Yeme İçme

1 Haziran 2023
Güncelleme Tarihi: 2 Ağustos 2023

Bahar aylarında yapılabilecek en keyifli aktivitelerden olan mangalı İstanbul’da en iyi nerede yapabileceğinizi biliyor musunuz? Temiz, uygun, nezih ve doğal güzellikler içerisinde mangal keyfi yapmak için doğru adresi bulmak çok önemli. O halde aklınızdaki soru işaretlerini gidermek için doğru yerdesiniz. Sizler için İstanbul’un en güzel mangal yerlerini derledik. Hadi gelin, mangalı nerede yapacağınızı birlikte kararlaştıralım...

Stella Polonezköy

Piknik denildiği zaman akla hiç kuşkusuz ki ilk önce Stella Polenezköy gelir. Bu bağlamda oldukça fazla ziyaretçisi olan Stella adlı mekân, hem sevdiklerinizle sabah kahvaltısı yapabileceğiniz hem de mangalınızı yaparak yemyeşil bir bahçede afiyetle yiyebileceğiniz şirin bir kır yeri olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte daha çok çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği bu yer, eşsiz bir doğa içerisinde ve kuş cıvıltıları eşliğinde İstanbul’da yer alıyor. Bu bağlamda şehrin karmaşasından uzakta gününüzü keyifli kılacak en güzel yerlerden biri olan Stella, mangalseverler için adeta biçilmiş bir kaftan. Üstelik burada mangal kömürünüz öncesinde görevliler tarafından yakılıyor. Yani size yalnızca etleri pişirmek kalıyor.

Mangal-1

Bütün bunların yanı sıra bu mekân, Polonezköy Tabiat Parkı’na oldukça yakın bir noktada yer alıyor. Aynı zamanda bahçe içerisinde birbirinden farklı meyve ağaçları altında belirli aralıklarla dizilmiş olan çardaklar, mangal sonrasında keyifle dinlenebileceğiniz hamaklar ve çocuklarınız için çeşitli oyun alanları da bulunmakta. Dolayısıyla İstanbul’da mangal yeri arayışındaysanız Stella tam da size göre.

Şelale Piknik Yeri

Sıradaki bahsedeceğimiz yer hem bol yeşilli hem de doğa harikası bir yer. Bu noktada İstanbul’un kuzeyinde yer alan Şelale piknik yeri, yapılaşma sebebiyle seyrek ve göz alabildiğince yeşil tonlarının olduğu eşsiz ve benzersiz yerlere ev sahipliği yapıyor. Bu bağlamda Beykoz ve sırtları hem yürüyüş yapmak ve bisiklet aktiviteleri için hem de piknik ve mangal için ziyaretçilerine oldukça keyifli bir ortam sunuyor. Aynı zamanda İstanbul’un her bir bölgesinden ulaşımı oldukça rahat ve kolay bir noktada yer alan Cumhuriyet Köyü, bu konuda fazlasıyla alternatife sahip.

Mangal-2

Tüm bunların yanında Polonezköy Tabiat Parkı yolu üzerinde yer alan Cumhuriyet Köyü’nden hemen çıktıktan sonra solda kalan bu eşsiz piknik alanı doğa içerisinde, çocuklu aileler için oldukça uygun ve temiz bir kahvaltı ve mangal olanağı sunuyor. Bu bağlamda sevdiklerinizle unutulamayacak anlar yaşayıp güzel anılar biriktirmek istiyorsanız Şelale piknik yerini tercih edebilirsiniz.

Lalezar Aile Piknik Yeri

Sıradaki durağımız ailelerin sıklıkla tercih edip mangal keyfi yaptığı muhteşem bir rota oluyor. Bu noktada benzersiz bir doğayla baş başa olup, nezih ve temiz bir aile ortamında hafta sonu mangal keyfi yapmak ister misiniz? O zaman sizi Lalezar aile piknik yerine alalım. Lalezar aile mesire alanı,  girizgahı kahvaltı ile yapıp öğlen mangal keyfi yapabileceğiniz oldukça keyifli ve yemyeşil bir yer. Öte yandan alkolsüz olması sebebiyle de çocuklu ailelerin oldukça sık tercih ettiği yerler arasında yer alıyor. Aynı zamanda bu mekân oldukça sevimli bir aile tarafından işletilerek yeni ziyaretçilerini ağırlıyor. Bütün bunların yanı sıra nehir kenarında geniş bir bahçe alana kurulmuş olan Lalezar piknik alanı, üzeri kapalı kameriyeleri sayesinde ziyaretçilerine özgür bir ortam sunuyor.

Bu bağlamda hem değişiklik yapıp şehrin gürültüsünden arınmak isteyenler hem de mangal keyfi yaparak güzel anılar biriktirmek isteyenler Lalezar aile piknik yerini tercih ediyor.

Mangal-3

Elmasburnu Mesire Alanı

Gittiğiniz zaman bir daha geri dönmek istemeyeceğiniz bir yer önerisiyle geldik. Bu noktada yaz aylarında İstanbul’dan dışarı çıkmak istemeyenlerin başlıca iki uğrak yeri arasında yer alan eşsiz bir rota hayal edin. Bunlardan ilki Şile ve Ağva kıyıları, ikincisi de Riva tarafları olarak bilinir. Tam da bu noktada Elmasburnu Tabiat Parkı, hem serin suya sahip olan denize girebileceğiniz hem de piknik yapabileceğiniz benzersiz bir yer. İstanbul’un en güzel yerlerinden birisi olarak bilinen Riva’da; hem Karadeniz’in derin maviliklerde büyülenip hem de yemyeşil doğal manzaraları sayesinde günün keyfine varacaksınız.

Bütün bunlara istinaden birçok kişi, güzel ve keyifli bir mangal keyfi için Elmasburnu mesire alanını tercih ediyor. Öte yandan hem nezih ve temiz hem de doğa harikası bir yer olduğu için çocuklu aileler adına da sıklıkla tercih edilme sebebi olan bu yer son zamanlarda oldukça rağbet görüyor.

Mangal-4

Göknarlık Mesire Yeri

Sıradaki ve son durağımız Göknarlık mesire yeri oluyor. Bu noktada ismini Göknar ağaçlarından alan Göknarlık mesire alanı, hiç kuşkusuz ki doğaseverlerin birinci tercihi olmalı. Öte yandan Beykoz’un Tokatköy beldesinde yer alan bu mesire alanı ortalama olarak 47 hektarlık bir alana ev sahipliği yapıyor. Bahsetmeden olmaz! Buranın en önemli özelliklerinden bir tanesi de bağlı olduğu Tokatköy beldesine çok yakın olmasıdır. Dolayısıyla her türlü ihtiyaçlarınızı şehir merkezinden oldukça kısa bir sürede karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda temiz çevresi itibarıyla da sıklıkla tercih edilen Göknarlık mesire alanını siz de denemelisiniz.

İstanbul'da doğayla baş başa kalabileceğiniz koruları, parkları, bahçeleri ve daha fazlasını keşfetmek için İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler yazımızı da mutlaka okumalısınız.

Eminönü sokakları-0
Kültür Seyahat

Tarihi ve Kültürel Bir Serüven: İstanbul'un Gizemli Sokakları

İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir şehir. Bu yazıda, İstanbul'un gizemli sokaklarında yapılan bir yolculuğa çıkacak ve…

Devamını Oku
Şubat 2024-0
Kültür Seyahat

Şubat 2024 İstanbul Kültür-Sanat Rehberi

İstanbul'un Şubat ayı etkinlik takvimi hayli dolu. Bu ay İstanbullular sevdikleri sanatçıların konserleri, sergiler, tiyatrolar, stand-up…

Devamını Oku
Hıdrellez
İyi Yaşam

En Doğal Şenlik: Hıdrellez

İnsanoğlunun doğayla bağının kopmadığı zamanlardan kalma bir gelenek olan Hıdrellez, İslam kültürüyle şekillenerek bugünlere kadar gelen eşsiz bir…

Devamını Oku