Yeme İçme

18 Nisan 2022
Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2022

TUM-1

Geleneksel Türk mutfağından Uzak Doğu lezzetlerine kadar, her zevke hitap edecek yeme-içme alanları İstanbul Havalimanı'nda sizleri bekliyor. İşte sizin için seçtiğimiz 10 TUM Gastronomy Hub lezzeti!

Cag Kebabı

Erzurum’un eşsiz lezzetlerinden cağ kebabını yöresel yemeğin şâhı, Tadında Anadolu’da yemelisiniz. Özenle seçilmiş 700’ün üzerinde yöresel yemeği menüsünde barındıran Tadında Anadolu’yu İGA İstanbul Havalimanı’nda şu konumda bulabilirsiniz:

Giden Yolcu Dış Hatlar/Pasaport Kontrol Sonrası- Batı (A-B -C2 Kapı Güzergahı/ Sağ Taraf)

Cağ Kebabı

İskender

Bursa yöresinin en meşhur kebaplarından olan İskender, temel malzemesi döner olan bir yemek ancak onu asıl değerli kılan etmenleri; üzerine dökülen tereyağı, domates sosu, dönerin altındaki yağlı pide parçaları ve yanında servis edilen yoğurttur.

Geleneksel iskenderi restoran konseptiyle Türkiye geneline sunan ilk marka olan HD İskender’den bol tereyağlı leziz bir iskender yemek için İGA İstanbul Havalimanı’nda şu konuma gelmeniz yeterli:

Giden Yolcu Giden Yolcu İç Hatlar/Güvenlik Kontrol Sonrası

iskender

Salmon Poke Bowl

Japon sokak lezzetlerine İstanbul’da ulaşmak ister misiniz? Cevabınız evetse, sizi Yo! Sushi’ye bekliyoruz.

Restoranımızda Ramen, Sushi, Nigiri, Temaki, Sushi, Sashimi, Popcorn Shrimp, Yakisoba, Street Food çeşitlerimizle birlikte özel Japon çaylarımızı deneyebileceğiniz gibi belt üzerinde dönen taze hazırlanmış ürünlerimizden kendiniz seçip hazırlayabilirsiniz.

Siz de Uzak Doğu mutfağını sevenlerdenseniz, Yo! Sushi’yi aşağıdaki konumda bulabilirsiniz:

Giden Yolcu Dış Hatlar/Pasaport Kontrol Sonrası- Batı (A-B Kapı Güzergahı/ Sağ Taraf)

Uzak Doğu

Yoğurt

Yoğurdun ilk olarak hangi medeniyet tarafından bulunduğu tam olarak bilinmemekle beraber geçmişinin Mezopotamya Uygarlığına kadar uzandığı tahmin ediliyor. Türk kültüründe önemli bir yeri olan yoğurdun Amerika’da tüketilmeye başlaması ise çok yeni. Amerikalılar, yalnızca 45-50 yıllık bir geçmişlerinin olduğu yoğurdu bizden farklı olarak, içine çeşitli şekerlemeler ekleyerek tatlı kategorisinde tüketmeyi seviyorlar. 

Amerikalı değilim ama meyveli yoğurda bayılırım diyorsanız hem sağlıklı hem de lezzetli frozen yoğurt seçenekleriyle Sincerely Yogurt, sizin için kesinlikle doğru adres. Üstelik seçim yaparak kendi lezzetinizi kendiniz de tasarlayabiliyorsunuz. Tatlı bir mola için Sincerely Yogurt’u şu konumda bulabilirsiniz:

Giden Yolcu Dış Hatlar/Pasaport Sonrası- Batı Taraf A-B Kapı Güzergahı (Food Court-Asma Kat)

yoğurt

Pizza Margherita

Yerel malzemelerle hazırlanmış Pizza Margherita’yı Pizzeria Enzo’da yemelisiniz.

Mozzarella peyniri, parmesan peyniri, fesleğen ve zeytinyağının buluştuğu bu lezzet sizi İtalya sokaklarına götürecek. Bu eşsiz lezzeti, Gourmet Trilogy konseptindeki Pizzeria Enzo’da İGA İstanbul Havalimanı’nda şu konumda bulabilirsiniz:

Giden Yolcu Dış Hatlar/Pasaport Kontrol Sonrası- Batı (A-B Kapı Güzergahı/Sol Taraf)

pizza

Çay

Taze demlenmiş mis gibi bir geleneksel Türk çayının yerini hiçbir şey tutamaz. Kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan çayın geçmişine baktığımızda ise aslında tahmin ettiğimiz kadar eski olmadığını görüyoruz. Ülkemizdeki ilk çay fidanlığının dikimi 1923 senesinde Rize’de gerçekleşmiş. Aradan 100 sene bile geçmemesine rağmen Türkiye en çok çay tüketen ve en çok çay ihraç eden ülkeler arasında yerini almış bile.

Uçuş öncesi, “Taze demlenmiş bir Türk çayı olsa da içsek” diyenlerdenseniz, bütün isteklerinize cevap verecek olan Çay Saati’ni tercih etmelisiniz. İGA İstanbul Havalimanı’nda 3 farklı noktada bulunan Çay Saati’ne aşağıdaki konumlardan ulaşabilirsiniz:

Dış Hatlar/Pasaport Kontrol Sonrası- Batı (A-B Kapı Güzergahı/Sağ Taraf)
İç Hatlar/Güvenlik Kontrol Sonrası- G Kapı Güzergahı (Transfer Yolcu Çıkışı/Sol Taraf)
Dış Hatlar/Pasaport Kontrol Sonrası (D Pier-D4 Kapı Yanı)

çay

Ay Çekirdekli Simit

Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde yaygın olarak tüketilen bir besin olan simidin ülkemizdeki geçmişi 1500’lü yıllara kadar uzanıyor. 1525 yılında İstanbul’da tüketildiği kayıtlara geçmiş olan simidin ana malzemeleri hamur, pekmez ve susam olsa da bugün birçok farklı çeşidini de severek tüketiyoruz. Bu çeşitlerin en favorilerinden biri de kesinlikle ay çekirdekli olanı!

Ay çekirdekli simide, İGA İstanbul Havalimanı’nda 9 farklı noktada bulunan Simit Sarayı’ndan ulaşabilir, uçuş öncesi gevrek bir simit yiyerek keyifli bir yolculuğu garantileyebilirsiniz.

Gelen Yolcu/Güvenlik Öncesi - İç Hatlar Gelen Yolcu (Yolcu Çıkış Kapısı Civarı)
Gelen Yolcu/Güvenlik Öncesi - Dış Hatlar Gelen Yolcu (Yolcu Çıkış Kapısı Karşısı)
Gelen Yolcu/Güvenlik Öncesi (13 No'lu Terminal Çıkış Kapısı Karşısı)
Dış Hatlar/Pasaport Kontrol Sonrası (A Pier - A7 Kapı Karşısı)
Dış Hatlar/Pasaport Kontrol Sonrası - Batı (A-B Kapı Güzergahı/Sağ Taraf)
İç Hatlar/Güvenlik Sonrası - G Kapı Güzergahı Başlangıcı (Sağ Taraf)
İç Hatlar/Güvenlik Kontrol Sonrası (G Pier - G8-9- 10 Kapı Güzargahı)
Dış Hatlar/Pasaport Kontrol Sonrası (B Pier - B9 Kapı Yanı)
Dış Hatlar/Güvenlik Sonrası - (D Pier - D16-17 Kapı Teras Karşısı)

ay çekirdekli simit

Tombik Döner

Osmanlı İmparatorluğu döneminde keşfedilen dönerin ilk pişirilme şekli tıpkı Erzurum Cağ Kebabı gibi baharatlı et dilimlerinin yatay olarak şişe geçirilmesiydi. Bugün bildiğimiz dikey halini alması ise 19. yüzyıla denk geliyor. Hepimiz onu Bursa ilimizle özdeşleştirmiş olsak da bu işlemin ilk olarak Kastamonu’da başladığına dair söylentiler de yok değil.

Sempatik isminin yanı sıra doyuruculuğu ve lezzetiyle öne çıkan tombik döner ise, döner sevenlerin her zaman favorisi olmaya devam ediyor.

Şişkin bir ekmek içerisine doldurulmuş zengin malzemelerle siz de kendinize bir tombik döner ziyafeti çekmek isterseniz, HD Döner sizin için biçilmiş kaftan.

HD Döner, İstanbul Havalimanı’nda 2 farklı noktada bulunur:

Giden Yolcu/Pasaport Kontrol & Güvenlik Öncesi (F-E Kontuar karışı/Asma Kat)
İç Hatlar/Güvenlik Kontrol Sonrası

tombik döner

Acılı Kanat

Nar gibi kızarmış tavuk kanatlarının acı sosla buluşmasıyla ortaya çıkan acılı kanat, birçok insan tarafından severek tüketilen leziz bir yemek.

Canınız çektiyse, İGA İstanbul Havalimanı’nda 4 farklı noktada hizmet veren Popeyes’a gidip kendinize bir acılı tavuk kanat ziyafeti çekebilirsiniz. 

Tavuk yemeklerinin adresi Popeyes, İGA İstanbul Havalimanı’nda aşağıdaki noktalarda:

İç Hatlar/Güvenlik Sonrası- G Kapı Güzergahı (Sağ Taraf/ Teras Yanı)
Dış Hatlar/Pasaport Kontrol Sonrası/Batı Taraf A-B Kapı Güzergahı (Food Court-Asma Kat)

acılı kanat

Espresso Macchiato

Biliyoruz ki en iyi, en kaliteli ve aroma değeri yüksek olan kahve çekirdekleri yüksek yerlerde yetişir ve olgunlaşır. Bizde sizler için en kaliteli Arabica kahve çekirdeklerini Brezilya, Honduras ve Colombia karşımı olarak hazırlayıp, damaklarda kalacak orta derece kavurma tekniğimizle kavurup, Cups & Clouds’un vazgeçilmez lezzetini ve dengeli aromasını yakalıyoruz.

İGA İstanbul Havalimanı’nda 4 farklı şubesi bulunan Cups & Clouds, uçuş öncesi ve sonrası size güzel bir kahve keyfi yaşatmak için ideal bir adres:

Gelen Yolcu/Güvenlik Öncesi- Dış Hatlar Gelen Yolcu (Yolcu Çıkış Kapısı Karşısı)

İç Hatlar/Güvenlik Kontrol Sonrası (G Pier - G9-10 Kapı Teras Karşısı)

Gelen Yolcu/Güvenlik Öncesi (10 No'lu Terminal Çıkış Kapısı Karşısı/Plaza Katı)

Dış Hatlar/ Pasaport Kontrol Sonrası – Batı B Pieri

Espresso Macchiato

Alışveriş Caddeleri-0
İyi Yaşam

Türkiye'nin En İyi Alışveriş Caddeleri

Türkiye'de alışveriş dendiğinde akla sadece İstanbul gelmiyor. Ülkenin birçok şehri, alışverişin kalbinin attığı uzun caddeleriyle de ünlü.…

Devamını Oku
Haziran Etkinlik-0
Kültür Seyahat

İstanbul Haziran Etkinlik Rehberi

İstanbul, her ay olduğu gibi, yazın resmi başlangıcı olan haziran ayında da tiyatro, sinema, sergi, konser, atölye, festival, müzikal gibi kayıtsız…

Devamını Oku
Bakırköy
Tips

Bakırköy’e Nasıl Gidilir?

İstanbul'da toplu taşıma kullanmanın önemini hepimiz biliyoruz. Alternatifler ve ilçeler oldukça fazla olduğu için de zaman zaman kafamız…

Devamını Oku