Kültür Seyahat

21 Mayıs 2023
Güncelleme Tarihi: 2 Ağustos 2023

Deniz, kum ve güneç üçlüsünü seven aileler için çok güzel bir haberimiz var! Sizler için çocuklarınızla beraber geçirebileceğiniz muhteşem tatil rotalarını derledik. Dikkat, yazının sonunda hangi tatil rotasını seçeceğinize dair aklınız karışabilir. O halde gelin, hep birlikte çocuklu aileler için ideal 5 plajı inceleyelim…

Altınkum Plajı

İlk durağımız çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği Altınkum Plajı oluyor. Bu noktada gerek ebeveynlerin gerekse çocukların doyasıya vakit geçirebildiği temiz ve nezih olan Altınkum Plajı, her sene yaz aylarında rağbet görmeye devam ediyor. Öte yandan Aydın Didim’de yer alan ve bununla beraber civar mevkiinin en gözde plajlarından birisi olarak nam salan Altınkum Plajı, Yaklaşık olarak 500 metre uzunluğuna sahip, mavi bayraklı bir plaj olma özelliğini taşımaya devam ediyor. Bu bağlamda antik kentleriyle adeta tarihin tozlu sayfalarından çıkan Didim’de bulunan bu güzel plaj, çocuklu ailelerin çok rahat vakit geçirebileceği ve keyifli anılar biriktirebileceği bir denize sahip.

altınkum

Sarımsaklı Plajı

Sıradaki durağımız Balıkesir Ayvalık’ta yer alan ve ortalama olarak 7 kilometre uzunluğuna sahip en uzun plajlardan birini oluşturan Sarımsaklı Plajı oluyor. Bu bağlamda Ayvalık merkeze ortalama olarak 8 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Aynı zamanda Sarımsaklı Plajı; kumunun ve denizinin sığ olmasının yanında aniden derinleşmemesi sebebiyle de çocuklu aileler tarafından oldukça fazla tercih ediliyor. Üstelik sadece bununla da sınırlı değil. Adından sıkça bahsettiren Sarımsaklı Plajı'nın suyu, diğer plajlara göre biraz daha soğuk. Fakat bu durum, çocuklar için herhangi bir tehlike yaratmadığından dolayı oldukça güvenli bir plaj olarak karşımıza çıkıyor. Bütün bunların yanı sıra berrak suyu ve yumuşak kum dokusu sayesinde çocuklarınızla birlikte keyifli vakitler geçirebileceğiniz Sarımsaklı Plajı, son zamanlarda da oldukça rağbet görüyor. Dolayısıyla ailenizle birlikte geçirebileceğiniz en güzel tatil Sarımsaklı Plajı'nda sizleri bekliyor.

sarimsakli

Karaincir Plajı

Şimdi bahsedeceğimiz plaj, Muğla Bodrum’da konumlanmış olan ve bu bölgenin en çok rağbet gören plajlarından biri olarak namını koruyor. Bununla birlikte Karaincir Plajı, Akyarlar beldesinde yer alan nezih ve temiz bir plaj olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Öte yandan eski bir Rum köyü olarak bilinen Akyarlar’da bulunan bu plajın suyu, sahilden  yaklaşık olarak 50 metre kadar gittiğinizde bile ancak dizinize geliyor. Bu noktada birçok çocuklu aile, Karaincir Plajı'nı bu sebepten dolayı tercih ediyor. Aynı zamanda plajın temiz ve güvenlikli olması da bu yerin tercih edilme olasılığını artırıyor. Bütün bunların yanı sıra pırıl pırıl bir manzara, eşsiz bir ortam ve plajın olanakları da bu yerin rağbet görmesine sebebiyet veriyor. Bu noktada birçok kişi gideceği plajı seçmeden önce uzun uzadıya bir araştırma sürecine giriyor. Birçok yerde de ilk sıralarda yer alan Karaincir Plajı, çocuklu ailelerin gözdesi haline geldi desek yalan olmaz. Dolayısıyla aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız Karaincir Plajı'nı tercih edebilirsiniz.

Bodrum karaincir

**Bodrum'un ünlü plajlarını keşfetmeye devam etmek isterseniz, Begonviller Diyarı Bodrum'un En Güzel Sahilleri yazımıza da mutlaka göz atmalısınız.

Kumluk Plajı

Sıradaki durağımız Ege ve Akdeniz’in birleştiği noktada yer alan ve ülkemizin en güzel tatil beldelerinden biri olarak bilinen Datça’da bulunan Kumluk Plajı oluyor. Bu noktada hem gözünüze hitap eden hem de çocuklarınız ve aileniz ile birlikte güvenle keyifli vakit geçirebileceğiniz bir ortam sunan Kumluk Plajı, tatiliniz için adeta bütçe dostu bir yer. Bu bağlamda sıklıkla tercih edilen bu plajın suyu oldukça sığ ve dalgasız. Dolayısıyla da çocuklu aileler için de herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Öte yandan ılık ve az tuzlu suyuyla ziyaretçilerini adeta büyüleyen bu plajda gün boyu çocuklarınızla beraber eğlenceli vakit geçirebilir, akşam vakti ise yine Kumluk Plajı'nın yakınlarında yer alan birbirinden farklı lezzetlerin ana durağı restoranlarda huzurlu bir aile yemeği yiyebilirsiniz. Bu bağlamda hem olanakları hem de plajının temizliği bakımından Kumluk Plajı, her çocuklu ailenin gözdesi konumunda. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirmek istiyorsanız burayı listenize ekleyebilirsiniz.

datca-1214235_1920

Ölüdeniz Plajı

Önerilerdeki son durağımız Fethiye’nin parlayan incisi şeklinde isimlendirilmiş olan ve çevresiyle nam salan Ölüdeniz Plajı. Bu noktada çocuklu ailelerin rahatlıkla gidebileceği bu plaj, oldukça sakin ve temiz bir deniz olduğu için özellikle çocuklu ailelerin yaz rotalarında ilk sırada yer alıyor. Öte yandan söylemeden olmaz; 2006 senesinde dünyanın en güzel kumsalı olarak seçilen Ölüdeniz Plajı, yurt dışında da Blue Lagoon ismiyle tanınıp nam salmaya devam ediyor. Bu bağlamda Ölüdeniz Plajı'na gitmeden önce erken saatlerde yola çıkmanız sizin için daha iyi olacaktır. Zira öğlen saatlerinde bu plaj fazlasıyla kalabalık oluyor. Hem eşsiz bir manzarada keyifli vakit geçirmek hem de güvenilir bir ortamda çocuklarınızın mutluluğuna şahit olmak istiyorsanız bu plaj tam da size göre. Suyunun temizliği ve berraklığı, benzersiz manzarası ve unutulmaz anlara şahit olacağınız ortamı sayesinde Ölüdeniz Plajı yazın vazgeçilmez yerleri arasında yer alıyor.

Ölüdeniz

 

***İstanbul’a En Yakın Plajları keşfetmek için buraya tıklayabilirsiniz***

Çocuklu aileler için plajlar-0
Kültür Seyahat

Çocuklu Aileler İçin İdeal 5 Plaj

Deniz, kum ve güneç üçlüsünü seven aileler için çok güzel bir haberimiz var! Sizler için çocuklarınızla beraber geçirebileceğiniz muhteşem tatil…

Devamını Oku
Ege'nin Mavi Bayraklı 13 Plajı-0
Kültür Seyahat

Ege'nin Mavi Bayraklı 13 Plajı

Ege'nin masmavi suları ve muhteşem doğal güzellikleri Mavi Bayraklı 13 plajıyla buluşuyor. Yazdan kalan son güneşli günleri değerlendirmek…

Devamını Oku
Muğla Pet Hotel-0
Kültür Seyahat

Muğla'nın Pati Dostu Otelleri

Tatil denildiğinde aklımıza sıcak güneş, berrak deniz ve dinlendirici bir atmosfer geliyor. Ancak ailemizin bir parçası haline gelen evcil…

Devamını Oku