Kültür Seyahat

28 Eylül 2023
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2023

Ege'nin masmavi suları ve muhteşem doğal güzellikleri Mavi Bayraklı 13 plajıyla buluşuyor. Tatilcileri adeta kendi cennetine davet eden bu plajlar sadece denizin derin mavisi ile değil, aynı zamanda çevre dostu sürdürülebilirlik anlayışıyla da parlıyor. Sıcak, altın renkli kumların üzerinde yürümek mi veya berrak sularla cildimizin yorgunluğunu atmak mı dersiniz? Burada hepsi mümkün. Bu eşsiz plajlarda, sadece güneşlenerek ve denizde yüzerek sınırlı kalınmıyor. Burada su sporlarından doğa yürüyüşlerine, lezzetli deniz ürünlerinden tarihi gezilere kadar birçok aktiviteyi deneyimlemek mümkün. O halde yazımızın giriş kısmında daha fazla oyalanmadan, buyurun içeriğimize geçelim. İyi okumalar dileriz.

Kaleönü Plajı - İzmir

Ege’nin en şirin plajlarından birindeyiz. Dikili’nin Çandarlı bölgesindeki ulu Çandarlı Kalesi’nin önünden serilen upuzun bir şekilde yarımadanın sonuna kadar ilerleyen bu plaj, Dikili’nin parlayan yıldızı. Denize girildikten kısa bir sonra derinleşip, ardından tekrar kumların üzerinde sığılaştığı Kaleönü Plajı, İzmir’in en gözde plajlarından biri.

Kumluk Plajı - Datça

İşte Datça. Doğa harikası koyları ve büyüleyici plajların meskeni. Burası sadece bu bölgede değil, tüm Ege sahilinde görülmesi gereken nadir güzellikteki plajların başında geliyor. Burası elbette Kumluk Plajı. Plaj sizleri göl gibi sakin ve sığ denizi ile sizi karşılıyor. Datça’nın merkezinden yürüyerek ulaşmanın mümkün olduğu bu plaj hem konumuyla hem de kendisiyle bir harikalar emsali teşkil ediyor. Hem de ücretsiz!

Datça kumluk

Ilıca Plajı - Çeşme

Bilmeyeni olmayan, namı İzmir’i hatta Türkiye’yi aşmış bir plajdayız. Türkiye’nin Miami’si olarak görülen, ılık suları için kilometrelerce yol gidilmenin değdiği Ilıca Plajı’ndayız. Ilıca Plajı, sadece denizi ile değil, aynı zamanda kaplıca suları ile de ünlü bir konumda bulunuyor. Rahatsızlığı bulunan insanların asırlardır şifa aramak için gittiği Ilıca kaplıcalarının beslediği Ilıca Plajı, insanlara vaat ettiğini veriyor. Ayrıca plaja ulaşım oldukça kolay ve hem de bir halk plajıdır kendisi.

Belcekız Plajı - Fethiye

Fethiye’yi Fethiye yapan unsurlardan biri olan Belcekız Plajı, Ölüdeniz'in sakin suları ve etkileyici manzarasıyla öne çıkıyor. Bu altın kumsal, berrak mavi deniz ve muhteşem çevresi ile ziyaretçilerini büyülerken yamaç paraşütünü sevenlerin de iştahını kabartıyor. Su sporlarına ilgi duyanlar içinse pek çok aktivite seçeneği sunan bu plaj, Ölüdeniz'in serin sularında doyurucu bir deniz tatili vadediyor.

fethiye belcekız

Kumburnu Plajı - Fethiye

Fethiye’nin bir diğer harikası olan Kumburnu Plajı, resmen Ölüdeniz Tabiat Parkı içinde gizlenen bir inci. Bu muhteşem plaj, dağların denizle kucaklaştığı eşsiz doğal manzaralarla çevrili olup 2 kilometrelik uzunluğu ile dikkat çekiyor. Eğer doğanın içinde, turkuaz denizin kıyısında huzurlu bir atmosferde vakit geçirerek denizin tadını çıkarmak istiyorsanız kesinlikle Kumburnu Plajı'nı bu yaz tatil planlarınıza dahil edebilirsiniz.

Akvaryum Plajı - Karaburun

Rotamızı tekrardan İzmir’e çevirdik. Türkiye’nin en büyük yarımadası olan Karaburun Yarımadası kendi bünyesi içerisinde adeta bakir bir doğayı bizlere sunuyor. Yarımada’daki güzelliklerin bir parçası olan Akvaryum Plajı, adını berrak denizinden ve zengin sualtı yaşamından alıyor ve bu özellikleriyle Mavi Bayrak'ı fazlasıyla hak ediyor. İncirlikoy bölgesinde yer alan bu plaj, herkese açık bir halk plajı olarak hizmet veriyor.

karaburun

Boğsak Koyu – Mersin

Akdeniz bölgesine ışınlanarak, Mersin şehir merkezinin 120 kilometre uzağındaki Boğsak Koyu’na geldik. Berrak denizi, ince kumları ve küçük çakıl taşlarıyla süslenmiş plajı ile Mavi Bayrak'ı sonuna kadar hak eden nadir güzelliklerden birine ev sahipliği yapıyor. Bu kumsal sakin ve dalga sezgisi olmayan sığ denizi ile ailelerin de favori tercihlerinden biri olmuş durumda.

Kleopatra Plajı - Antalya

Akdeniz'in tam bir Mavi Bayrak cenneti olarak bilinen köşelerinden biri, antik dönemlerden günümüze taşıdığı büyüleyici güzelliği ile Kleopatra Plajı'dır. Bu plaj, uzun tarihi geçmişi ve doğal zarafeti ile dünya genelinde büyük bir nama sahip. İsmini Antik Mısır'ın son Helenistik Kraliçesi Kleopatra'dan alan plaj, efsanelere de ilham vermiştir.

kleopatra beach

Akçagerme Plajı - Antalya

Akdeniz'in özgün çekiciliğini yansıtan tatil beldelerinden Kaş'ın incisi olarak parlayan plajlardan biri, Mavi Bayrak onurunu taşıyan Akçagerme'dir. Bu benzersiz kumsal, Kaş-Kalkan yolu üzerinde kendine yer bulurken, Akdeniz'in sakin ve berrak sularıyla büyüleyici bir deneyim sunuyor.

Kalkan Plajı - Antalya

Akdeniz'in sıcak yazlarına serin bir mola vermek isteyenler için ideal rotalardan biri, Kalkan Halk Plajı'dır. Mavi Bayrak ödülüne sahip bu plaj, Akdeniz'in serin sularıyla buluşmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir.

Konyaaltı Plajı - Antalya

Antalya'nın en gözde bölgelerinden biri olan Konyaaltı Halk Plajı, şehir merkezine yakın olmasına rağmen 7 kilometrelik kesintisiz sahil şeridi ile Antalya'nın en büyük plajlarından birini oluşturuyor. Falezler boyunca uzanan ve Antalya Limanı'na kadar devam eden bu plaj, Sahil Antalya Yaşam Parkı adını taşıyan geniş bir alanda konumlanmıştır.

konyaaltı.jpg

Kocakarı Plajı - Çeşme

Çeşme’ye tekrardan bir dönüş yaptık. Eğer burada huzur dolu, sessiz ve sakin bir tatil planı yapmak istiyorsanız Kocakarı Plajı tam size göre. Çeşme’nin kuzeyindeki incisi olan Dalyan’da konumlanan bu plajın çok sayıda müdavimi var.

Burunucu Plajı - İzmir

İzmir’in sevilen tatil destinasyonlarının başında gelen Foça’nın kuzeyindeki büyüleyici bir koyun etrafına konumlanmış Yenifoça’daki Burunucu Plajı, İzmirlilerin bir diğer favorisi. Rotası İzmir’in kuzeyine düşenlerin bir numaralı meskeni olan bu plaj, ziyaretçilerini bir cennetin köşesinde hissettiriyor.

Mavi Yolculuk-0
Kültür Seyahat

Mavi Tur'a Çıkacaklara Öneriler

Bazı zamanlar vardır sıcaktan bunaltan, mavi derinlikleri özleten, “Ah keşke denizde olsam, derin denizlere açılsam” dedirten... Eğer siz de…

Devamını Oku
Ege'nin Mavi Bayraklı 13 Plajı-0
Kültür Seyahat

Ege'nin Mavi Bayraklı 13 Plajı

Ege'nin masmavi suları ve muhteşem doğal güzellikleri Mavi Bayraklı 13 plajıyla buluşuyor. Yazdan kalan son güneşli günleri değerlendirmek…

Devamını Oku
Haziran-Chios-0
Kültür Seyahat

Haziran'ın En İyi Tatil Destinasyonları: Güncel ve Popüler Seçenekler

Haziranın gelmesiyle birlikte tatil planları da hız kazandı. Peki bu ay hangi tatil beldelerinin çok gözde olduğunu öğrenmek ve planlarınızı ona göre…

Devamını Oku