Kültür Seyahat

30 Ekim 2022

Oteller vardır, sadece gidip kalınmak amaçla kullanılır; oteller vardır, öylesine bir tatil modunda farklı bir yerde konaklamak için gidilir; fakat bir de oteller vardır ki hayatı yaşamak, konaklama süresince şehrin karmaşasından uzak dingin bir atmosferde kendini ve stresini unutmak için gidilir. İşte bu yazımızda, sıradan otellerden çok uzak, Türkiye’nin en iyi ve en özel 15 butik otelinden bahsedeceğiz.

butik otel-2

1.The Stay Warehouse, Alaçatı, Çeşme, İzmir

Çeşme’nin büyüleyici ve bir o kadar da merkezi bölgesinde konaklamaya ne dersiniz? Eksantrik ve otantik yapısı, turkuaz suları ile özel plajı ve özel ısıtılmış havuzu, tarz sahibi farklı 24 odası, müzik ve tiyatro performansları gibi aktiviteleri içeren kültürel programları ile gerçekten göz kamaştırıcı bir butik oteldir The Stay Warehouse. Otel, Tripadvisor sitesi tarafından 2021 ve 2022’de Traveller’s Choice ödüllerini almaya hak kazanmıştır.

2.Villa Pietra, Ayvalık, Balıkesir

Bir peri masalı düşünün, taştan bir malikanede geçsin… Deniz kenarında eşsiz Ayvalık sularının eşliğinde yemekler, muhteşem panaromik manzaralardaki odalarda enfes uyku keyfi,  taştan sokaklarda Ayvalık keşfi, Villa Pietra’da, Ayvalık sevenleri bekliyor.

3.Hotel Del Lago Saraçoğlu, Sapanca, Sakarya

“Lüksü yeniden tanımladık” mottosuyla yolu acıkan Del Lago Hotel, göz alıcı manzarası ile Sapanca kıyısının hemen yanı başında yer alıyor. Bünyesinde bulunan 32 odası ile Sapanca tutkunlarını misafir eden otelde, asma katı olan Loft odalar, jakuzi sefası yapabileceğiniz Executive odalar, yemyeşil bahçesi ile Garden Deluxe villalar gibi alternatiflerde konaklamak mümkün. 

4.Hotel Caeli, Eceabat, Çanakkale

Kendisini “Lüks Bağ ve Sanat Oteli” olarak tanımlayan Hotel Caeli, dünyanın en büyük 1*1 sık dikim bağları kategorisinde bulunuyor. Bünyesinde 12,500 metre karelik kapasitesi ile Caeli Winery şaraphanesi, kendi ürünlerinin yetiştirildiği Caeli Ekolojik Bahçesi ve Caeli Çiftliği ile Caeli Hotel, Tripadvisor’ın farklı kategoride ödüllerine sahiptir.

5.Casa Mila, Kaz Dağları, Edremit, Balıkesir

Kaz Dağları’nda doğanın ve ormanların içinde oksijen depolamaya ne dersiniz? Casa Mila, sessizliğin, dinginliğin ve doğayı keşfetmenin en doğru adreslerinden biri olacaktır. “Bizim Evimiz Sizin Eviniz” anlayışıyla misafirlerine en güzel sunmayı hedefleyen otel, Trattoria Leo İtalyan Restoranı, doğanın kalbindeki süit odaları, sımsıcak atmosferi ile kendinizi şehrin stresinden uzakta hissedip huzura bir adım atmanıza yardımcı olacak.

butik otel-4

6.Sarpedor Boutique Hotel, Torba, Bodrum

Bodrum’un en güzel koylarından birinde yer alan Sarpedor Boutique Hotel, deniz kenarındaki konumu, yemyeşil doğanın içindeki odaları ve muazzam hizmeti ile misafirlerini büyük bir keyifle ağırlamaya devam ediyor. Dünya mutfaklarının keyifli lezzetlerini sunan kafe ve restoranları, geniş ve konforlu süit odaları, huzur kokan ortamı ile Sarpedor Boutique Hotel’de stres ve karmaşadan uzaklaşmaya hazır olun. Mutluluk, turkuaz suları ile Torba Koyu’ndaki Sardedor’da sizleri bekliyor.

7.Payava Hotel by True Blue, Kaş, Antalya

Kapıları 12 ay boyunca açık olan Payava Hotel, Kalkan’ın tek ve ilk ısıtmalı havuzuna sahip. Akdeniz’in mavi sularına ya da dağ manzaraları ile süslenmiş odaları, muhteşem Akdeniz lezzetleri ile Payava Hotel’de yenilenmeye bir adım daha yaklaştınız.

8.2rooms Hotel, Urla, İzmir

Dillere destandır İzmir’in Urla’sı. Ünlü mü Enginar Festivali, göz alabildiğine üzüm bağları, tertemiz sahilleri ile Urla farklı bir havadır. İşte 2rooms Otel, üzüm bağlarının ortasında, modern dizaynı ile göz kamaştırıcı bir atmosfere sahiptir. Ruhunuzu dinlendiren bu otelde konaklayıp, Ağustos’un yarısından başlayıp Kasım’a kadar bağ bozumuna katılabilir, lezzetli tadımlar eşliğinde yürüyüşler yapabilirsiniz.

9.Casa Lavanda, Şile, İstanbul

Metropol şehir İstanbul’dan bir solukta kaçmak hiç bu kadar güzel olmamıştı! Şehrin nefesinin kalbi Şile’de bulunan Casa Lavanda Otel, etkileyici doğası, modern ve klasik tasarımın kombinasyonu, lezzete ruh veren mutfağı, dağ, orman ve gölet manzaralı 14 özel odası, relaxation, gastronomi, balayı gibi farklı paket programları ile misafirlerinin gönlünü keşfetmeye hazır görünüyor. Bünyesinde bulunan Casa Lavanda Darphin SPA ile kendinizi yenilemeyi de asla ihmal etmeyin.

10.Museum Hotel, Kapadokya

Akan sular durur Kapadokya deyince, kalpler, mağara tipi taş evlerde ve gökyüzünde süzülen balonlarda atar. İşte Museum Hotel de bu güzelliğe güzellik ekleyen bir konaklama deryası. Havuzlu ve jakuzili süitleri, özel ala carte restorantı, balon manzaralı atmosferi ile pek çok ödül almış bir otel.

butik otel-1

11.Unique Life Style Hotel, Kuşadası, Aydın

Kuşadası denizinin hemen kıyısında, adı üstünde “Eşsiz” bir konaklama deneyimi, sizleri bekliyor. Havuz bağlantılı odaları, lezzetli menüleri ile dünyaca ünlü şeflerin mekanı Lucky’s Club, bünyesinde gerçekleşen konser etkinlikleri ile Unique Life Style Hotel, Kuşadası’nın eşsiz bir oteli.

12.Gökova Mountain Lodges, Akyaka Gökova, Muğla

Çam ağaçlarının ortasında, zeytin ağaçları ile çevrili bir butik oteldir Gökova Mountain Lodges. Samimi bir ortama sahip otelde, yeşillikler arasında ruhunuzu arındıramaya hazır mısınız? Doğal bir huzur arayanlardansanız, Akyaka’ya bir de Mountain Lodges’tan bakmayı deneyin.

13.Villa Da Apart & Butik Otel, Artvin

Çorum Nehri kıyısında bulunan Villa Da Apart & Butik Otel, Karadeniz’in doğal güzelliklerini yaşamak için birebir. Karadeniz lezzetlerine harika bir manzarada tatmaya ne dersiniz? Otelin bungalov alternatiflerini de değerlendirmekte fayda var.

14.Loft 167, Selimiye, Marmaris

Sadeliği ön plana çıkaran tasarımı ile 15 odalı Loft 167, Selimiye’nin farklı otellerinden. Muhteşem manzarada ve tertemiz bir havada, kitap okuyarak günü selamlamak, farklı bir deneyim olacaktır.

15.Divan Ankara Çukurhan, Ankara

Nostaljik ve otantik bir havası bulunan Divan Ankara Çukurhan, şehrin gürültüsünden uzak ortamı ile ziyaretçilerini mutlu etmeyi başarıyor. Ankara Kale karşısındaki otel, Divan kalitesi ile tuğla ve taş mimarisi özelliklerine sahiptir.

Seyahat kozmetikleri
İyi Yaşam

Seyahatlerin En Favori Kozmetik Ürünleri

Valizinizi hazırlarken bazen seyahatte ihtiyaç duyabileceğimiz şeyleri es geçebiliriz, bu da bir parça tadımızı kaçırabilir. Hele söz konusu olan…

Devamını Oku
2024 Resmi Tatiller
İyi Yaşam

2024 Yılında Şimdiden Planlayabileceğiniz Tatil Günleri

2024 içerisinde hangi günler resmi tatil olacak? İnsanlar kaç gün tatil yapacak? Merak ettiğiniz soruların yanıtlarını bu yazıda topladık, size…

Devamını Oku
Salda Gölü-0
Kültür Seyahat

Yakınımızdaki Maldivler: Salda Gölü

Aslında Maldivleri aramak için kilometrelerce uzaktaki Hint Okyanusu’nun içinde kaybolmuş bir cennete gitmemize gerek yok. Bu cennet gerçekten…

Devamını Oku