Yeme İçme

28 Nisan 2023
Güncelleme Tarihi: 2 Ağustos 2023

Bebek’in nezih mekanlarında Boğaz manzarasına karşı bir öğle yemeğine çıkmak veya kahvenizi yudumlamak, hafta sonu İstanbulda yapılabilecek en keyifli alternatifler arasında. Birçok İstanbullunun yoğun ilgi gösterdiği bu mekanlara bir de bizim gözümüzden bakmak ve hafta sonu planınızı oluşturmak ister misiniz? Şimdiden keyifli hafta sonları.

Bebek Sahili

Mangerie Bebek

İlk durağımız Bebek’te yer alan ve oldukça rağbet gören Mangerie Bebek. Özellikle kahvaltısıyla ünlenmiş olan mekanın kokteylleri de bir hayli revaçta. Fakat Mangerie Bebek'teki en sevilen detay hiç şüphesiz doyumsuz Boğaz manzarasının deneyimlendiği güzel terası. Hafta sonunuza Boğaz'ın eşlik ettiği bir kahvaltı ile başlama fikri cazip geliyorsa, Mangerie Bebek'i mutlaka denemeniz gereken mekanlar listenizin baş köşesine koymalısınız.

Bebek Starbucks

Bir sonraki durağımız eşsiz manzarasıyla kapısında uzun kuyruklar oluşturan Starbucks’ın Bebek şubesi. Bu bağlamda ülkemizin birçok yerinde ayrı ayrı şubesi olan Starbucks'ı önerilerimizde görmek sizi bir nebze şaşırtmış olabilir. Fakat belirtmeden geçmek olmaz. Bebek'te yer alan Starbucks’un bu şubesi Dünyada görülmesi gereken 50 Starbucks dükkanı arasında yer alıyor. Denize karşı eşi benzeri olmayan bir manzaranın ortasında kalan mekanda oturabilmek için biraz sıra beklemeniz gerekiyor. Fakat beklediğiniz sıraya değeceğine emin olabilirsiniz.

Bebek Starbucks

Kırıntı

Bebek Sahili denildiği zaman akla gelen ilk yerlerden birisi de Kırıntı. Bu noktada ilk olarak 1981 senesinde Moda'da müşterilerine kapılarını açan Kırıntı, İstanbul yerlilerine kendini sevdirmiş olacak ki şu an birbirinden farklı yerlerde şubesi var. Bu bağlamda Kırıntı'nın en çok dikkat çeken özelliğinden bahsedecek olursak sıcak ve samimi bir ortama sahip olması diyebiliriz. Üstelik bununla beraber dünya mutfağından birbirinden leziz yemekleri müşterileriyle buluşturması da cabası. Eğer siz de keyifli birkaç saat geçirip güzel bir kaçamak yapmak istiyorsanız Kırıntı’ya mutlaka şans vermelisiniz.

Hidden House

Şimdi bahsedeceğimiz mekan son zamanlarda oldukça rağbet gören ve eşsiz dizaynıyla ayaklarınızı yerden kesecek bir yer. İstanbul’un ara benzersiz ara sokaklarında tek katlı eski bir evin bu şekilde şirin ve sıcacık bir atmosfere sahip olan mekana dönüşmesiyle tanışacaksınız Hidden House’a. Öte yandan tatlı ve minimal yapısıyla da fotoğraflarınızda yer edecek bir mekan. Tüm bunların yanı sıra mekanın her bir köşesi neredeyse en ince detaylarla özel olarak dizayn edilmiş. En sonunda da inanılmaz bir atmosfer ortaya çıkmış. Bu noktada birçok kişi, gerek atmosferi gerekse lezzetleri sebebiyle Hidden House’ı tercih ediyor.

Bebek mekanlar

Lucca

İsmini muhtemelen duymuş olduğunuz bir başka mekan ile devam edelim. Alternatifleri arasında biraz daha pahalı olan Lucca, yine de zengin menüsü ve nezih ortamı nedeniyle pek çok kişinin müdavimi olduğu bir restoran. Kendinizi şımartmak isterseniz, leziz bir akşam yemeği için Bebek Sahili'nin sosyetik Lucca'sını tercih edebilirsiniz.

Bebek Chilai

Sıradaki  mekan önerimiz eşsiz boğaz manzaralı ve oldukça pahalı başka bir yer. Aynı zamanda menüde yer alan yemekleri de ortalamaya göre bayağı iyi. Bununla birlikte mekan içerisinde çalan şarkı seçimleri de müşterilerin çok hoşuna gidecek türden. Tüm bunların yanı sıra konumu itibarıyla da son derece rağbet gören Bebek Chilai, kafa dağıtıp sevdiklerinizle beraber muhteşem anlar yaşamanız adına adeta biçilmiş bir kaftan. Öte yandan menü seçeneklerinde kafanız karışabilir. Birbirinden güzel ve lezzetli ürünleri içinde barındıran Bebek Chilai, muhteşem manzarasıyla birlikte yeni müşterilerini bekliyor! Bu bağlamda kendinize güzel bir ödül vermek isterseniz Bebek Chilai’ye mutlaka bir şans vermelisiniz.

Dragon Restaurant

Bebek Sahili mekan önerilerimizi muhteşem bir lezzet bombası olan bir mekanla sonlandıralım. Bu noktada yaklaşık olarak 30 senedir oldukça başarılı bir şekilde hizmet vermeye tam gaz devam eden Dragon Restaurant, Indochine, Cantonese ve Szechuan mutfağının en aromatik ve güzel lezzetlerini masanıza getirmek için çalışıyor. Üstelik sadece bununla da sınırlı değil. Geçmişinden esinlenerek özel olarak tasarlanmış olan bu mekanda; nostaljik Uzak Doğu kültürüne de şahitlik edebilirsiniz. Bu bağlamda mekanın sade ve şık tasarımının yanında muhteşem Boğaz manzarasının da tadını doyasıya çıkarabileceksiniz. Birbirinden çeşitli Asya mutfak lezzetlerini deneyimlemek isteyenlerin adresi olan Dragon Restaurant, muhteşem hizmetiyle sizleri bekliyor. Öte yandan hem manzarası hem de yemekleriyle ayaklarınızı yerden keseceğini garanti eden bu mekan, son zamanların vazgeçilmezi halinde. Siz de damak tadınızı şenlendirmek ve muhteşem bir manzara eşliğinde güzel anılar biriktirmek istiyorsanız Bebek’te yer alan Dragon Restaurant’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

***Beşiktaş'ta kahvaltının bir numaralı adresi Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı'ndaki favori 5 mekanımızı öğrenmek ister misiniz? Eğer yanıtınız evetse buraya tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz.***

Retro Teknolojiler – Plak ve Plakçalar
Teknoloji

Retro Teknolojiler – Plak ve Plakçalar

Plaklar, tutkunları tarafından müziğin ya da sesin en saf hâli olarak tanımlanır. Plakçalarlar ve plaklar dünya çapında milyonlarca insanın evinde…

Devamını Oku
Seyahat Etmeyi Sevenler için En iyi 10 Yol Şarkısı
İyi Yaşam

Seyahat Etmeyi Sevenler için En iyi 10 Yol Şarkısı

Kıyafetler valizlere yerleştirildi, biletler satın alındı ve rezervasyonlar tamamlandı. Şu an her şey gitmek için hazır gibi görünüyor. Peki ya yolda…

Devamını Oku
İstanbul'un Tatlıcıları (0)
Yeme İçme

İstanbul’un En İyi Tatlıcıları

İstanbul başkent olmasa da pek çok alanda adeta ülkenin kalbi. Sokakları buram buram tarih kokan bu kent yeme içme konusunda da oldukça zengin.…

Devamını Oku