Kültür Seyahat

29 Haziran 2022

Sevdiğinizle baş başa bir balayı, yüzükleri taktıktan sonra uzun bir süre aklınızdan çıkmayacak güzellikte olmalı. Özel olmalı, romantik olmalı, en önemlisi de düğün telaşını unutturacak kadar dinlendirici olmalı. Uçsuz bucaksız manzaralarıyla, otantik atmosferleri ve leziz yemekleri ile Akdeniz Bölgesi’nde birbirinden özel oteller bulunuyor. Tam düğün sezonundayken, Türkiye’nin ele avuca sığmaz Akdeniz kıyılarının en güzel balayı otellerine gelin bir göz atalım.

Akdeniz'in Balayı Otelleri (1).jpg

Seaview Faralya Otel, Fethiye / Muğla

Fethiye’ye bağlı olan Faralya bir diğer adıyla Uzunyurt bölgesi, konsept olarak bünyesinde barındırdığı balayı butik otelleri ile son derece ideal olarak biliniyor. Bu bölge, muhteşem manzaralı otelleri, sessizliği, romantik akşamları ve doğası ile yeni evli çiftleri, tam anlamıyla mest edecek güzelliktedir. Seaview Faralya Otel de balayı için gelen misafirlere, özel havuzu ve jakuzili olan odalar, spa ve masaj hizmetleri ile havuzun içinde kahvaltı keyfi gibi birbirinden özel olanaklar sunuyor. Ayrıca eğer merakınız varsa otelin binicilik hocalarından eğitimler almanız ve macera tutkunuysanız uzman eğitmenler eşliğinde yamaç paraşütü yapmanız da mümkün. Rüya gibi bir balayı, Seaview Faralya’da, değerli ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.

Akdeniz'in Balayı Otelleri (2).jpg

Alley Prime Otel, Kaş / Antalya

Akdeniz’in bir diğer güzelliği olan Kaş ilçesinde de birbirinden güzel balayı otelleri bulunuyor. Butik konseptini sonuna kadar hissedebileceğiniz bu otellerden biri de Alley Prime Otel’dir. Kaş’ın Çukurbağ Yarımadası bölgesinde konumlanan otel, baktıkça iç ferahlatan bembeyaz odaları, göz alıcı sonsuzluk havuzu, minimalist ve modern tasarımı, özel plaj alanı ve keyifli Akdeniz yemekleri ile misafirlerini baştan çıkarmayı başarıyor. Aktivite olarak ise yürüyüş ya da bisikletle Likya yollarını keşfe çıkabilir, muhteşem cennet denizlerde dalış yapabilirsiniz. Ayrıca eğer üşenmeyip yeni yerler görmeye meraklı iseniz ve geçerli bir schengen vizeniz varsa Kaş’a yarım saat uzaklıkta renkli evleri ile ünlü Meis Adası’nı ziyaret edebilir, farklı kültürleri yaşayabilirsiniz.

 

Granada Luxury Belek, Kemer / Antalya

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş olan Granada Luxury Belek, havuzun üzerinde adeta müstakil ev gibi kurulmuş Maldiv evleri ve kendi havuzu bulunan Granada Villa konaklama seçenekleri ile balayı çiftlerine, hitap edecek türden. Lüks kelimesini sonuna kadar hissedebileceğiniz otel, 2022 Otelpuan Ödülü’nü kucaklamayı başarmıştır. Balayı için sunduğu güzel olanaklar arasında bir kez odaya kahvaltı servisi, giriş günü odaya çikolata ikramı ve Türk tatlı tabağı ile şampanya ikramı, Spa rezervasyonlarında % 10 indirim, özel tasarım şampanya kadehleri ile bornoz servisi yer alıyor. Özel plajı bulunduğunu söylemeye gerek olmasa da yine belirtelim. Kapalı havuzu, hamamı ile sınırsız spa hizmetinin verildiği Granada Luxury Belek, plajında bulunan bungalovlar ile plaj zevkinizi katlamayı başarıyor.

Liberty Hotels, Lara / Antalya

Tüm olanaklara sahip büyük oteller tercih edenlerdenseniz, Lara plajındaki Liberty Hotels tam size göre. Yaklaşık 311 odası bulunan ve 37.000 m² alana kurulmuş olan otelde, dört gece ve üzeri konaklamalarda geçerli olan seçilen bir günde odaya kahvaltı servisi, odaya çikolata, meyve, şampanya ve şarap ikramı ile Ala Carte restoranda bir gün ücretsiz akşam yemeği paketi bulunuyor. Ağaçların gölgesinde havuzda nefes almak, yörük çadırında gözlemelerin tadına bakmak, restoranındaki dünya lezzetlerini keşfetmek Libery Hotels’de geçireceğiniz balayı tatilinde mümkün. Ayrıca mavi bayraklı olan özel plajında, Akdeniz’in keyfini sürmeyi ihmal etmeyin.

Akdeniz'in Balayı Otelleri (3

Hillside Beach Club, Fethiye / Muğla

Muğla’nın Kalemya Koyu'nda yer alan Hillside Beach Club’ta balayı tam anlamıyla unutulmaz bir deneyim. Balayı çiftleri için şarap ve meyve sepeti ikram eden otel, çam ağaçlarının hemen kıyısında mavi bayraklı tertemiz bir denize sahiptir. Kendinizi düğün telaşından sonra Kalemya Koyu’nun ve Hillside Beach Club’un turkuaz sularına bırakmak, kesinlikle doğru bir tercih olacaktır. Otelin özel tekne turları ile bölgedeki koyları keşfetmek ya da otel bünyesindeki uzman eğitmenlerden sevdiğinizle birlikte dalış eğitimi alarak dalış yapmak, ruhunuzu dinlendirecek yoga hareketleri, kesinlikle unutulmaz bir hatıra olarak balayı satırlarına yazılacaktır. Hareketli yaşam derseniz, bisiklet turlarından tenise, okçuluk derslerinden zumbaya kadar ne ararsanız bu otelde, sizi mutlu edecek.

Swan Lake Butik Otel, Marmaris / Muğla

Marmaris hem Ege Denizi’ne hem de Akdeniz bölgesine kıyısı olan Muğla’nın ilçelerinden biri olduğu için, onu da Akdeniz listemize alabiliriz. Swan Lake, stresten ve kalabalıktan uzak, çiçekler arasında, sınırsız manzarası ve sonsuzluk havuzu ile balayı çiftlerinin seçebileceği diğer alternatiflerden biridir. Tatlı yorgunluğu, eşsiz manzaraya karşı leziz bir kahvaltı ile gidermeye ne dersiniz? Sessizlik ve huzur dolu atmosferi ile giden misafirlerini mutlu eden Swan Lake Butik Otel, balayı için seçen yerli ya da yabancı turistleri, her zaman memnun etmeyi başarmış bir tesistir.

Akdeniz'in Balayı Otelleri (4).jpg

Perdue Hotel, Fethiye / Muğla

Adeta doğanın içine konumlanmış olan Perdue Hotel, balayı oteli denilince ilk akla gelen otellerden. Bu otel, balayı otelleri arasında doğaseverler için bir anlamda popüler bir konaklama alternatifi olmayı başarmıştır. Kendi bahçesinden sunulan meyve ve sebzeler eşliğinde yapılan sunumlar, deniz ürünleri ve Akdeniz yemekleriyle bezenmiş Ala Carte restoranı, taş kayalıkların yanı başında dinlenme alanları, manzaraya karşı keyif yapıp ruhunuzu arındıracağınız sonsuzluk havuzu ve jakuzi, yanı başındaki huzur bulacağınız turkuaz sular, rahatlatıcı yoga, Perdue Hotel'in balayı otellerinin başında gelmesinin sebeplerinden bazıları. Gittiğinizde, sebebini çok daha iyi kavramış olacaksınız.

İster butik olsun, ister lüks olsun, sevdiğiniz ile birlikte olduktan sonra her çıkılan balayı değerli, güzel ve özeldir. Önemli olan birlikte geçireceğiniz güzel ve tadınız çıkaracağınız günleriniz.

Aquapark Ege-Akdeniz 0
Kültür Seyahat

Ege ve Akdeniz'in En İyi Aquaparkları

Oyuncaklar ve kaydıraklarla eğlencenin büyülü dünyasının kapılarını aralayan aquaparkları kim sevmez? Akdeniz'in ve Ege'nin en iyi…

Devamını Oku
Antalya-0
Yeme İçme

Antalya'nın En İyi Yöresel Lezzetleri

Türk mutfağı Türkiye’nin her yöresinin kendine has tatlarıyla oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip. Turizmin başkenti sayılan Antalya da yalnızca…

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

2022'nin En Muhteşem Rotaları'nda Tanıdık Bir Yer: Teke Yarımadası

National Geographic’in “Aileler için en iyi yerler” kategorisinde önerdiği Teke Yarımadası, aslında meşhur Likya bölgesinin ta kendisi.

Devamını Oku