İpucu

30 Temmuz 2020
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2023

Valiz toplamak çok kolay bir işlem gibi görülebilir fakat oldukça zor bir süreçtir. Hepimiz, hiç giymeyeceğimiz kıyafetler koyabilir, valizimizi fazladan ve gereksiz ağırlıklar ile doldurabiliriz. Valiz hazırlamadan önce mutlaka aklınızda olması gereken bilgileri sizler için bir araya getirdik.

1- Öncelikle valiz hazırlarken her zaman gideceğiniz yerin hava durumuna bakın ve kıyafetlerinizi ona göre seçin. Kıyafet seçerken her zaman gardırobunuzdan birbirleriyle farklı kombinler yapabileceğiniz kıyafetler seçmeye dikkat edin, böylece daha fazla giyim seçeneğiniz olmuş olur.

2- Valizinizi hazırlamaya başlamadan önce mutlaka ihtiyaç duyacağınız eşyaların bir listesini yapın. Tatiliniz sırasında yanınızda olmasını istediğiniz önemli bir eşyanızı unutmak, tüm gezinizin zehir olmasına yol açacağı için bu konuda düzenli hareket etmekte fayda var. Örneğin hava sıcaksa güneş koruyucunuz, güneş gözlüğünüz, şapkanız veya fotoğraf makinenizin yedek bataryası gibi eşyalarınızı valizinize koyduğunuzdan ancak liste yardımıyla emin olabilirsiniz.

3- El bagajınızı hazırlarken, her zaman en fazla 100ml sıvı, jel vb. taşıyabileceğinizi göz önünde bulundurun. El bagajınızı hazırlarken içine parfüm şişesi ya da şarap şişesi gibi yüksek ml sıvılar koyamayacağınızı aklınızda bulundurun. Daha kapsamlı bilgiler almak için, mutlaka havayolu yönergelerine göz atın.

4- Şampuan, sabun, krem gibi kişisel bakım eşyalarınızı yanınızda rahat taşımak için her birinin seyahat boylarını tercih etmenizi öneririz. Eğer böyle bir imkan yoksa, evdeki ürünlerinizden küçük saklama kaplarına koymak da iyi bir çözüm olacaktır, hem böylelikle kapağı açılmış ve kıyafetlerin üzerine dökülmüş şampuan şişesi gibi manzaralarla da karşılaşmazsınız.

5- Kıyafetlerinizi veya havlu, peştamal gibi tekstil ürünlerini en az yer kaplayacak şekilde saklamak için vakumlu hurçlar gerçekten de mükemmel çözümler. Hele bir de kullanım sırasına göre günlere bölerek vakumlar ve valize de bu sırayla yerleştirirseniz, hem yerden hem de zamandan oldukça tasarruf etmiş olursunuz.

6- Valizinizi hazırladıktan sonra fazla eşya taşıyıp taşımadığınızı öğrenmek için tartmak her zaman iyi bir fikirdir. Valizinin ağırlığını öğrendikten sonra, biletinizin kapsadığı kg ile karşılaştırın ve çıkan ağırlığa göre tekrar organize edebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz her zaman valizinizde ağırlık hakkı bırakın çünkü gideceğiniz şehirden alacağınız eşyalar için boşluğa ihtiyacınız olacaktır. Eğer daha fazla ağırlık hakkına ihtiyacınız olursa, online olarak ya da havalimanından ekstra bagaj hakkı satın alabilirsiniz. Bunun dışında özellikle uçak yolculuğu için ideal boylarda bir valiz seçmek çok önemli, bunun için kabin boy valizlerden satın almanızı öneririz.

7- İniş yaptığınız zaman ‘bagaj teslim yerine’ gitmeniz gerekmektedir. Bu alanda onlarca benzer valiz ile karşılaşacaksınız. Bu yüzden kendi valizlerinize size özel bir işaret koymak güzel olacaktır. Örneğin, ufak bir fular bağlayıp, size özel bir işaret belirleyebilirsiniz ya da valiz etiketi satın alabilirsiniz.

8- Son olarak, eğer yurt dışına uçacaksanız, el bagajınıza bir adet kalem koymanızı tavsiye ederiz. Bazı yurt dışı uçuşlarında, ülkeye girerken kendi bilgilerinizi doldurmanız için bir kâğıt dağıtılır ve pasaport kontrollerinde bu kağıt kontrol edilir. Uçakta bilgilerinizi rahatça doldurmanız için mutlaka bir kalem yanınıza almayı unutmayın.

9- Her zaman kullandığınız ilaçlar, telefonunuzun ve bilgisayarınızın şarj aletleri, fotoğraf makineniz, kitabınız ve mp3 çalarınız gibi, yolculuğunuz sırasında da ihtiyaç duyacağınız eşyalarınız için ayrıca bir seyahat el çantası hazırlamayı unutmayın. Aksi takdirde uzun yolculuğunuza başlamak üzereyken kitabınızın uçağın bagajında olduğunu hatırlayıp üzülebilirsiniz.

10- Valiz hazırlığını kesinlikle son güne bırakmayın, böylelikle bir şeyler unutma ihtimalini de en aza indirgemiş olursunuz. Biz de size yardımı dokunabilir düşüncesiyle seyahatiniz sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz temel eşyaların mini bir listesini çıkarttık, bu listemize de mutlaka göz atmanızı öneririz:

Diş macunu-diş fırçası
Güneş koruma kremi
Tırnak makası-törpü
Yara bandı-ağrı kesici-yanık merhemi
Tıraş malzemeleri
Tarak
İğne-iplik
Yedek pil
Şarj aleti
El havlusu
Powerbank
 

Kabin bagajları kurallarından uçuş öncesi tüketilmemesi gereken besinlere kadar, ilk kez uçacak olanlar için derlediğimiz tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Heybeliada Gezi (0)
Kültür Seyahat

Heybeliada Gezi Rehberi

Prens Adaları'nın en güzellerinden Heybeliada erguvanları, masmavi denizi, mis gibi çam ormanları ve tarihi dokusu ile bizleri bir tatlı huzur…

Devamını Oku
Netlif-15 dizi-kapak
İyi Yaşam

Ne İzlesek: Netflix’in Öne Çıkan 15 Dizisi

Orijinal ve kaliteli yapımlarla bir anda hayatımıza giren ve birçoğumuzun bağımlı haline geldiği Netflix, izleyecek yeni bir şeyler arayan herkesin…

Devamını Oku
Kanlıca-0
Kültür Seyahat

Kanlıca Gezi Rehberi

İstanbul'un en eski semtlerinden biri olan Kanlıca, tarihi, kültürü, eşsiz manzarası ve elbette meşhur yoğurdu ile İstanbul'un mutlaka…

Devamını Oku