Yeme İçme

26 Mart 2023
Güncelleme Tarihi: 2 Ağustos 2023

Restoranların ya da büyük işletmelerin aksine hiç esnaf lokantalarını denediniz mi? Denemediyseniz çok şey kaybediyorsunuz. Endişelenmeyin, sizler için bu yazımızda İstanbul’un en iyi esnaf lokantalarını derledik. Yazının sonunda karnınız guruldayarak saydığımız lokantalardan birine gitmek isteyeceksiniz! O halde gelin, hep birlikte İstanbul’un en iyi esnaf lokantalarını inceleyelim.

Tarihi Kent Mardin Sofrası

Esnaf lokantası denildiği zaman akla ilk gelen duraklardan birisinden bahsedeceğiz. Güneydoğu esnaf lokantası deniliyorsa listenin en başında Tarihi Kent Mardin Sofrası geliyor. Birbirinden güzel lezzetleri İstanbul’da tatmak isterseniz Bakırköy’de yer alan Tarihi Kent Mardin Sofrası; geniş menü yelpazesiyle dize adeta lezzet şöleni yaşatıyor. Anne-kız olarak işletilen bu küçük lokantanın ufak olmasına sakın aldanmayın. Sipariş ettiğiniz yemeklerin tadı lüks restoranları kesinlikle aratmıyor. İçeriğinde; Bumbar, içli köfte, sembüşek, kaburga dolması ve sarma tatlısı gibi lezzetleri barındıran bu efsanevi esnaf lokantasını mutlaka ziyaret etmelisiniz.

esnaf-1

Tarihi Şen Lokanta

Hazır tarihten bahsetmişken muhteşem bir öneriyle geliyoruz size. Esnaf lokantası yemekleri denildiği zaman aklınıza sadece klasik yerler gelmesin. Bunun içinde Türk mutfağı, Arap mutfağı ve Asya mutfağından oldukça zengin seçenekler de var. İşte bütün bu saydıklarımız Tarihi Şen Lokantası’nda yer alıyor.  Hem yerel tatlar hem de uluslararası tariflerle müşterilerine oldukça geniş bir ürün yelpazesi sunan bu işletme,  klasik bir lokantanın da ötesine geçiyor diyebiliriz. Öte yandan kahvaltı, öğle yemeği ya da akşam yemeğinde de Tarihi Şen Lokanta’yı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Kadıköy’de yer olan bu esnaf lokantasından çok memnun kalacaksınız.

Kardeşler Lokantası

En iyi esnaf lokantalarından sıradaki durağımız Eyüp’te yer alan Kardeşler Lokantası oluyor. Senelerdir bir aile işletmesi olarak faaliyet gösterip esnaf lokantası kültürünü buram bruam yaşatan Kardeşler Lokantası klasik dekoruyla, sıcacık bir ortamda misafirlerini son derece güzel ağırlıyor. İçeriğinde; Döner, patlıcan kebap, etli nohut, elbasan tava, kuru fasulye ve ekşili köfte gibi birbirinden lezzetli ve en sevilen yemek seçeneklerini barındırıyor. Bir gidenin bir daha gittiği Kardeşler Lokantası tam size göre.

esnaf-2

Köfteci Mustafa

Sırada esnaf lokantaları arasında en çok rağbet gören Köfteci Mustafa geliyor. Lezzet bombası tabirini hak eden esnaf lokantaları arasında yer alan Köfteci Mustafa, Fatih’te misafirlerini son derece güzel ağırlıyor! Aynı zamanda en az lezzeti kadar bir samimi esnaf muhabbetinin de olduğu bu mekanda hem karnınız doyuyor hem de yüzünüz gülüyor. Öte yandan et yemeklerinde uzman olan Köfteci Mustafa’da; köfte, piyaz, kuzu şiş ve kuzu pirzola en çok tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. Karnınızın dibine kadar doyacağı Köfteci Mustafa’yı kesinlikle denemelisiniz.

Konyalılar Etli Ekmek

İçerik bakımından oldukça zengin olup her geçen gün güzlerce müşteriyi ağırlayan Konyalılar Etli Ekmek lokantasından bahsetmiş miydik? İçeriğinde; Çiçek bamya çorbası, bıçak arası, etli ekmek ve kuzu incik ve çok daha fazlasını barındıran bu lokanta oldukça seviliyor. Aynı zamanda Konya’nın yöresel tatları İstanbul’da Konyalılar Etli Ekmek’te sizleri bekliyor! Üstelik buharı tüten sunumlarla masalarınıza geliyor. Kadıköy’de yer alan Konyalılar Etli Ekmek Lokantasına bir gün mutlaka uğramalısınız.

esnaf-3

Kanaat Lokantası

Sırada Üsküdar’ın en lezzetli durağı olan Kanaat Lokantası var. Yaklaşık olarak 150 yıllık bir sütlü tatlıcılık ve dondurmacılık geleneğine ev sahipliği yapan Kargılı ailesi tarafından kurulan bu işletme, şimdilerde oldukça popüler. Her geçen gün gelen misafirlerini karşılayan mekânın yemekleri de tatlılarının ünüyle yarışacak kadar mükemmel. Öte yandan birbirinden lezzetli çorbalar, dolmalar, etli yemekler, pilavlar, zeytinyağlılar… Bir esnaf lokantasında görmeyi umduğunuz bütün lezzetler, hatta çok daha fazlası Kanaat Lokantası menülerinde yer alıyor. Birbirinden güzel ve tadını damağınızda bırakacak bu eşsiz lezzetleri yolunuz düşerse mutlaka denemelisini

Bankalar Lokantası

Kapılarını ilk kez 1947 yılında açan Bankalar Lokantası,  yıllardır müdavimlerinin evlerindeymiş edasında büyük bir keyifle yemek yedikleri bir mekân olarak nam salıyor. Üstelik sadece bununla da sınırlı değil! Tarihi atmosferi sayesinde oldukça hoş bir ambiyansa sahip olan bu lokanta, tencere yemeklerinin yanında ızgara et çeşitleriyle de tercih edilen muhteşem bir menüye sahip Karaköy’de yer alan ve fazlasıyla sevilen lezzet duraklarından biri olan bu lokantanın etli lahana sarmasının tadına mutlaka bakmalısınız! Aynı zamanda Saray köftesi, çiftlik kebabı, karnıyarığı ve kuzu kapaması da Bankalar Lokantası’nın en çok sevilen ve tercih edilen lezzetleri arasında yer alıyor. Eğer damağınızı şenlendirmek istiyorsanız rotanızı Bankalar Lokantası’na çevirmelisiniz.

esnaf-4

Nato Lokantası

En iyi esnaf lokantalarından bir diğeri olan Nato Lokantası, Türkiye’nin 1952 senesinde NATO’ya girmesinin şerefine Karaköy‘de açılan Nato Lokantası tam size göre. Genel servisi öğle saatlerinde başlayan yemekler 15:30’a kadar bitiyor. Üstelik o bölgede modern ve oldukça lüks kafe ve restoranların yoğunluğu olmasına rağmen Nato Lokantası oldukça rağbet görüyor diyebiliriz. Karnınızı güzel bir şekilde doyurmak istiyorsanız sizi de Karaköy’deki Nato Lokantası’na bekleriz…

***Yemeğin üzerine şöyle güzel bir tatlı iyi gider diyorsanız, sizin için hazırladığımız İstanbul'un En İyi Tatlıcıları yazısına göz atmayı unutmayın.***

İstanbul'un Enleri-0
Kültür Seyahat

İstanbul'un En'leri

En'lerin şehri İstanbul, zengin tarihiyle, kültürüyle, sosyal yaşamıyla dünyanın en gözde turistik metropollerinden biri. Ve hala onun hakkında…

Devamını Oku
Şile-0
Kültür Seyahat

Hafta Sonu Kaçamağı: Şile

İstanbullular başta olmak üzere Marmara bölgesindeki pek çok şehir için kaçış noktası olan Şile doğal güzellikleri, denizi ve yeşili ile dikkat çeken…

Devamını Oku
How The New Food/Beverage Services are Provided at The Airport
Kültür Seyahat

Covid-19 Sonrası Havalimanı Düzenlemeleri

Covid-19 sonrası kafanızda bazı soru işaretleri kalması oldukça normal. İstanbul Havalimanı’nın bu konuda aldığı önlemleri detaylıca inceledik.

Devamını Oku