Kültür Seyahat

20 Mart 2023

Kar sporlarını sevenler için kayak, snowboard, kar raftingi, kar motosikleti gibi birbirinden heyecan dolu sporlar, her zaman bir başkadır. Kar görünce, bu tutkunların kalbi bir başka atar, sezonu beklemeden bu sporların cennetlerinde, rezervasyonları yaptırıp adrenalin dolu sporları, gönüllerince yapabilmek için adeta gün sayarlar. Bu yazımızda da, kar sporları meraklıları için dünyanın en iyi snowboard pistlerinden bazılarına bir göz atalım istedik.

Mammoth Dağı, Amerika

Ödül kazanmış parklar ve rotalar, her türlü kar koşulunda uygulanabilen snowboard stilleri, Snowboard ve Serbest Kayak Müsabakaları, hafta sonu partileri, canlı müzik partileri, eğitim programları, ünlü ve profesyonel snowboardcu Jeff Anderson anısına düzenlenen Anma Günü, yarışlar ve şampiyonalar gibi pek çok aktive Mammoth Dağı’nda snowboard severleri bekliyor. California’da bulunan Mammoth Dağı Kayak Merkezi, 3,500 dönümden fazla araziye, 28 lifte, birbirinden alımlı konaklama tesisine sahiptir. Snowboard sonrası şömine başında ya da termal havuzda dinlenmek ise muhteşem bir ödül.

Mammoth

Verbier, İsviçre

Zermatt, İsviçre Alpleri, Laax, St. Moritz, Saas-Fee, Jungfrau ve dahası… İsviçre kayak ve snowboard anlamında, kayak pistleri ile lüksün ve konforun tavan yaptığı konaklama tesisleri eşliğinde tam bir cennettir. Kayak ve snowboard için en sevilen yerlerden olan Verbier Bölgesi, kayak ya da özellikle snowboard yapan tutkunlar için kar kaplı yamaç zirveleri ile en ideal noktalardan biridir. Yaklaşık 150 kilometrelik piste sahip bölgenin, güney kısımları güneş ışığı almasına rağmen, taze yağan kar sayesinde, bu durumun snowboard için uygun olduğu söylenmektedir.

Ski Amade, Avusturya

Salzburg şehrinden yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Ski Amade, Avusturya’nın en büyük kayak merkezi olarak biliniyor. Konaklama için 25 kayak tesisi, 275 kilometre mavi, 390 kilometre kırmızı, 95 kilometre siyah olmak üzere yaklaşık 760 kilometre gibi uzunlukta yer alan çeşitli pistleri, 270 adet teleferiği (lift), nefes kesen dağ manzaraları ile Ski Amade, çoğu kayak sporu ve özellikle snowboard tutkununun tercihi olarak karşımıza çıkıyor. Dilerseniz 260 adede yakın kulübe ve restoranda, lezzetli bölgesel mutfak deneyimlerini yaşayabilirsiniz. 

Kanada ski

Panorama, Kanada

Her seviyede snowboard yapan sporculara hitap eden, yamaçta kayak amaçlı düzenlenmiş 100 kilometreye yakın parkuru, devasa dağ açılı manzaraları, ormanlık muhteşem rotaları, ders alabileceğiniz eğitmenleri ile Panorama Kayak Merkezi, bağımlı olunabilecek güzellikte bir lokasyondur. Profesyonele yakın uzman seviyede snowboard yapanlar, Panorama'nın sunduğu alternatifleri, derin ormanlık rotaların ve Extreme Dream Zone'un keyfini doyasıya sürebilirler. Merkezin eteklerindeki Rockstar Terrain Park ise yeni başlayan snowboard tutkunları için daha kolay eğimli olarak kendilerini rahat hissedebilecekleri alanlara sahiptir.

Serre Chevalier, Fransa

Pek çok tesisi ile Serre Chevalier, 250 kilometrelik pistleri ile önemli kayak merkezlerinden biridir. Bölge, özellikle snowboard yapanlar için sımsıkı ağaçları, dar vadileri, küçük vadileri, keskin kar kaplı tepecikleri ve doğal kar parkı ile muhteşem bir arazi sunmaktadır. Serre Chevalier, Fransa’nın en büyük kayak merkezlerinden biri olmasına rağmen, Alplerin güney kısmında bulunmasından dolayı,  kuzeyde bulunan kayak merkezlerine kıyasla size lift sıralarını unutturacak kadar sessiz ve sakindir. Ayrıca bölgede, pizza ya da gurme Fransız mutfağının zamansız lezzetlerini tadabileceğiniz güzel restoranların da bulunduğunu belirtelim.

Serre Chevalier

Uludağ, Türkiye

Uzun senelerdir meraklılarına hizmet veren Uludağ Kayak Merkezi, çoğu kişinin kar sporu deyince eskiden beri aklına gelen ilk lokasyonlardan biridir. Bursa merkeze yaklaşık 36 kilometre mesafede yer alan Uludağ tesislerini, her sene hem yerli hem de dünyanın her yerinden gelen binlerce yabancı misafir ziyaret etmektedir. Otel bölgesi 1,800 metre, kayak tesisleri 2,200 metre ve zirvesi ise 2,500 metre civarında olup bölgede yeni başlayanların, uzman sporcuların ve profesyonellerin zevkle kullanabileceği 24 adet pist bulunmaktadır. Sadece kayak değil özellikle trekking ve kampçılıkta bölgede popüler hale gelmiş durumdadır.

Breuil-Cervinia, İtalya

İtalya’nın Cervinia Bölgesi, ülkenin snowboard cenneti olarak adlandırılıyor. İtalya ve İsviçre sınırında yer alan bölge, yeni başlayan ya da herhangi bir sporcu için geniş bir alternatif sunmaktadır. Cervinia, İsviçre’nin Matterhorn Dağı’nın nefes kesen manzarasını sunmakla kalmayıp aynı zamanda kilometreler boyunca yumuşak kayak yapmanıza da imkan tanır. İsviçre sınırının ötesinde yer alan 3,600 metrenin üzerindeki zirvesi, oldukça kaliteli ve taze karı garanti eden yükseklikteki bir zirvedir. Cervinia, İsviçre’deki Zermatt’a yakın olmasına rağmen çok daha bütçe dostu bir kayak bölgesidir.

Breuil-Cervinia

Cardrona, Yeni Zelanda

Queenstown ve Wanaka dağları arasında kalan Cardrona’ya, dünyada en iyi kayak ve snowboard yapılabilecek en popüler noktalardandır. Ayrıca çocuk dostu olduğundan dolayı bölgeye, ailecek kalınabilecek mükemmel bir lokasyon olarak bakılmaktadır. Geniş ve açık rotalar, iddialı kayak pistleri, birinci sınıf tesisler ve olanaklar, Güney yarımkürenin en geniş kapsamlı arazi tesislerinde, kayak ve snowboard yapmaya istekli her bir kişi için güzel fırsatlar bulunuyor. Wanaka Gölü kıyısında bulunan Wanaka tatil beldesine 20 kilometre mesafedeki Cardrona’da, konaklamak için tesisler de yer almaktadır.

1
Kültür Seyahat

Fransa’da Ziyaret Etmeniz Gereken Müzeler

Dünyanın en büyük müzesi Louvre'dan, Düşünen Adam heykelinin yaratıcısı Rodin'e adanmış müzeye kadar, Fransa'da sanata doyabileceğiniz…

Devamını Oku
Before-0
Kültür Seyahat

18 Yıllık Bir Aşk Hikayesi: "Before" Serisi

Üçleme, iki aşık birbirlerini tanıma yolculuğundayken bizlere Avrupa’nın üç göz alıcı şehrini üç filme dağıtarak bir kültür turuna çıkarmış oluyor…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Dünyadan Barok Mimari Örnekleri

Kelime anlamıyla Portekizce “düzensiz inci” anlamına gelen barok mimari, o dönemler kralların ihtişamlarını ve büyüklüklerini yansıtmak için…

Devamını Oku