Kültür Seyahat

10 Ağustos 2020
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2023

İstanbul bütün semtleri, kişileri ve bünyesinde bulundurdukları ile cennet bir şehir. İsteyenler için müthiş bir eğlence ve yaşam yeri, isteyenler içinse kozmopolitin yapısı ile mükemmel kariyer şehri diyebiliriz. Bu özelliğinden dolayı kendimizi İstanbul’un bu karmaşası ve düzenine bazen o kadar kaptırıyoruz ki nefes alacak bir yer arayacak durumda buluyoruz. Rahatlamak içinse biraz uzaklaşmak, şehir dışına çıkmak için ne maddi olanağımız ne de zamanımız bulunuyor. Unutmayalım ki İstanbul bütün güzellikleri içinde barındıran metropoliten bir şehir ve istediğimiz her şeyi içinde bulabiliriz. İstanbul’dan çıkmadan ya da hemen şehir dışının olduğu yerde de bol yeşillikli, doğanın içinde tatil olanakları mevcut. Dilerseniz sevdikleriniz ile gidip güzel anılar biriktirebilirsiniz, dilerseniz de tek gidip kafanızı dinleyebilirsiniz. Sizlere nefes almak ve kafanızı dağıtmak için doğa içinde birbirinden güzel küçük ama sevimli tatil yerlerini araştırdık. Umarız gidecek zaman bulup rahatlamanın tadını çıkarabilirsiniz. 

1- Seyyah O - Şile

Seyyah O, Friluftsliv ve Lagom gibi Nordik felsefelerinden yola çıkarak dünyanın geçici olduğunu bu hayatta seyyahlar gibi yaşamamızı vurgulayan bir tatil yeri. İlk kez kendilerini YouTube üzerinden Tiny House kavramını bize anlattıkları video ile keşfettik. Ne kadar az o kadar çok anlayışı ile kendinizi doğa içindeki bu Tiny House’larda yenilenmiş hissedeceğinize garanti verebiliriz. Şile’de bulunan bu Tiny House konseptli tatil yeri Airbnb üzerinden kiralamalara açık. En az iki gece konaklama yapılabiliyor. 17m2 alana sahipfakat bu sizi korkutmasın. İçinde sıcak suyu, ayrı yatak odası, çok güzel bir mutfağı bulunan yeterli bir yer. Özellikle dışında bulunan bahçesi ve verandası size her şeyi unutturacak ve rahatlatacak güzellikte. 

2- Cansu Tatil Köyü – Maşukiye 

Cansu Tatil Köyü, Maşukiye Kocaeli’nde bungalov, ahşap evlerden oluşan oldukça tatlı bir tatil köyü. Doğa ile iç içe fakat teknolojik ya da şehir hayatının kolaylığından da sizi alıkoymayan bir yer. Örneğin şömine ile ısınma seçeneğiniz olduğu gibi aynı zamanda da doğalgaz ile ısınma seçeneği de mümkün. 4 mevsim hizmet veren 18 dönüm arazi üzerine kurulmuş bir tesis. Tesisin içinde binicilik, bisiklet kiralama, atv kiralama, eğlence parkuru ve zipline mevcut. Ücrete kahvaltı dahil, akşam yemeği ise alakart olarak hizmet ediliyor. Aileniz ile gidecekseniz bebek ve çocuk bakım servisi de mevcut. Dilerseniz konaklama yapmayıp tesisi günlük olarak ziyaret edebilirsiniz. 

3- Sapanca Sahil Bungalov @sapancasahilbungalow

Tekrar bungalov ev konsepti ile karşımıza çıkan Sapanca Sahil Bungalov ile birlikteyiz. Yer, Sapanca’nın sahil şeridinde, Sapanca sahile 100 metre uzaklıkta bulunuyor, dışarıdan baktığınız zaman üçgen yapıdaki evleri ile oldukça tatlı bir atmosfere sahip. Bungalov evlerde televizyon, mini dolap, kettle gibi hizmetler mevcut ve size farklı bir deneyim yaşatacak asma katlı yatak odaları bulunuyor. Doğa içinde bu huzurlu ve tatlı tesis, iki kişilik kahvaltıyı ücretsiz olarak servis ediyor.  Her bungalov evin önünde bir de çardak mevcut. Böylece kendinizi eve kapatmak durumunda kalmıyorsunuz ve dışarıda muhabbetin tadını çıkarabiliyorsunuz.

4- Butik Evler Sapanca

Tekrardan Sapanca ile sizlerleyiz. Tiny House kavramı artık Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladı ve bu akımı yaşamak isteyenler için buna özel yerler açıldı, bunlardan biri ise Butik Evler. Lokasyon olarak Sapanca Göl kenarına araçla 3 dakika, yürüyerek 10 dakika bir uzaklığa sahip. Tiny House’ların içerisinde istediğiniz her şey mevcut. Isıtma sistemi klima ile yapılıyor ve wifi ücretsiz olarak sunuluyor. Bunun dışında oldukça tatlı ve sizi cezbedecek projeksiyon ile film izlemeniz için bir ortam hazırlanmış. Banyo ve duş için sıcak su mevcut. Dilerseniz işlerinizi yapabilmeniz için bir de çalışma ortamı bulunuyor yani home-office olarak çalışmanıza olanak kılınıyor. Tütün ürünleri kullananlar için içeride kullanıma izin veriliyor. 

İstanbul’un Genç Yüzü: Beşiktaş
Kültür Seyahat

İstanbul’un Genç Yüzü: Beşiktaş

Arka sokakları ve hareketli sosyal yaşamı ile gençler için İstanbul’un en popüler yerlerinden biri olan Beşiktaş, tarihî yapılarıyla modern dünyaya…

Devamını Oku
İstanbul Havalimanında Rahat Uyuma Keyfi
Tips

İstanbul Havalimanında Rahat Uyuma Keyfi

Aktarmalı uçuşlarda en büyük sorunlardan biri bekleme sırasında uyuyacak ya da dinlenecek bir alan bulamamaktır. İstanbul Havalimanı ise bu sorunu…

Devamını Oku
Yıldız Korusu-1
Kültür Seyahat

İstanbul’da Gezilebilecek Doğal Yerler

İstanbul’da yaşayanların kendilerini yeşilliklerin arasında, doğal mı doğal mis gibi atmosferlerde bulmaları an meselesi. Sadece doğru adresleri ve…

Devamını Oku