Kültür Seyahat

2 Haziran 2022
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Yaz mevsimi demek festival mevsimi demek diyebiliriz. Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde Haziran ayı boyunca farklı konseptlere sahip birçok festival etkinliği karşımıza çıkıyor. Birbirinden eğlenceli kültür, sanat festivalleri, müzik festivalleri ve çeşitli festivaller bulunduğunuz şehre renk ve hareket katmaya devam ediyor. Yaz coşkusunu festival heyecanıyla birleştireceğiniz haziran ayı festivallerini sizler için derledik.

Festivaller-2

Big Fest İstanbul 2022

İstanbul’un en büyük festivalleri arasında bulunan Big Fest İstanbul, 4- 5 Haziran tarihlerinde Life Park’ta düzenleniyor. Birbirinden değerli sanatçıların sahne alacağı festivalde müziğe ve eğlenceye doyacak, farklı aktivitelerle festivalin tadını doyasıya çıkaracaksınız. Sürprizlerle dolu Big Fest İstabul’da Mavi Gri, Sefo, Emir Can Iğrek, Duman, Adamlar, Nova Norda, Anıl Piyanci sahne alacak.

Tarih: 4- 5 Haziran 2022, 13:00

Yer: Life Park

Bilet: Biletix

Şehirde Yazzz Festivali, İstanbul

İstanbul’da yaz coşkusunu yaşamak ve şehrin kalabalığından bir nebze olsa uzaklaşmak isteyenlerin buluşacağı Şehirde Yazzz Festivali 11- 12 Haziran tarihlerinde Maximum Uniq Açıkhava’da gerçekleşiyor. Müzik, stand up gösterileri, sokak lezzetleri, eğlence, alışveriş standları, kahve alanları, dijital oyunlar ve mini yarışmalarla gün boyu keyifli anlar geçireceksiniz. Birbirinden yer alacağı festivalde Gazapizm, Deniz Tekin, Ceza, Sena Şener, Berto, Eftelya gibi birbirinden başarılı isimler sahne alacak.

Tarih: 11- 12 Haziran 2022, 13:00

Yer: Maximum Uniq Açıkhava

Bilet: Biletino

2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği ile bu sene ikincisi düzenlenecek olan “İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali” 10 Haziran tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Festivalde İzmir’in kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle 100’ü aşkın uzun metrajlı film, kısa film yarışmaları izleyicilerle buluşacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek olan festival açılışı Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası’nın seslendireceği Zülfü Livaneli film müzikleri konseri ile yapılacak.

Tarih: 10- 19 Haziran 2022, 19:00

Yer: Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi

Bilet: kultursanat.izmir.bel.tr

Festivaller-1

49. Altın Kiraz Kültür Ve Sanat Festivali

İzmir Kemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 49. Altın Kiraz Kültür Ve Sanat Festivali 12-16 Haziran tarihleri arasında birbirinden başarılı sanatçıların katılımı ve renkli aktivitelerle ziyaretçilerini bekliyor. 1936 yılından itibaren her yıl geleneksel hale gelen festival en iyi kiraz yetiştiricilerini özendirmek ve yerel halkı desteklemek amacıyla yapılıyor. Festival kapsamında Haluk Levent, Koray Avcı, Özcan Türe gibi birbirinden değerli isimler sahne alacak.

Tarih: 12-16 Haziran 2022

Yer: Kemalpaşa Rekreasyon Alanı

Bilet: Ücretsiz

Bergama Tiyatro Festivali

Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Bergama Tiyatro Festivali, 2-5 Haziran tarihleri arasında ziyaretçileriyle buluşuyor. İzmir’e bağlı Bergama’nın tarihi mekanları ve sokaklarında gerçekleşecek olan Bergama Tiyatro Festivali, her yaşta seyirciyi ağırlayacak. Dört gün sürecek olan festival  Mabel Matiz açılış konseriyle başlayacak. Festivalde festival performansları, atölyeler, söyleşiler ve yürüyüşlerin oluştuğu ücretli ve ücretsiz etkinlikler yer alacak. Yerelleşme, Sektörleşme, Sosyal ve Kültürel Hayatın Erişilebilirliği ve Çocuklar ve Gençlerin Kültür ve Sanat Hayatına Katılımı başlıklarını temeline alan Bergama Tiyatro Festivali yeni hikayeler paylaşmanın önemine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Tarih: 2- 5 Haziran 2022

Yer: Bergama

Bilet: Mobilet

Festivaller-3

Antalya Akra Caz Festivali

Antalya Akra Caz Festivali, bu yıl Antalya’da 5.kez düzenleniyor. Festival, dünyaca ünlü caz ustalarını 3-18 Haziran tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor. Antalya Akra Hotels’te gerçekleşecek olan Antalya Akra Caz Festivali,  Modern ve klasik cazın yanı sıra caz müziği, funk, rock, latin, soul ve elektronik tarzla harmanlayan renkli ve geniş bir müzikal yelpazeyle izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Festival kapsamında Igor Butman, Fantine, Imany, Akra Jazz Band, Onat Murat Trio, Mark Eliyahu, Esra Kayıkçı Band, Fazıl Say gibi daha pek çok değerli ve başarılı sanatçılar ve gruplar sahne alacak.

Tarih: 3- 18 Haziran 2022, 20:30

Yer: Antalya Akra Hotels

Bilet: Biletix

Mix Fest

Bilkent Üniversitesi Müzik Kulübü ve Hacettepe Üniversitesi Rock Topluluğu işbirliğinde düzenlenecek olan Mix Fest 3- 4 Haziran tarihlerinde yaza merhaba diyor. Ankara CerModern’de iki gün sürecek olan festival birbirinden farklı müzik türleriyle sizleri eğlendirecek ve gençlik ruhunu ortaya çıkaracak. Festival kapsamında Evrencan Gündüz, İlkay Şencan, Redd, Barlas &Mert gibi daha birçok başarılı isim gençlerle buluşacak.

Tarih: 3- 4 Haziran 2022, 16:00

Yer: CerModern, Ankara

Bilet: Biletix

THK Havacılık Festivali

Sportif havacılığın gelişmesine katkı sağlamak ve havacılık kültürünü çocuklara, gençlere öğretmek amacıyla düzenlenecek olan Havacılık Festivali, Eskişehir’de Türk Hava Kurumu (THK) ev sahipliğinde 25-26 Haziran tarihlerinde ziyaretçileriyle buluşuyor.  Eskişehir’de 950 dönümlük alana sahip İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek olan festivalde ziyaretçilere çekilişle ücretsiz uçuş yaptırılacak. Festival kapsamında gösteriler, halk uçuşları,  yarışmalar, alışveriş, yemek, eğlence, konserler gibi birçok etkinlik yer alacak. Her türlü hafif motorlu hava araçlarının yer alacağı festivalde, THK’nin 97 yıllık geleneği yeniden yaşatılacak.

Tarih: 25- 26 Haziran 2022

Yer: THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi, Eskişehir

Bilet: Ücretsiz

Astroloji-0
İyi Yaşam

Astroloji Sevenlerin Takip Edebileceği 6 Podcast

Astrolojiye inansak da inanmasak da hayatımızın bir parçası olduğunu kabul edelim. Günlük burç yorumlarından detaylı astrolojik harita analizlerine…

Devamını Oku
Nepal 10 Harika Neden-0
Kültür Seyahat

Nepal'i Ziyaret Etmeniz İçin 10 Harika Neden

Kendinizi deniz seviyesinden 5.000 metre yüksekte, Himalaya Dağları'nın yükselen zirvelerine bakarken hayal edin. İşte burası büyülü manzaralar…

Devamını Oku
Yeme İçme - Kahve Hakkında Bilmeniz Gerekenler - Flysta
Yeme İçme

Kahve Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kahve, bazıları için vazgeçilmez bir tutkudur. Kahve kültürü ise türleri, tarifleri ya da yöntemleriyle sonsuz bir öğrenme alanıdır. Peki nedir…

Devamını Oku