığı Phuket, muazzam doğası ve kültürel mirasları ile olduğu kadar, canlı gece hayatı ile de…

Devamını Oku