Kültür Seyahat

29 Ağustos 2023

Yaz mevsimi bitmeden, 5 milyon insanın yaşadığı bir Ege metropolü olan İzmir’in göz kamaştıran sahillerini sizlere getirdik. Şehrin renkli plajları, eşsiz manzaraları ve rahatlatıcı atmosferi bunaltıcı ağustos sıcaklarında İzmirlilerin nefesi oluyor. Elbette ki bu sıcak günlerde kendinizi ferahlatmanın en keyifli yollarından biri de denizin kumlu kıyısında bulunan ve ücretsiz olarak giriş yapabileceğiniz sahil noktalarını keşfetmek.

Kristal gibi berrak sularda serinlerken çeşitli etkinliklerle dolu plajlarda vakit geçirmek gerçekten eğlenceli. Her bir plajın kendine özgü atmosferi ve çekiciliği gelenlere unutulmaz anlar yaşatmak için adeta birer cennet görevi görüyor. Tatilcilerin enerjisini yükselten ritmik müzikler eşliğinde sahilde dans etme imkânı da cabası. İzmir'in bu ücretsiz plajları, doğanın sunduğu renk paletiyle buluşarak, her zevke hitap eden deneyimler sunuyor. Giriş kısmını daha fazla uzatmadan buyurun içeriğimize geçelim. İyi okumalar dileriz.

Ilıca Plajı

ilica-plaji

Burası sanki Miami. Kilometrelerce turkuaz renkli denize doğru uzanan altın renkler silsilesi. Tam anlamıyla kusursuz bu plaj yüzmek için yeterli denilecek kadar derin, serinlemek isteyecek kadar da sığ. Plajın bulunduğu Ilıca koyu, şüphesiz ki Çeşme’nin ve hatta Türkiye’nin bir yıldızı. Çeşme’nin en lüks otelleri, en lüks villaları Ilıca Plajı’nın hemen arkasından bütün koyu kaplıyordu, ta ki rekabeti Alaçatı’ya kaptırana kadar. Lakin yine de halen aynı ihtişamını sürdürmekte. Mavi Plaj unvanını taşıyan Ilıca Plajı İzmir’in en rağbet gören plajı desek yanılmayız. Plajı arkadan saran Amerikanvari tek katlı villalar ise Adnan Menderes döneminde mebuslar için yaptırılan yazlık evlerdi. Yüzlerce metre uzanan bu plajın manzarası görmek tam anlamıyla sizi Miami’de olduğunuzu düşünmeye itecektir.

Çandarlı Plajı

Çandarlı

Biraz daha kuzeye çıktık. İzmir’in en tatlı tatil köyüne geldik. Burası Çeşme kadar büyük, değil. Ama büyümeye de çok ihtiyacı var gibi durmuyor çünkü sevenleri onu böyle seviyor. Burası Çandarlı. İsmini verdiği körfeze dik uzanan yarımadasıyla Dikili ilçesine bağlı bir balıkçı köyü. Cenevizliler tarafından yapılan kalenin tam önündeki eşsiz plajı gerçekten Ilıca Plajı kadar uzun. Plajdan girildiğinde ilk başta biraz derinleşse de tekrardan kum bir sığlıkla bizleri karşılıyor. Bu da Çandarlı Plajı’nı özel kılan şeylerden biri olsa gerek. Eşsiz deniz kabukları ve taşlarıyla süslenmiş kumsalıyla Çandarlı Plajı, deniz kenarında yürüyüş yapmayı ayrıcalıklı kılıyor. Burası şüphesiz ki tarih ve doğanın kusursuz uyumunu buluşturan, benzersiz bir sahil güzelliği.

Delikli Koy

delikli-koy

Son yılların en popüler ve en gözde plajına geldik. Muhtemelen sosyal medyada İzmir’e ait en çok fotoğrafı paylaşılan plaj burası. Delikli Koy’un bir plajdan fazlası olduğunu söylemek mümkün. Yerleşim alanından oldukça uzak ve izole olan ve tamamıyla açık denize doğru uzanan bu mesire alanı, beraberinde doğal güzellikler barındırıyor. Benzersiz doğal mağaraları da şüphesiz plajın en ilgi çeken kısmı. Burada sadece denize girilmiyor. Geceleri burada kamp yapmak, İzmir’in en huzurlu ve doğal atmosferinde bizleri bir rüya ortamına taşıyor. Peki, Delikli Koy nerede? Bu eşsiz plaj aslında sanılanın aksine Alaçatı’da yer almıyor. Alaçatı Marina ile arasında 6 buçuk kilometrelik bir mesafe var. Buraya yakın herhangi bir yerleşim alanı da mevcut olmadığı için toplu taşıma seçeneği söz konusu dışında kalıyor. Ovacık Mahallesi’nin idari sınırlarında kalan Delikli Koy, kendisi kadar olmasa da oldukça meşhur bir diğer plaj olan Kleopatra Plajı’na da oldukça yakın.

Şakran Plajı

Aliağa’ya ışınlandık. Merkezden ulaşılması çok da zor olmayan Şakran, bakir doğası ve berrak denizi ile İzmir’in incisi konumundadır. İzmir ulaşımının bel kemiği İZBAN’ın son durağı olan Aliağa’da inip istasyondan kalkan ESHOT’lar aracılığıyla buraya ulaşmak mümkün. Plaj halk plajıdır ve herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Denizi sığ, kumlu hatta genelde rüzgarlıdır, fakat denize girilen bölgenin ilk kısmı biraz taşlık olsa da Şakran Aliağa'da aileniz ile bir arada bir tatil geçirebileceğiniz mesire alanlarının en başında geliyor. Buradaki eşsiz gün batımı manzarası, gökyüzünün tonlarını denizin üzerinde dans ettirerek büyüleyici bir şova dönüştürüyor. Huzur dolu atmosferi ve rahatlatıcı dokusuyla Şakran Plajı, bütün İzmir’e ferahlık yayıyor.

Altınkum Plajı

Ilıca

Tekrardan güzel Çeşme’ye ışınlandık. Bu sefer rotamız Çeşme’nin en batısında kalan Altınkum mevkisindeki nam-ı değer Altınkum Plajı. Çeşme’nin enfes plajlarından biri olan Altınkum’un şöhreti gerçekten de ismini aldığı altın renkli kumu olsa gerek. Turkuaz renkli denize doğru upuzun uzanan kumları, bizlere bir okyanus kıyısındaki bir plajı andırıyor.  Ayrıca açık denize bakan bu plaj bünyesinde bolca huzur içeriyor. Sahip olduğu geniş plaj alanıyla da gelenlerine özgürlük vaat ediyor.  Hele ki akşam saatlerinde deniz kenarında yürümek Altınkum Plajı'nın romantik ve büyülü atmosferini bizlere en iyi şekilde hissettiriyor. Burada ücretsiz halk plajı mevcutken diğer plaj işletmeleri de bu sahilde yerlerini almakta. Çeşme Marina’nın önünden kalkan dolmuşlarla da ayrıca buraya ulaşmak mümkün.

İzmir Patili Oteller (0)
Kültür Seyahat

İzmir’in Pati Dostu Otelleri

Evcil hayvan kabul eden oteller, seyahatlerinizde evcil dostlarınızı güvende tutmanın pratik bir yolu. Kedinizle veya köpeğinizle birlikte…

Devamını Oku
bit pazarı-0
Kültür Seyahat

İzmir’in İkinci El Pazarları

İkinci el alışverişi kim sevmez? Retro kıyafetler, antika eşyalar, eski kitaplar, elektronik eşyalar ve daha nicelerinin bulunduğu İzmir'in bit…

Devamını Oku
Bergama-0
Kültür Seyahat

Bergama Gezi Rehberi

Kuzey Ege’nin göz kamaştırıcı antik kalıntıları, kent merkezi ve muhteşem doğal güzellikleriyle burada herkesi etkiliyor. Burası neresi diye soracak…

Devamını Oku