İpucu

27 Mayıs 2022
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2022

Dünyayı gezmek hepimizin hayalleri arasındadır. Özellikle pandemi nedeniyle dünya çapında seyahatlerin kısıtlanmasıyla beraber evlerde mahsur kalan insanlar gezmeyi daha da özledi. Dünyanın dört bir yanında gezip görecek çok güzel yerler var. Salgının azalmasıyla beraber insanlar özgürce gezmeye yeniden döndüler. Ne var ki artan maliyetlerle beraber seyahat etmek her geçen gün daha lüks hale geliyor. Özellikle kur farkının giderek artışıyla yurtdışına seyahat etmek hayli zorlaştı. Yol masrafından konaklama ve yemek masrafına kadar her şey çok arttı. Tüm bu pahalılığa rağmen çok daha uygun maliyetlere ve hatta bazı noktalarda bedavaya seyahat mümkün. Bunun için dikkat edilmesi gereken bazı tüyolar var. Ulaşımdan yemeğe, kalacak yerden gezmeye kadar pek çok noktada büyük tasarruflar sağlamak için yapılabilecek şeyler var. Şimdi bunları sizler için sıralayacağız.

Dünya Turu-1.jpg

Ücretsiz Uçuşlar

Yurtdışına seyahatte en büyük maliyetlerden birisi bilet fiyatları. Dolayısıyla tasarrufa ilk olarak buradan başlamak gerekiyor. Bu anlamda ünlenmiş çeşitli kartlarla bedava uçuş kampanyaları kazanmak mümkün. Çoğu kart ile 50.000 puanlık kayıt bonusuyla bedava gidiş-dönüş uçuşu kazanılabilir. Bu avantajlar özellikle ABD'de çok yaygın. SAS, Norweigan Air, Lutthansa ve Aer Lingus gibi havayolu şirketleri de Avrupa'da çeşitli fırsatlar sunmaktadır. Dünya turu yapmak isteyen gezginler bu anlamda gidecekleri yerlerdeki havayolu şirketlerinin kampanyalarını iyi araştırmalılar.

Ücretsiz Konaklama

Seyahatler esnasında en fazla maliyete sebep olan şeylerden birisi de konaklama masraflarıdır. Bu anlamda ücretsiz kalınabilecek yerler en ideal seçenek. Çeşitli siteler vasıtasıyla bağlantı kurup seyahat severleri ücretsiz olarak misafir eden ev sahipleri bulmak mümkün. Dilerseniz ev sahiplerinize küçük sürprizler yaparak karşılık verebilirsiniz. Her halükarda pahalı otellerde kalmaktan daha uygun olacaktır. Ayrıca farklı ülkelerde yeni insanlarla tanışmış ve güzel deneyimler paylaşmış olmak da cabası. Tabi bunu yaparken para harcamadan yapmak gibisi de yok.

Otostop

Gittiğiniz ülkelerde ulaşımı otostop çekerek sağlamak biraz zahmetli olmakla beraber bedava gezmenin ideal yöntemlerinden. İskandinavya, Avustralya, Doğu Avrupa, Orta Amerika ve daha pek çok yerde bu yöntem oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Otostop ile yolculuk sırasında birkaç tüyoya dikkat etmelisiniz. Öncelikle bir işaret kullanın. Bu sayede yoldan geçenler nereye gittiğinizi anlayacaktır. Öte yandan şık ve temiz bir görünüme sahip olmak da sizi arabasında misafir edecekler için güzel bir izlenim olur.

Dünya Turu-2

Otostop, para harcamadan ulaşımın güzel bir yöntemi olmakla beraber bazı ülkelerde yasal değil. Ziyaret ettiğiniz ülkede otostop yapmanın yasal olduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde para harcamadan gezmek isterken sıkıntılı durumlar içerisinde kalabilirsiniz. Son olarak bindiğiniz arabayla ilgili önlemleri de unutmayın. Güvenliğiniz açısından ne olur ne olmaz diye bindiğiniz aracın plakasını not edip bir arkadaşınıza atın ve arabadayken değerli eşyalarınızı yanınızda tutun. Sonuçta her an tedbirli olmakta fayda var.

Ücretsiz Yürüyüş Turları

Gittiğiniz şehirdeki popüler yerleri görmenin en güzel ve bedava yollarından biri ücretsiz yürüyüş turlarına katılmak. Avrupa'nın pek çok büyük şehrinde ücretsiz yürüyüş turları bulabilirsiniz. Bu sayede farklı kültürlerden insanlarla da bir arada vakit geçirmiş olursunuz.

Kendin Pişir Kendin Ye

Seyahat sırasında ulaşım ve konaklama gibi yeme içmeye de çok para harcanıyor. Özellikle yurtdışında bazı ülkelerde fiyatlar bir hayli yüksek. Bu da bütçeyi oldukça zorlayabilir. Bu noktada en iyi tasarruf yöntemlerinden birisi kendi yemeğinizi kendiniz hazırlamanız. Avrupa'da herhangi bir şehirde yemekleri dışarıda yemektense malzemeleri alıp hazırlamak %30 civarı kâr etmenizi sağlar. Özellikle Kuzey Avrupa'da dışarıda yemek yemenin ciddi anlamda bütçe zorladığı ülkelerde bu yöntem en doğrusu. Bu tasarrufu yeni yerler görüp farklı maceralar yaşamakta kullanabilirsiniz. Kendin pişir kendin ye sistemi için kaldığınız pansiyonların mutfaklı olmasına dikkat edin. Airbnb tercih eden gezginler de bu anlamda şanslı olacaklardır. Bu evlerin mutfağını yemek yapmak için kullanabilirsiniz.

Dünya Turu-3

Demiryolu Geçişleri

Seyahatinde tren yolu kullanacaklar için önemli bir maddeye geldi sıra. Bu belirli bir sürede ve belirli bir güzergahta kullanabileceğiniz tren yolu biletlerini ifade ediyor. Avrupa ve Japonya bu anlamda öne çıkan destinasyonlar. Gittiğiniz bölgede bir süre boyunca dolaşacaksanız bu yöntemle %50'ye yakın tasarruf sağlarsınız.

İndirim Kartları

Öğrenciyseniz ya da farklı bir indirim kartı sınıfındaysanız dünyanın her yerinde gezmek sizin için daha ucuz olacaktır. Öğrenci, öğretmen ya da 26 yaşın altında olan kişiler için geçerli indirim kartları var. Bunlarla gittiğiniz yerlerde ulaşıma harcadığınız parayı %50 oranında düşürebilirsiniz. Ulaşımın yanı sıra bu kartlarla müze, galeri gibi yerlere ve şehirlerin önde gelen tarihi mekanlarına ücretsiz ya da düşük ücretli girebilirsiniz. İndirimli ulaşım kartlarının yanı sıra turizm kartları da gezi sırasında avantaj sağlayacaktır. Bu kartlarla turistik mekanlara ücretsiz girilebilir. Bu kartlar sayesinde Avrupa'nın en gözde ülkelerindeki popüler mekanları ziyaret edip 50-100 Dolar arası tasarruf edersiniz.

Çok daha düşük maliyetlere dünyanın dört bir yanını gezmek isteyen seyahatseverler için derlediğimiz tüyolar bu şekilde. Siz de bu yöntemleri kullanarak Asya'dan Avrupa'ya pek çok ülkede en popüler turistik yerleri canlı canlı görme imkanına sahip olabilirsiniz.

Kayak Takımı-0
Tips

Kayak Takımı Nasıl Seçilir

Sporun tatil ile birleştiği en keyifli aktivitelerin başında hiç şüphesiz kayak geliyor. Kayak takımı seçmek, doğru kıyafetleri bulup bir araya…

Devamını Oku
Fitness (0).jpg
Tips

Instagram'ın En İyi 20 Kadın Fitness Influencer'ı

Sosyal medyadan önce fitness ve sağlıklı yaşam hiç bu kadar popüler olmamıştı. Motivasyon tazelemenin tam zamanı dedirten işte o influencerları sizin…

Devamını Oku
Maldivler-0
Kültür Seyahat

Maldivler'de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Dünyaca ünlü plajları, mercan adaları ve zengin su altı yaşamı ile büyüleyici güzellikteki Maldivler, yıllardır dünyanın en popüler tatil…

Devamını Oku