Kültür Seyahat

6 Haziran 2022

Kim demiş İstanbullular deniz kaçamağı yapamazlar diye? Bilen biliyor ama biz bilmeyenler için hatırlatalım, İstanbul'un çok yakınında, tahmin bile edemeyeceğiniz güzellikte plajlar sizi bekliyor. İlkbaharı atlayıp kıştan direkt olarak yaz mevsimine geçtiğimiz şu günlerde nemden ve sıcaktan kaçmaya her zamankinden çok ihtiyacımız var. O zaman, hemen bu hafta sonu güneşin ve denizin tadını çıkarmak için size en yakın ve en uygun plajı bulmaya ne dersiniz?

Plajlar-1

Farklı Özellikleri ile Şile Plajları

İstanbul’a yakınlığı ile bilinen Şile plajları, şehrin farklı bölgelerinden 1 ile 2 saat süren bir sürüş mesafesinde bulunuyor. Sıcaktan bunalıp aniden verdiğiniz bir kararla Şile’ye bir çırpıda ulaşıp plajların keyfini çıkarabilirsiniz. Toplu taşıma için ise İETT otobüsleri ve metro hattı kullanmak mümkün. Kafe, restoranın bulunduğu ve su sporlarını yapabileceğiniz Uzunkum Plajı, upuzun sahili ve bembeyaz kumları ile Kabakoz Plajı, masmavi suları ve hafta içi sakinliği ile bilinen İmrenli Plajı, hem yerli hem de yabancı turistlerin tercihi, mavi bayraklı Ağlayankaya Plajı, Göksu ve Yeşilçay derelerinin ortasındaki meşhur Ağva Plajı, Şile ve çevresinde gidilebilecek plajlardan. Ayrıca 1,175 metre uzunluğundaki kumsalıyla Ayazma Plajı, kayalıkların dibinden başlayan Akçakese Plajı ve Şile’nin en güzellerinden Kumbaba Plajı, sıcaklarda nefes alabileceğiniz güzel noktalardandır.

Muhteşem Caddebostan Plajları

Yaklaşık elli metrelik sahil şeridiyle Caddebostan Plajı, İstanbul'un göbeğinde olması nedeniyle en çok tercih edilenlerin başında geliyor. Plaj cankurtaran kulesi ve personelinin haricinde misafirleri için şezlong, şemsiye, giyinme kabini, güvenlik ve büfe gibi hizmetler de sunuyor. Hem şehir merkezinde hem de denizi masmavi, daha ne olsun öyle değil mi?

Erenköy Halk Plajı, Kadıköy

Kumlu bir deniz, kayalıklı bir koy. Tıpkı Caddebostan gibi yine ulaşımı kolay, diğer plajlara nispeten ekonomik bir plaj Erenköy Halk Plajı. Genellikle ailelerin günübirlik tatil için tercih ettikleri halk plajı, hafta sonları tam bir insan seli manzarası çiziyor ama eğer fırsat bulursanız hafta içi sakinliğinde plajın keyfini sürebilirsiniz.

Plajlar-2

Sarıyer’in Gözbebeği Kilyos Plajları

Kilyos, güzelim sahilleriyle sadece Sarıyer'in değil İstanbul'un da gözbebeği. Günübirlik deniz ve plaj eğlencesi için İstanbulluların uğramayı en sevdikleri plajların başında gelen Kilyos'ta bütçe ve hizmet anlamında seçim yapabileceğiniz birden fazla plaj yer alıyor. Hadi gelin bu plajlara bir göz atalım.

Kilyos Tırmata Plajı: İlçe merkezine 19 kilometre uzaklıkta bulunan plaj tüm kalabalıklığına rağmen Kilyos'un en iyi plajları arasında gösteriliyor. Tırmata incecik bir kuma sahip, deniz suyu tertemiz ama bir parça dalgalı. Diğer beach'lerdeki gibi bangır bangır bir müzik yayınından uzakta deniz keyfi yapmak isteyen çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettikleri Tırmata, meşhur rüzgarı nedeniyle hem su sporlarına hem de kumsalda uçurtma, frizbi gibi eğlencelere çok müsait. Çocuklarla gidildiğinde yapılacak bir dolu aktivitenin bulunabileceği plajın bir bölümü de evcil hayvanı ile birlikte gelen misafirlere ayrılmış.

Gümüşdere Plajı Kilyos: Tarihi Gümüşdere plajında bulunan Gümüş beach, plajı ve restoranı ile ziyaretçilerine, güzel bir keyif sunuyor. Geniş bir kumsala sahip olan plaj, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı Mavi Bayrağa sahiptir. Deniz ve kumun tadını, Gümüşdere plajında doyasıya çıkarmaya hazırlıklı olun. Plajın çevresinde kamp serbest olsa da kumsalın içerisinde kamp yapmak yasak olarak sayılıyor.

Kilyos Solar Beach: Partiler ondan sorulur! Restoranları, barları ve çeşitli yetişkin aktiviteleri ile gençlerin ve çocuksuz ailelerin sıklıkla tercih ettikleri Solar Beach, 1 kilometreyi aşan eşsiz kumsalıyla göz dolduruyor. Konuklarına en büyük vaadi ise hem kuma, hem denize, hem de çılgın eğlenceye doyacakları yönünde. Denemesi sizden.

Büyük Liman Plajı: Metropolün Ölüdeniz'i olarak bilinen Büyük Liman Plajı, tekne ile turlamak, denize girmek ve huzur dolu anlar için birebir. İstanbul’un saklı cenneti olarak bilinen Büyük Liman Plajı, masmavi suları ve güzel mi güzel plajı ile ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.

Bir Garip Hikaye: Garipçe Plajı

Sarıyer'in 10 kilometre uzağında, Rumeli Kavağı ile Rumeli Feneri arasında yer alan küçük bir balıkçı köyü Garipçe. Yerli halkın büyük bir kısmı Karadenizli. Köyü boylu boyunca yarım saatte gezebiliyorsunuz, çevresinde de Rumelifeneri köyü, Garipçe Kalesi, Bentler Tabiat Parkı gibi gezilip görülecek pek çok yer var ve genellikle sabah saatleri kahvaltı için buraya gelenlerle köy dolup taşıyor.

İstanbul Plajı olarak da bilinen Garipçe Plajı, tamamen ücretsiz bir yer. Ziyaretçileri biraz bakımsız oluşundan yakınsa da çok sıcaklarda serinlemek isteyenler için pek de kötü bir fikir gibi durmuyor, değil mi?

Boğaz’ın Gönlü Poyrazköy Sahili

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e açıldığı lokasyonda bulunan Poyrazköy’ün sahilinde, kumlu Poyraz plajı bulunuyor. Anadolu Kavağı’ndan sonra gelen Poyrazköy, Boğaz’ın en tepede yer alan köylerinden biri olarak kendisini, bize hatırlatmakta asla es geçmiyor. Poyrazköy hemen girişindeki Poyrazköy Plajı dışında bulunan bir karma plaj ve bir de Poyrazköy Kadınlar Plajı mevcut.

Plajlar-3

Büyükçekmece Albatros Plajı

Albatros Plajı, kumlu ve sığ yapısıyla İstanbul’da denize girilecek en iyi yerler arasında kendine yer açmış. Özellikle bilinen ve çokça sevilen Avrupa Yakası‘nın Büyükçekmece veya Avcılar tarafında oturanlar için muhteşem bir günübirlik alternatif sunuyor. Albatros Plajı’nda, ücret karşılığı şezlong ve şemsiye gibi hizmetler sunan tesisler de mevcut.

Eminönü sokakları-0
Kültür Seyahat

Tarihi ve Kültürel Bir Serüven: İstanbul'un Gizemli Sokakları

İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir şehir. Bu yazıda, İstanbul'un gizemli sokaklarında yapılan bir yolculuğa çıkacak ve…

Devamını Oku
Cihangir-0
Yeme İçme

Cihangir'in En Güzel Kafeleri

Beyoğlu'na farklı bir soluk getiren Cihangir, pek çok insan için tercih sebebi. İster kahvaltı, ister güzel bir kahve için gidebileceğiniz en…

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

İstanbul’un Simgelerini Tanıyalım: Kız Kulesi

Bu yazımızda, İstanbul'un eşsiz simgelerinden, efsaneleri ile ünlü ve vapurla yanından her geçişinizde kafanızı şöyle bir uzatıp selamlamadan…

Devamını Oku