Kültür Seyahat

20 Ocak 2022
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022

Mevsim kış, havada kar kokusu var. Hem fotoğraf hem de İstanbul aşkıyla yanıp tutuşanlar için bundan güzel fırsat olabilir mi? 

İstanbul, dünyanın en fotojenik şehirlerinden biri kuşkusuz. Etkileyici silueti, görkemli yapıları, ışıltılı Boğaz’ı, insanları, çok kültürlülüğü, canlılığı, düzensizliği, keşmekeşi onu tüm fotoğrafçılar için bir hazine haline getiriyor.

Profesyonel bir fotoğrafçı olmayabilirsiniz ama bu, İstanbul’un sunduğu güzelliklerden payınızı alamayacağınız anlamına gelmiyor. Sadece havaya aldırmadan evden çıkmak, İstanbul sokaklarına dalmak ve biraz etrafa bakınmak yeterli aslında.

Fotoğraf turu için hazır rotalardan birine katılıp grup halinde de bu aktiviteyi yapabilirsiniz elbette ama bizim bugünkü önerimiz biraz daha yalnız takılmayı sevenler için.

Haydi o zaman, başlıyoruz.

1

Ortaköy

İstanbul’un en güzel manzaralarından birini şüphesiz Ortaköy’de yakalayacaksınız. Boğazın dibinde yer alan Ortaköy Camii, İstanbul’un simgelerinden biri olan Boğaz Köprüsü ve Esma Sultan Yalısı’nı tek bir karede yakalayabileceğiniz Ortaköy’de fotoğraf karenize vapurları, martıları ve muhteşem gün batımı da ekleyebilirsiniz.

Karaköy Sokakları ve Galata Kulesi

Her köşesi buram buram tarih kokan Karaköy sokakları, hem renkli mekanlarıyla hem de graffiti dolu dar sokakları ve eski evleriyle İstanbul fotoğraf turu için benzersiz bir rota. Meşhur Galata Kulesi’ni tam açıdan gören sokak özellikle fotoğrafçıların uğrak yerlerinden biri. Galata Kulesi’ne çıkarak İstanbul’u ayaklarınızın altına alıp birbirinden güzel kuş bakışı fotoğraflar çekebilirsiniz.

2

Salacak

İstanbul’un simgesel yapılarından biri olan, boğazın ortasında yer alan Kız Kulesi, harika bir gün batımı ve deniz manzarasıyla birlikte İstanbul fotoğraf turunuzda yer alan harika fotoğraflardan biri olacak. İstanbul’un farklı birçok bölgesinden görebilir ve fotoğrafını çekebilirsiniz ancak Üsküdar’ın Salacak semti Kız Kulesi’ne en yakın yer ve yerli yabancı turistler bu bölgeden harika fotoğraflar elde ediyor. Ayrıca Kız Kulesi’ne ziyaretler de buradan gerçekleşiyor.

Balat

Özellikle son zamanlarda oldukça popüler olan İstanbul’un tarihi semti Balat, rengarenk tarihi binaları, bakkalları, meyhaneleri ile eski tarz mahalle kültürünü yansıtan harika fotoğraf kareleri yakalayabileceğiniz bir yer. Ayrıca birçok patrikhaneye, bazilikalara ev sahipliği yapan Balat’ta Yahudi, Rum ve Ermeni topluluklarına ait tarihi yapıları fotoğraflayabilirsiniz.

3

Çamlıca Tepesi

Eğer şehri geniş açıdan hem doğal güzellikleriyle hem de şehir hayatıyla görmek ve fotoğraflamak istiyorsanız İstanbul’u tepeden görebileceğiniz en yüksek yerlerden biri olan Çamlıca Tepesi’ni mutlaka rotanıza ekleyin. Boğaz manzarasının arkasında İstanbul’un ışıltılı gökdelenleri ve şehir ışıklarını Çamlıca Tepesi’nden görebilir ve benzersiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

İstiklal Caddesi

İstanbul’un en gözde ve en kalabalık rotalarından biri olan İstiklal Caddesi, nostaljik ve kartpostallık tramvayı, eski renkli binaları, dükkanları, tarihi yapıları ve 7 gün 24 saat süren canlılığı ile birbirinden farklı birçok fotoğraf çekebileceğiniz malzemelere ev sahipliği yapıyor. Özellikle Aya Triada Kilisesi, Çiçek Pasajı, St. Antuan Kilisesi, kırmızı nostaljik tramvayı, Cezayir Sokağı ve Taksim Meydanı gibi noktalar fotoğraf kareleriniz için uğrayabileceğiniz muazzam yerlerden sadece birkaçı.

4

Vapur ve Boğaz Turu

İstanbul’un harika manzaralarını karış karış fotoğraflamanın en güzel yollarından biri de vapurla boğaz turunu çıkmak. Klasikleşmiş vapur, çay, simit, martılar ve İstanbul manzarası ile şehrin en güzel noktalarını ziyaret edin ve harika fotoğraflar çekin. Eminönü, Beşiktaş, Üsküdar, Sarıyer gibi birbirinden güzel manzaralara ev sahipliği yapan noktalar sizlere kısa bir İstanbul turu yaşatacak.

Kadıköy

İstanbul’un en renkli noktalarının başında gelen Kadıköy, yüzlerce çeşit görülmeye değer mekanlarıyla ve birbirinden güzel sokaklarıyla öne çıkıyor. Tarihi Haydarpaşa Garı ve eski trenlerdeki birbirinden güzel graffitiler, yemyeşil parkları ve masmavi deniziyle Moda Sahili, semtin popüler noktalarından biri olan ve içinden geçen tramvayı ile göz dolduran Bahariye Caddesi öne çıkan fotoğraf noktaları arasında yer alıyor.

5

Sultanahmet Meydanı

İstanbul tarihinin en önemli noktalarından biri olan Sultanahmet Meydanı, muazzam fotoğraflar çekmek için en uygun yerlerin başında geliyor. Tarihi ve mimarisi ile herkesi büyüleyen Tarihi Yarımada’da yer alan Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı ve Ayasofya gibi mekanlar, fotoğraf albümünüze paha biçilemez değerler katacak.

Antikacılar-0
Kültür Seyahat

Define Avı Başlasın: İstanbul'un Antikacıları

Antikalara ve vintage ürünlere ilginiz varsa, İstanbul bu konuda tam bir cennet sayılır. İstanbul'un antikacıları ile özdeşleşmiş birbirinden…

Devamını Oku
Çengelköy
Kültür Seyahat

Ünlü Dizilerden Hatırlayacağınız İstanbul Semtleri

Hikayesiyle ve kahramanlarıyla olduğu kadar çekildiği yerlerle de özdeşleşmiş diziler vardır, üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin bu detaylar hiç…

Devamını Oku
Uzun Uçuşlarda Sağlığınızı Korumak İçin İpuçları
Tips

Uzun Uçuşlarda Sağlığınızı Korumak İçin İpuçları

Uzun ve yorucu uçuşlarda sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız? Jet-lag yaşamaktan nasıl kurtuluruz? Bütün sorularınızın cevapları yazımızda.

Devamını Oku