Kültür Seyahat

15 Haziran 2022

‘Bodrum’ deyince akan sular durur, insanın resmen aklı başından gider. Direkt tatil moduna geçerek, yaşadığı anı ve stresi unutuverir insan. Yazın geldiği, Bodrum kelimesini ne kadar sık kullanmanızdan da anlaşılıverir. Bir bakmışsınız Bodrum’dasınız, kendinizi masmavi sulara ve bembeyaz kumlara bırakmışsınız. Gündüzü ayrı güzel, gecesi ayrı keyifli geçen Begonviller diyarı Bodrum’un en güzel sahillerinin derinlerine inelim ve birlikte tatil hayali kurmaya başlayalım. 

Yalıkavak Sahili

Bodrum’un incilerinden olan Yalıkavak sahili, Bodrum’un en şatafatlı ve lüks marinalarından birisine sahiptir. Ayrıca merkez Bodrum’un kuzey batısında bulunan Yalıkavak sahili boyunca uzanan butik otellerin de birbirinden güzel olduğunu belirtelim, en lüksünden en salaşına kadar çiçeklerle dolu sahil, gerçekten hem yürümeye hem de yüzmeye değer nitelikte. Bu sahil, rüzgarı sağlam bir şekilde aldığı için rüzgar sörfü ve su sporları yapmak için son derece ideal.

Yalıkavak.jpg

Karaincir Sahili

Akyarlar’daki Karaincir plajı, Bodrum’un güney batısında bulunuyor. Berrak mı berrak suları ile bilinen Karaincir, bünyesinde bulunan fazlaca incirden dolayı bu ismi almış. Özellikle günübirlik turların tercih ettiği sahil, denizin dibindeki kumları ve temizliği ile bunu fazlasıyla hak ediyor. Kavak ve çam ağaçlarının kumlara eşlik ettiği plajda, motel tarzında çalışan işletmeler ve küçük dükkanlar bulunuyor. Ayrıca diğer deniz suyunun Bodrum plajlarına göre soğuk olduğunu belirtmekte fayda var.  

Bardakçı Sahili

Bodrum merkeze 2 kilometrelik mesafede bulunan Bardakçı sahili, meşhur Bodrum değirmenlerine gelmeden solda yer alıyor. Sahil boyunca sıra sıra pek çok otelin bulunduğu koy, sanat güneşimiz Zeki Müren’in sıkça tatil yaptığı bir koy olmasıyla oldukça ünlenmiştir. Hatta öyle ki bu koyun adı, aynı zamanda Zeki Müren Koyu olarak da bilinmektedir. Bardakçı Koyu'nun denizi son derece sakin ve dalgasızdır, bu sebeple hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilmektedir.   

Torba Sahili

Bodrum’un girişinde bulunan Torba sahili boyunca lezzetli balık restoran işletmeleri, plajları ile lüksünden butiğine kadar pek çok otel bulunuyor. Çiçekli evleri, yemyeşil çam ormanları ve tertemiz denizi ile tatilcilerin tercih ettiği bir sahildir Torba Koyu. Bu güzel sahili, kıyı boyunca yürüyüş yaparak keşfedebilirsiniz. Küçük bir koy olmasına rağmen temizliği ve kale manzarası ile turistleri kendine çekmeyi başaran Torba, yel değirmenleri manzarası ile de ünlüdür. Torba sahilinde çekilmiş güzel bir fotoğraf, hatıralarda ve sosyal medyanızda olmayı hak ediyor.

Torba.jpg

Orak Adası 

Ona boşuna Türkiye'nin Maldivleri demiyorlar. Kendinizi Maldivler’de hissedeceğiniz berraklıkta bir denize sahip olan Orak Adası’na sadece tekne ile ulaşım mümkündür. Yerleşim hayatı olmayan ada, mavi ile yeşilin düğününe ev sahipliği yapıyor. Günübirlik tekne kiralayıp adanın tadını çıkarabilirsiniz ya da dalmayı seviyorsanız, şnorkellerinizle deniz altındaki o muazzam dünyanın kapılarını aralayabilirsiniz. Orak Adası’nda, karada kumsal yerine kayalık olduğu için dikkat etmekte fayda olduğunu belirtelim. 

Gümbet Sahili

Bodrum’un en favori plajlarının bulunduğu Gümbet sahili, kumlu ve uzun plajı ile çocuklu ailelerin, eğlenceli gece hayatı ile gençlerin tercihi olmaktadır. Bölgeyi anımsatan hediyelik eşyalar, sınırsız su sporları, renkli gece hayatı ve barlar sokağı, çevre koylara düzenlenen günübirlik tekne turları, kumlu temiz plajları ile Gümbet, Bodrum'un vazgeçilmeyen koylardan birisidir. Ayrıca sahilde her zevke ve her bütçeye uygun farklı tarzda oteller ve çeşitli pansiyonlar bulunuyor.

Akyarlar Sahili

Muhteşem plaj alternatifleri ile dalış, wind surf ve yelkenciliğin de popüler olduğu Akyarlar, Bodrum’un güney kısmında yer alıyor. Bünyesinde Karaincir, Aspat Koyu gibi değerli koyları barındıran Akyarlar, tertemiz denizi, leziz deniz mahsulleri, otların başrol oynadığı mezeleri ve yemekleri ile Bodrum’un baş taçlarındandır. Yunanistan’ın Kos Adası’nın tam karşısında bulunan Akyarlar’da, akşamüstü gün batımını izleme ise kesinlikle ayrı bir keyiftir.

Mazı Sahili

Bodrum’un en sakin koylarından biri olarak bilinen Mazı, etrafına dağılmış olarak bulunan 11 köy ve 4 mahalleden oluşuyor. Şanslı bir sahil olarak imara açılmamasının verdiği avantajla, bünyesindeki pansiyonlarda misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Zeytincilik, arıcılık ve halı dokumanın yapıldığı bölge, doğal güzelliği ve sakinliği ile ilgi çekmeye devam ediyor. Bu sahilde, asıl yerleşim yeri olan Yukarı Mazı ve deniz kenarındaki Aşağı Mazı bulunuyor.

Mazı

Bitez Sahili

Adına türküler yazılmış bir sahildir Bitez, diğer koylar gibi Bodrum’un sevilen sahillerinden biridir. Bodrum merkezin 7 kilometre kadar batısında kalan bu sahilde, kamp yapma şansı, butik otellerde keyif ve köy kahvaltı lezzetleri, sakin gece hayatı gibi alternatifleri yaşamak mümkün. Bitez’in lezzetlerini ve ürünlerini bulabileceğiniz pazarda, özellikle yerel zeytinyağı ve peynir ürünleri, vazgeçilmez tatlardandır. İnce kumların arkası, hemen portakal ve mandalina ağaçları ile kaplıdır. 

Ortakent Sahili

Mavi bayraklı plajları ile Bodrum’un en sevilen sahillerindendir Ortakent. Berrak ve turkuaz suları ile yüzmenin ayrı bir zevk olduğu Ortakent sahilinin, bazı yerleri kum, bazı yerleri ise çakıldan oluşuyor. Yanı başında Yahşi Koyu bulunmasından dolayı aynı zamanda Yahşi olarak tanınan Ortakent, Bitez’den sonra Bodrum’un en uzun ikinci sahili olma özelliğini taşıyor. Ayrıca antika dükkanları, el yapımı hediyelik ürünlerin satışa sunulduğu dükkanları ile Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nü de gezmeden dönmemek lazım. 

Gümüşlük Sahili

Bodrum’un Gümüşlük sahili deyince, akla büyülü bir gün batımı eşliğinde balık yemek gelebilir. Bodrum’un batı kıyısındaki bu sahil, romantikliği, birbirinden popüler restoranları ve plajları ile turistlerin gözde mekanları arasında yer alıyor. Gümüşlük çarşısında sanatçılarının el işçiliği ile emek emek hazırladıkları cam ürünler, çeşitli takılar, masa lambaları gibi göz nuru hediyelikler bulmak mümkün. Sakinliğiyle de tercih edilen Gümüşlük, Bodrum'un bohem diye nitelendirebileceğimiz beldelerinden.

Gümüşlük

Kabak-0
Kültür Seyahat

Yoga Tutkunları İçin Huzurlu Seyahat Rotaları

Bilindiği üzere yoga, ruhu ve mentaliteyi dinlendirip iyileştiren bir aktivite Aynı zamanda yoganın ruhsal açıdan da daha sağlıklı olunmasına vesile…

Devamını Oku
Ölüdeniz-0
Kültür Seyahat

Kurban Bayramı’nda Şehirden Kaçış

Popüler turistik beldelere nazaran nispeten sakinliğini koruyabilen ama doğal güzellikleri konusunda hiçbirinden eksik kalmayan şahane önerilerle…

Devamını Oku
Eco Trails-0
Kültür Seyahat

ECO Trails Rotaları: Köyceğiz - Ortaca - Dalaman

3 senelik yoğun bir çalışmanın ardından Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman bölgeleri toplam 470 km’lik yürüyüş ve 740 km'lik bisiklet rotasıyla…

Devamını Oku