Yeme İçme

20 Eylül 2023

Kurduğunuz kahvaltı sofralarını zenginleştiren, çoğunlukla da başrole oturan ürünlerdir şarküteri ürünleri. Şarküteri alışverişi yapmak ise her zaman çok keyiflidir. Kurutulmuş etler, füme peynirler, envaiçeşit mezeler, reçeller, zeytinler çoğumuzun aklını başından alıverir.

Birazdan tanıtacağımız şarküteriler, birçok açıdan türünün en iyi örnekleri olması bakımından tam da müdavimi olmak isteyeceğiniz türden. O zaman hadi gelin İstanbul’un en iyi 10 şarküterisini daha yakından tanıyalım.

istanbulun en iyi 10 şarküterisi (3)

Namlı Gurme

Konu kahvaltı olunca, listelerde mutlaka Namlı’nın ismine rastlıyor olmamız elbette tesadüf değil. Bir şarküteride olmasını istediğiniz her şeyi ve daha fazlasını şarküteri&kafe konsepti ile İstanbullularla buluşturan Namlı Gurme, Karaköy, Nişantaşı ve Göktürk’te olmak üzere toplam 3 şube ile hizmet veriyor.

Şarküteri alışverişinin yanı sıra şahane kahvaltılar için de tercih edebileceğiniz Namlı Gurme, özellikle farklı lezzetler arayanların iştahını kabartacak türden.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi. Mumhane Caddesi. Atilla İş Hanı. No: 6/A Karaköy

Eataly

Zorlu Center’da yer alan Eataly, gurme tatlara aşık olanların en sevdiği adreslerden. İsminden de anlaşılabileceği üzere, Eataly’nin tezgahlarında İtalyan rüzgarları esiyor. Parmigiano Reggiano, Provolone Dolce, Pecorino Sirbone, Ricotta, Burrata gibi ünlü İtalyan peynirlerinin, İtalya’ya özgü işlenmiş et ürünlerinin yer aldığı şarküteride aradığınız çok özel lezzetleri bulabiliyorsunuz.

Adres: Zorlu Center, Köprü Katı, Zincirlikuyu

istanbulun en iyi 10 şarküterisi (4)

Antre Gourmet

Artisan ürünleri ile ünlü olan Antre Gourmet için İstanbul’un en iyi peynircisi yorumunu yapan çok insan var. “Peynir Aşkına” isimli bir kitaba da imza atan Antre Gourmet’de hem Türkiye’den hem de dünyadan birçok peynir çeşidini bulmak mümkün. Tabi sadece bununla sınırlı değil, ülkenin dört bir yanındaki yerel üreticilerden leziz ürünler de sergileniyor. Özellikle Hatay’dan gelen kahvaltılıklara bayılacaksınız.

Adres: Bakraç Sokak. No: 14 B Cihangir

Nezih Gurme Market

Anadolu yakasında oturanların yakından tanıdığı Nezih Gurme Market, zengin peynir ve zeytin çeşitlerinin yanı sıra organik ürünleri ve kasap reyonu ile de meşhur. Zeytinyağlılar ve deniz mahsullerinden oluşan meze reyonunu da unutmamak gerek.

Adres: Kazım Özalp Sokak. No:18 Şaşkınbakkal

istanbulun en iyi 10 şarküterisi (5)

Şütte

Türünün öncülerinden olan Şütte, 1918 yılında Beyoğlu’nda hizmete açıldığında küçük bir üreticiydi. Zaman içerisinde İstanbul’un en çok aranan şarküterilerinden biri haline gelmesini ise birbirinden lezzetli işlenmiş etlerine borçlu. Füme et, salam, sosis, jambon, sucuk ve pastırma gibi et çeşitlerine düşkünseniz Şütte’yi mutlaka alışveriş listenize alın.

Adres: Teşvikiye Caddesi. No:9 Teşvikiye

Cankurtaran Gıda

İstanbul’da alışverişin kalbi olarak bilinen Mısır Çarşısı’nda yer alan Cankurtaran Gıda da bir kez alışveriş yapıldığında hemen alışkanlık yapan yerlerden. Hakkari’nin Karakovan balı, Kayseri’nin pastırması, İzmir’in tulum peyniri, Kars gravyeri gibi birçok özel yerel lezzeti bulabileceğiniz şarküteri, müdavimlerini her daim mutlu eden bir mekan.

Adres: Balık Pazarı Kapısı Sokak. Mısır Çarşısı İçi. No: 33 Eminönü

istanbulun en iyi 10 şarküterisi (2)

Santral

Yine oldukça köklü bir tarihe sahip bir diğer şarküteri de, bir hayli müdavimi olan Santral. Klasik kahvaltılık şarküteri ürünlerinin haricinde bisküvi, çikolata, kahve ve sos çeşitleriyle de zengin tezgahlara sahip. Özel davetleriniz için buraya sipariş verebiliyor veya seçtiğiniz malzemelerle sandviç hazırlatabiliyorsunuz. Santral’in zeytinyağlı mezeleri de oldukça ünlü, aklınızda bulunsun.

Adres: Cevdet Paşa Caddesi. No: 57/D Bebek

Reşat Balık

1941’den beri aile işletmesi olan Reşat Balık, deniz ürünlerine günün her öğününde yer vermeyi sevenler için adeta bir cennet. Deniz ürünleri şarküterisi dendiğinde akla gelen ilk adreslerden olan Reşat Balık’ta haşlanmış karides, hamsi füme, soslu yılan balığı ve ahtapot salatası, marine edilmiş ton balığı ve akya pastırma gibi çok özel lezzetleri bulabiliyorsunuz. Beyoğlu’nun yanı sıra Bağdat Caddesi’nde de şubesi olan şarküteri, Türkiye’nin her yerine de soğuk zincir ile ürün gönderiyor.

Adres: Sahne Sokak. No: 8 Balık Pazarı, Beyoğlu

istanbulun en iyi 10 şarküterisi (1)

Ecevitler

İstanbul’un en eski şarküterilerinden olan Ecevitler, lezzetteki iddiasını hala sürdürüyor. Bayramlarda ve özel günlerde kapısının önünde uzun kuyruklar oluşan şarküteride peynirin, zeytinin, sucuğun, balın ve kaymağın zengin çeşitlerini bulabiliyorsunuz. Mezelerinin güzelliği ise dillere destan.

Adres: Güneşli Bahçe Sokak. No:14 Kadıköy

Yalovalı Kardeşler

İstanbul’un en iyi şarküterileri listesini Büyükada’nın en meşhur mekanlarından biri olan Yalovalı Kardeşler ile kapatalım istedik çünkü sadece gün içerisinde taze taze çıkan sıcacık patates kroketleri için bile Büyükada’ya gidilebileceğini düşünüyoruz. 1960’lı yıllardan bu yana hizmet veren bu aile işletmesi mezeleri, balları ve peynirleriyle bir hayli müdavime sahip.

Büyükada Gezi Rehberi'mizi de buraya bırakalım, belki gitmişken bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Balat kafeler-0
Yeme İçme

Balat'ın En Güzel Kafe ve Restoranları

Kedileri, tarihi binaları ve farklı atmosferiyle hem fotoğrafçıların hem de zincir işletmelerden sıkılıp özel mekanlar bulmak isteyenlerin favori…

Devamını Oku
Kadıköy - Moda’da Enfes Bir Kahvaltı İçin 3 Mekân
Tips

Kadıköy - Moda’da Enfes Bir Kahvaltı İçin 3 Mekân

Moda, Anadolu Yakası’nın en gözde semtlerinden biri. Küçük ve konforlu mekanları olan bu semtin popülerliği gün geçtikçe artıyor. İstanbul’da…

Devamını Oku
Yerebatan Sarnıcı ve Efsanesi
Kültür Seyahat

Yerebatan Sarnıcı ve Efsanesi

Yüzyıllardır tüm görkemi ile Sultanahmet'te yükselen Yerebatan Sarnıcı, aslında kelime anlamıyla yağmur sularının biriktiği bir su deposu.

Devamını Oku