İpucu

31 Ekim 2022

Bebekle araba yolculuğu yapmak, düşündüğünüz kadar zorlu değildir aslında, burada püf nokta sadece hayatı bu konuda daha pratik bir hale getirmektir. Bu noktalar arasında, katlanır bebek arabası ya da bebeğinizi araba yolculuğu boyunca meşgul edecek ve onun dikkatini çekebilecek ufak aktiviteler bulabilmek gibi detaylar yatıyor. Seyahatinizin, kabusa dönüşmemesi için bebekle araba yolculuğu yapmanın pratik yollarına bir göz atalım.

tim-mossholder-QguW2ovDVi0-unsplash

Seyahate Çıkmadan Önce Rota Belirlemenin Önemi

Burada önemli noktaların başında, gideceğiniz lokasyona uygun bir rota hazırlamaktır. “Rota da nedir? Gidilecek yer belli” demeyin. Diyelim gitmek istediğiniz noktaya ulaşım sağlayabileceğiniz rota biraz sessiz ve sakin. Hadi vardığınız noktanın sessiz ve sakin olması gayet iyi bir şey fakat gideceğiniz güzergahın sakin ve izole olması, bir yerde sıkıntı yaratabilir. Çünkü bebeğinizin herhangi bir ihtiyacı, market ihtiyaçları ya da tuvalet ihtiyacı için çok fazla uzun seyahat sıkıntı yaratabilir. O yüzden sık aralıklarla mola verilebilecek bir rota hazırlamanızda fayda bulunuyor.

Yolculuğa Başlamadan Önce Hazırlanacak Listeler

Bebeğiniz ile beraber yapacağınız araba yolculuğunda ve yolculuk sonrası tatilde ya da gideceğiniz yerde gerekli olanları yanınıza almayı unutmamanız için liste yapmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Bu çok önemli bir nokta çünkü unuttuğunuz önemli bir eşyayı ya da bebeğiniz için önemli olan bir şeyi, ya yolda ya da gideceğiniz yerde bulamadığınız taktirde sıkıntı yaşamanız içten bile değildir.    

Yola Çıkmadan Önce Araba Bakımlarınızı Asla İhmal Etmeyin

Bebeğiniz ile çıkacağınız araba yolculuğunda, teknik açıdan herhangi bir sorun yaşamamak adına, önceden araba bakımlarınızı mutlaka ama mutlaka yaptırın. Teknik açıdan her türlü bakım kesinlikle ihmal edilmemesi gerekenlerin başında yer alıyor. Özellikle arabanın içinde bebeğinizin taze ve ferah hava alabilmesi için klima filtrelerini mutlaka baktırın ve gereken tüm değişimleri ve bakımları yaptırın.

alexander-grey-k03ih6IqkDY-unsplash

Yolculuk Öncesi Sağlıkla İlgili Yanınıza Alınacakları Asla Unutmayın

Bebekle araba yolculuğunda yanınıza alınacaklar arasında, sağlıkla ilgili olanlarla alakalı, bulantı kesici, gaz giderici, ateş ölçer, ateş düşürücü, gazlı bez, pişik kremleri, yara bandı gibi önemli ürünler yer alıyor. Eğer bebeğinizin belirli bir rahatsızlığı varsa, doktorunuza seyahatle ilgili danışmayı asla ihmal etmeyin, yapmanız ve yapmamanız gerekenlere gerekli özeni böylelikle gösterebilirsiniz.

Bebeğiniz İçin En Uygun Zamanı Tercih Edin

Nasıl her bir bireyin kendine uygun bir şekilde gün geçirme ritüeli varsa, yaşı ya da ayı kaç olursa olsun bebeklerin ve çocukların da gün içinde kendilerine özgü geçirdikleri bazı süreçler vardır. Mesela bir bebek erken kalkıp öğlen uykusunu seviyorsa bazı bebekler de geç kalkıp güm içinde uyumayıp geceyi erken kapatabilirler. İşte bebeğiniz ile birlikte araba yolculuğuna çıkarken, kendi bebeğinizin saatlerine ve gün içinde hangi saatlerde uyuduğuna ve ayakta kaldığına göre araba yolculuğunuzu planlayabilirsiniz. Özellikle yolculukta, bebeğinizin uyuduğu saatleri tercih edin ki yolculuğun çoğu bölümünde, hem bebeğiniz hem de kendiniz için sorunsuz bir yolculuk olsun.

İhtiyaç Duyulanları Doğru Şekilde Çantalama

İlk yardım çantası, sıcacık tutan bir battaniye, bolca bebek bezi, her türlü kıyafet ve yedekleri, uygun oyuncak ve aktivite ekipmanları, su ve bebeğinizin diğer içecekleri, çöp için çöp poşetleri, her ihtimale karşı yorgunluğunuza karşı kendiniz için su ve atıştırmalıklar, temizlik mendilleri, dezenfektan ve alkolsüz kolonya, bolca kağıt peçete, alt değiştirme ekipmanları ve ilgili kremler, araba yolculuğunda unutulmaması gerekenlerin başında yer alıyor. Bu ürünler arasında, en çok kullanacaklarınızı en üste ya da daha kolay bulabileceğiniz şekilde sıralamayı ihmal etmeyin. Ayrıca güneş ışınlarının camdan bebeğinizi rahatsız etmesine karşılık uygun bir güneşlik ayarlamanız da oldukça mantıklı olacaktır.

sean-roy-wdx65cr1xJ8-unsplash

Araba Yolculuklarında Doğru Bir Bebek Koltuğunun Önemi

Yolculuklarda doğru ve konforlu bir araba koltuğunun önemli olması, araba yolculuklarında pek çok şeyi değiştiriverir. Bebeğinizin otururken ortopedik anlamda rahatı ve uyurken hissettiği konforu, araba seyahatlerinde oldukça önem taşımaktadır. Unutmayın, burada en önemli konu, bu yolculuktan öncesinde, bebeğinizin bu araba bebek koltuğuna alışkın olmasıdır. Alışkın olduğunda büyük bir insan gibi yerini yadırgamadan rahatına bakıp fazla huysuzluk yapmayacaktır. Fakat ilk defa oturacağı bir bebek koltuğu olursa, hem yadırgayabilir hem de huysuzluk yapma ihtimali daha da yüksek olabilir.

Araba Yolculuğunda Bebeğiniz ile Yapabileceğiniz Aktiviteler

Dar bir alan olduğu için bebeğiniz ile arabanızda yolculuk esnasında yapabileceğiniz aktiviteler ve oynayabileceğiniz oyunlar sınırlıdır. Fakat tamamen hayal gücünüze ve arabanın kısıtlı hacmine göre farklı oyunlar ve aktivitelerle, bebeğinizi oyalamanız mümkündür. Örneğin, bebeğinizin dikkatini çekici resimli kitaplar okumak, el kuklaları ile ufak senaryolu tiyatro oyunları gerçekleştirmek, küçük yazı tahtası yazı oyunları oynamak, kulaklıklar ile hikaye kitapları dinletmek, çizgi film izletmek ya da uyku getirici müzik dinletmek, bu aktivitelerden sadece bazılarıdır.

Düzenli Aralıklarla Mola Verin

Bebeğinizin de bir sabrı vardır her birey gibi. O yüzden saatlerce araba yolculuğu yapmaktan kaçınmakta fayda bulunuyor. Baktınız hafif sızlanmaya başladı, daha fazla zaman kaybetmeden bir mola mutlaka verin, eğer bebeğiniz yürüyebiliyorsa, mola esnasında biraz da yorulmasını sağlamak için yürüyüş yaptırmayı ihmal etmeyin. Unutmayın, bebeğiniz ne kadar yorulursa, geri kalan yolculukta bu yorgunluk sonucunda o kadar rahat bir uyku çekebilir. Yolculuk sırasında mışıl mışıl uyuyan bebeğiniz, sonrasında daha neşeli bir şekilde geri kalan seyahatinizi daha rahat geçirecektir. Böylece siz de bebeğinizle birlikte seyahatin yolculuğunu keyifli bir şekilde geçirebilme şansına sahip olabileceksiniz. Unutmayın, bebeğiniz ne kadar mutlu ve rahat ise yolculuğunuz da o kadar mutlu ve rahat şekilde geçecektir.

Bebekle uçak yolculukları ise yukarıda anlattıklarımızdan biraz daha farklı gereksinimlere sahip. Eğer yakın zamanda böyle bir seyahat planlıyorsanız, rahat ve keyifli bir yolculuk geçirmek için Küçük Çocuklarla Uzun Uçuşlarda Rahat Etmenin Püf Noktaları yazımıza da göz atmak isteyebilirsiniz.

yurtdışı internet paketleri-0
Teknoloji

Yurtdışında Kullanabileceğiniz İnternet Paketleri

Yurt dışında internet kullanımı oldukça mühim bir mesele. Seyahatiniz sırasında internetsiz kalmamak için, bu konuyu gitmeden önce halletmekte fayda…

Devamını Oku
TikTok Trend (0).jpg
Yeme İçme

Tik-Tok'un Hayatımıza Kattığı Yeme-İçme Trendleri

Son zamanların en popüler sosyal medya uygulamalarından Tik-Tok ile birlikte hayatımıza giren yeni yeme-içme trendlerinden haberdar mısınız? Merak…

Devamını Oku
Yeşil pasaport.jpg
İyi Yaşam

Yeşil Pasaport Hakkında Merak Edilen Her Şey

Yeşil pasaport, bordo pasaporttan biraz daha farklı olarak bireylerin diğer pasaportlara istinaden dolaşım gücüne sahip olan bir pasaport türü olarak…

Devamını Oku