İyi Yaşam

5 Nisan 2023

Bahar ayı da kapıdayken çocuklarınızla birlikte muhteşem bir etkinlik yapmaya ne dersiniz? Bildiğiniz gibi çocukların ayaklarını yerden kesen en büyük yer tema parklar. Ufak da olsa bir gezintiye çıktığınız zaman büyüleyici parkların etkisinden çıkmanız çok zor olacak! O halde gelin, hep birlikte çocuklara özel tema parkları inceleyelim.

SNOWPARK, TORIUM AVM

Tema park dediğimiz zaman akla ilk gelen duraklardan birisi olan Torium AVM bünyesinde konumlanan Snowpark oluyor! Çocukların ayaklarını yerden kesen bir eğlence parkı olan Snowpark, Türkiye’nin ilk kapalı kar eğlence merkezi olarak nam salmaya devam ediyor. Aynı zamanda bu eşsiz yer, 4 mevsim kesintisiz olarak kayak ve kızak keyfi yapmanıza olanak tanıyor. Bu bağlamda her bir ayrıntısı özenle tasarlanmış olan bu eğlence parkında suni kar değil, gerçek kar kullanılıyor. Tüm bunların yanı sıra en düşük kar kalınlığı ortalama olarak 50 cm olan Snowpark’ta kar keyfi maksimumda yaşanıyor. Bilakis kış sporları için de oldukça elverişli bir ortam sağlanıyor.

snowman

VIALAND EĞLENCE PARKI, EYÜP

Sıra geldi adından sıkça söz edilen o benzersiz eğlence parkına. Ever, Yerli Disneyland olarak ses getiren ve Türkiye’nin ilk tema park konseptine ev sahipliği yapan VIALAND’den bahsedeceğiz. Burası yalnızca bir eğlence parkı değil! İçerisinde alışveriş merkezi, birbirinden farklı restoranlar, sinema ve bowling salonu gibi çeşitli aktiviteler yapabileceğiniz yerler bulunan çok büyük bir yaşam ve eğlence kompleksi diyebiliriz. Tüm bunların yanı sıra Vialand içerisinde her yaş grubuna hitap eden yirmiden fazla eğlence ünitesi de yer alıyor. Bunlardan en iddialısını merak ettiniz mi? Ortalama 110 km hızla raylardan ilerleyen rollercoaster Nefeskesen son derece rağbet gören iddialı ünitelerden bir tanesi. Çocuklar için de Sünger Bob ve arkadaşları, Minik Kaşifler iş başında, Dora ve Diego’nun Eğlenceli Maceraları, Çılgın Nehir Küçük Madenciler, Saray Salıncağı, ve Viking üniteleri gibi birbirinden eğlenceli yerler mevcut.

HUPALUPA AİLE EĞLENCE MERKEZİ

Eğlence, keyif ve heyecan üçlüsünü arıyorsanız Türkiye’nin en kapsamlı aile eğlence merkezi HUPALUPA’da bulabilirsiniz. İçerisinde birbirinden farklı oyun alanlarını barındıran bu merkezde; Eğlenceli Trambolin Parkı, Eğlence Kulesi, Sünger ve Zıpzıp Havuzu, Tırmanma Duvarı, Seviyeli Denge Parkuru, Çarpışan Arabalar ve Elektronik Oyunlar gibi birçok alanı da barındırıyor. Bununla beraber İstanbul Anadolu Yakası’nın kalbi olarak bilinen Ataşehir’de yeni açılan Metropol Alışveriş Merkezi’nde yer alan bu eğlence merkezi, çocuklu ailelerin vazgeçilmezi konumunda diyebiliriz.

trampoline

KIDZANIA İSTANBUL, AKASYA AVM

Macerasever aileler buraya! Aklınıza 10.000 metrekarelik bir alan getirin. Üstelik bir de bu dünyanın yalnızca çocuklar için olduğunu düşünün. Konsept açısından da oldukça şirin bir alana hitap eden bu yer ailelerin vazgeçilmezi konumunda.  Çocukların gelecekte olmayı istedikleri meslekleri deneyimlemeleri adına kurulmuş olan bu minik şehirde çocuklar, para sayesinde alışveriş yapmayı, ekip çalışmasını, temel yaşam becerilerini gibi birbirinden farklı alanları öğrenerek deneyimleme fırsatı elde ediyor. Yani burada eğitim, eğlence ile harmanlanıyor desek yalan olmaz. Öte yandan ailelerin çocukları adına sıklıkla tercih ettiği bu yer son zamanlarda da oldukça rağbet görüyor.

KORSAN ADASI TEMAPARK, TUZLA VIAPORT MARİNA

Şimdi bahsedeceğimiz yer çocuklarınızın aklını başından alabilir. Dünyanın ilk 9 fonksiyonlu marina ve yaşam merkezi olan bir yerden bahsedeceğiz. Tamamen deniz üstünde tasarlanmış olan Viaport Marina tarafından konumlanmış Korsan Adası Tema Park, İstanbul Anadolu Yakası’nda ve Tuzla’da maceraseverleri bekliyor.

Her yaş kitlesine hitap eden ve eşsiz bir eğlence deneyiminin dışında birlikte oldukça keyifli bir gün geçirmeyi vadeden Korsan Adası Tema Park’ta muhteşem anlar yaşayacaksınız. Üstelik sadece bununla da sınırlı değil. Dünyanın en heyecan verici ve keyifli rollercoasterları arasından fazlasıyla ses getiren fenomen Red Fire ile beraber totalde 28 ayrı eğlence ünitesi sizleri bekliyor. Çocuklarınızın eğlenceyi dibine kadar yaşayacağı Korsan Adası Temapark’ı kesinlikle görmelisiniz.

rollercoaster

FORESTANBUL MACERA PARKI

Sırada Türkiye’nin orman içinde yer alan eşsiz ve büyüleyici atmosferiyle en büyük doğa ve macera parkı olan Forestanbul var! Üstelik burası heyecan ve macera dolu bir gün geçireceğinizin sağlamasını yapıyor. Ayrıyeten Forestanbul eşsiz ip parkuru, seviyeli tırmanma duvarı, dev eğlenceli salıncak ve zipline gibi birbirinden eğlenceli aktivitelerle ile birlikte siz ve çocuklarınıza özel muhteşem anlar yaşamanıza olanak tanıyacak desek yalan olmaz. Doğayla iç içe olan bu eğlence ve macera parkını mutlaka ziyaret etmelisiniz.

LEGOLAND® DISCOVERY CENTRE ISTANBUL

Bahsedeceğimiz yer hem sizin hem de çocuğunuzun oldukça ilgisini çekecek. Forum İstanbul AVM’nin içerisinde yer alan ve 3000 m²’lik bir alanda faaliyet gösteren LEGOLAND® Discovery Centre adeta bir cennet. Üstelik çocukların eğlenerek öğrendiği bu yerde onlarla birlikte eğlenceli bir gün geçirmek isteyen ebeveynler de son derece eğleniyor. Yaklaşık 2 milyon LEGO® parçası ile hayallere sınır tanımayan eğlence bu merkezi herkesin gözdesi.

legoland

Yurt dışı tatilinizde çocuğunuzun bayılacağı tema parkları ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, Dünyanın En İyi Eğlence Parkları'nı anlattığımız yazımıza da mutlaka göz atmalısınız!

eylül kültür sanat 23
İyi Yaşam

Eylül İstanbul Kültür Sanat Rehberi

Sonbaharın başlangıcı eylül, İstanbul için sanat ile dopdolu bir ayın kapılarını aralıyor. Bu ay ne yapacağınıza henüz karar vermediyseniz, sizin…

Devamını Oku
İGA premium
Kültür Seyahat

İstanbul Havalimanı'nda Yararlanabileceğiniz Premium Hizmetler

İstanbul Havalimanı, premium bir uçuş deneyimi yaşatan ayrıcalıklı hizmetleriyle misafirlerinden tam not alıyor. Havalimanında geçirilen uzun saatler…

Devamını Oku
Tarihi Pastaneler-0
Yeme İçme

İstanbul'un Tarihi Pastaneleri

Tarihi pastaneler, bizi cennete götüren lezzetli duygular yaratan kurumlardır. Eşsiz ve taklit edilemez İstanbul becerisine özgü yüksek kaliteli…

Devamını Oku