Kültür Seyahat

22 Nisan 2023

Dev bir gemide okyanuslar aştığınız, birbirinden güzel ülkeler gördüğünüz, dünya mutfaklarından seçkin örnekleri tattığınız bir tatil düşleyin. Muhteşem manzaralar eşliğinde seyahatinizi sürdürürken konaklama yeriniz sabit, yani eşya topla-yerleştir derdiniz yok. Size kalan yalnızca yolculuğun tadını çıkarmak ve yüzen otelinizin keyfini sürmek.

Cruise Oteller-1

Spectrum Of The Seas / Royal Caribbean Cruises

2019 yapımı olan Spectrum of the Seas, Royal Caribbean Cruises firmasına ait ve yaklaşık 5,499 kişi kapasiteli eğlenceli bir cruise gemisidir. Her anınızı sınırsız eğlence ile geçirmenize imkan tanıyan bu devasa gemi, adeta cruise gemi turlarının kurallarını bozan bir yüzen dev otel niteliğindedir. “Denizlerin Göz Kamaştıran Güzelliği” lakabıyla bilinen bu gemi, Asya’nın Ultra Sınıf kategorisindeki en büyük ve ilk gemisi olarak biliniyor. Kaya tırmanma duvarı, sörf simülatörü, vücut ve beyin dinlendirici spa merkezleri, iç ve dış havuzlar, dünya mutfakları, jakuzileri, spor merkezi, seyir terasları ile kaliteli cruise seyahatleri için Spectrum of the Seas, doğru bir tercih olacaktır. Karayipler, Kuzey Avrupa, Alaska, Singapur, Malezya ve Tayland ise geminin rotalarından.

MSC Orchestra / MSC Cruises

Yaklaşık 3,223 yolcu kapasitesi ile okyanusları arşınlayan MSC Orchestra bünyesinde, hamamları, saunaları, koşu parkuru, devasa bir tiyatro salonu, çocuklar için oyun odaları, F1 simülatörü, alışveriş mağazaları, bowling salonu, barlar, 5 adet yüzme havuzu bulunuyor. Leziz İtalyan ve Çin esintileri tadabileceğiniz restoranları ve göz kamaştıran yemek restoranları sayesinde eşsiz bir gastronomi turu yapabileceğiniz MSC Orchestra, gemi turuna çıkmayı planlayan gezginler için nokta atışı bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. Marsilya, Barselona, Cenova bir tur olmak üzere aynı zamanda Hurgada, Cidde, Akabe (Petra), Sharm El Sheikh, Port Said (Kahire), Safaga (Lux, Mısır) bir rota olarak bu eşsiz güzellikteki gemi ile seyahat edebilirsiniz.

Cruise Oteller-2

Costa Firenze / Costa Cruise

Costa Cruise firmasının en göz alıcı gemilerinden biri olan Costa Firenze’de, denizde seyir hiç bu kadar özel olmamıştır. Eşsiz Broadway müzikallerini izleyebileceğiniz tiyatro salonu, kendinizi sağlıkla rahatlatabileceğiniz spor salonu, hem açık büfe hem de A La Carte restoran seçenekleri, 4 adet yüzme havuzu, dinlenme şezlongları, su oyunları, kaydıraklar, eğlenceli adventure parkı, 13 restoranı, 7 adet parkı ile Costa Firenze, deniz tutkunlarını bekliyor. Konaklama esnasında her türlü konforu bulabileceğiniz odalarında gemide seyahati unutup otel rahatlığını hissedebileceksiniz. Dilerseniz Danimarka, Norveç, Fransa, İspanya, Portekiz rotası, dilerseniz Fransa, İtalya, İspanya, Kanarya Adaları, Madeira rotasını Costa Firenze ile deneyimleyebilirsiniz.

Celestyal Olympia / Celestyal Cruises

Olympia’da hayat, bir gemi seyahatinden fazlasıdır. Şık salonlarında serinletici içeceklerle rahatlamak, otantik mutfağın tadını çıkarmak, Yunan misafirperverliğini hissedeceğiniz bir ortamda eğlenmek, arkadaşça hizmet veren görevliler sayesinde dinlenmek, sizleri Celestyal Olympia gemisinde bekliyor olacak. Özellikle Yunan rotalarının kullanıldığı Celestyal Cruises firmasına ait gemi, ismini Antik Yunan’da Zeus’a ithaf edilen bölgeden almıştır. Eşsiz Yunan manzaralarına şahit olacağınız tur rotası ise genellikle, Kuşadası, Patmos, Girit (Heraklion), Santorini, Atina, Mikonos ve Kuşadası şeklinde gerçekleşmektedir.

Oasis of the Seas / Royal Caribbean Cruises

Cruise gemilerinin en büyüklerinden biri olan Oasis of the Seas, sunduğu imkanlarla, sınırsız bir cruise keyfi ortaya koyuyor. İçindeki dev tiyatrosu, Central Park benzeri park, 15’ten fazla restoran, bar, butik ve gece kulübü ile eğlenceye eğlence demediğiniz bir tatil deneyimi sunuyor. Okyanusun tam ortasında zipline yapma gibi bir seçeneğinden de bulunduğunu belirtelim. Valiz açma ve kapama derdi olmadan, ülkeleri gezebildiğiniz bir tatil alternatifini asla es geçmeyin. Giderken İstanbul’dan Miami’ye uçakla ve dönüşte de Miami’den İstanbul’a uçuş kullanıldığını belirtmeden geçmeyelim. Miami, Florida, Cococay - Bahamalar, Cozumel - Meksika, Roatan - Honduras, Puerto Costa Maya – Meksika, Miami, Florida rotasını, Oasis of the Seas ile yaşamaya ne dersiniz?

Cruise Oteller-3

MS Crucevita / Karavan Cruises

Romantik Ren Nehri turuna MS Crucevita ile gidip gemi keyfini, nehirde tatmanın zevki de bir başka olmalı. Karavan Cruises şirketine bağlı olan MS Crucevita, 2018 yapımı bir gemidir. İstanbul’dan Basel Havaalanı’na hareketin ardından Basel Ren Nehri gezintisi ve Basel turu, daha sonra Strazburg Fransa’da eşsiz bir tur, Mannheim Almanya’da keyifli bir tur, Rüdesheim Almanya, Köln Almanya, Amsterdam Hollanda, bu turun en eşsiz rotalarındandır. Program dahilinde ekstra şehir turlarına da ücret karşılığında katılmak mümkündür.

Cruise Seyahatlerinin Yadsınamaz Avantajları

Tek bir valizle türlü türlü dünya şehirleri görebilmeniz ancak gemi seyahatleri ile mümkündür. Her limanda ayrı bir kültürü ve ayrı bir atmosferi hissedip kendinizi eşsiz diyarlarda bulabilirsiniz. Vize başvurusunu da ilgili gemi turunun acentelerinin ücret karşılığında gerçekleştirdiğini de belirtmeden geçmeyelim. Okyanusun ya da denizler içinde muhteşem tiyatro gösterileri izlemek, güneş eşliğinde havuzda serinlemek, gümrüksüz devasa alışveriş merkezlerinde uygun fiyatlı alışverişler gerçekleştirmek, kaptanın verdiği yemeklerde nezih ve kaliteli bir atmosferi yaşamak, uçsuz bucaksız manzaralarda sevdiklerinizle birlikte seyahat etmek, gemi turlarında mümkün. Çok önceden ayarlama şansınızın olduğu bu gemi turlarını, erken rezervasyon fırsatlarıyla uygun fiyata yaptırabilirsiniz. 

Cruise Oteller-4

Kısa Bir Uçuşta Okunabilecek 5 Kitap
İyi Yaşam

Kısa Bir Uçuşta Okunabilecek 5 Kitap

Uçuşlar aslında kendi başımıza olabildiğimiz nadir zamanlardan, eğer uzun zamandır okuyamadığınız bir kitap varsa başlamak için mükemmel bir…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Gezginlerin Sevebileceği Kitaplar

Seyahat tutkunu olunca uzun yolculuklarda ya da dinlenme sırasında mutlaka kitaba sarılmak adeta bir ritüeldir. Gezginlerin, sevebileceği kitap…

Devamını Oku
Nairobi-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Nairobi

Kenya'nın başkenti olan Türk vatandaşlarının 90 güne kadar vizesiz seyahat edebildiği Nairobi Doğu Afrika’nın da en büyük kenti. Çok kültürlü…

Devamını Oku