Kültür Seyahat

25 Kasım 2021
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2022

Yaz ayları sonrasında her ne kadar havalar soğusa da Antalya’nın güneşi hep bir başkadır. İnsanın içini ısıtmakla kalmaz, soğuk kışa girmeye yakın zamanlarda bile hep parıl parıl parlar. Ekim ayı da olsa Kasım ayı da olsa, Antalya’nın plajlarında hayat hiç bitmez. Gelin, beraberce Kasım ayı içerisinde bu güzel şehrin hangi plajlarına gidilebilir, bir göz atalım. Yazdan kalma günler, muhteşem Antalya’da sizleri bekliyor. 

.

Konyaaltı Plajı

Antalya’daki en popüler plajlardan biri olan Konyaaltı plajı, Beydağları ile falezler arasında konumlanmıştır. Çekici bir doğaya sahip olan bu plaja, her sene milyonlarca turistin gelmesi kesinlikle bir tesadüf değildir. İçinizi ısıtan güneşin altında kilometrelerce uzunlukta kumlarda dinlenmek, hiç bu kadar güzel olmamıştı. Geceleri de ayrı bir güzellikte olan plaj, etrafındaki restoranlarla, Konyaaltı plajına akşamlara ayrı bir hava katmaktadır. 

Lara Plajı

Antalya’nın Serik ilçesindeki Lara Plajı, Türkiye’nin en büyük plajlarından biri olarak kabul edilmektedir. Plajın bir kısmında dağ manzarası, diğer kısmında masmavi sular, gelen turistlerin ve yerli halkın en favori manzaralarındandır. Girişin ücretsiz olduğu plaj, berrak denizi ile Mavi Bayrak sahibi bir plajdır. Hitit dilinde “Kum” anlamına gelen Lara’da, Karpuz Kaldıran Plajı, Kumköy Sahili ve Kundu Köyü bulunmaktadır. 

Patara Plajı

Yaklaşık 18 kilometrelik kum plajı ile ülkemizin en uzun plajlarından biri olarak sayılan Patara Plajı, görülmeye değer güzellikte bir plajdır. Gelemiş Köyü’ne bağlı bulunan Patara Plajı, pek çok Yeşilçam Türk filmine sahne olmuş bir güzelliktedir. Caretta carettaların yaşadığı alan olarak bilinen Patara, bu sebeple belirli saatlerde misafirlerini ağırlamaktadır. Bu doğal güzelliğin, Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından da korunmakta olduğunu belirtelim.

2

Çıralı Plajı

Caretta carettaların bölgesi olarak tanınan Çıralı Plajı’nın ismi, Olimpos yanar taşından gelmektedir. Kemer ilçesinde bulunan Çıralı, hafif taşlı bir denize sahiptir. Çevresinde kamp alanları ve ağaç evler yer alır. Müze müdürlüklerine bağlı olduğu için güzel bir doğaya sahip Çıralı Plajı’na giriş ücretlidir. Olimpos ile aynı şeritte bulunan Çıralı’dan Olimpos Antik Kenti’ne kolayca ulaşım sağlanabilir. 

Adrasan Plajı

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Adrasan, kamp alanları, bungalov evleri, restoran ve marketleri açısından zengindir. Sığ denizi ile her yaştan ziyaretçinin kolaylıkla girebileceği ve keyif alabileceği bir denize sahiptir. Adrasan Koyu’nun devamındaki meşhur Gelidonya Feneri ise görülmesi gereken güzellikler arasındaki yerini alıyor.

Kaputaş Plajı

Kaş ile Kalkan arasındaki sahil şeridinde bulunan bu özel plaj, Kaputaş Kanyonu’nun deniz ile birleştiği kısımda yer aldığından “Kanyonağzı Plajı” olarak da biliniyor. Mavi bayraklı ve sit alanı olan plaj, bembeyaz taşlara ve bundan ötürü masmavi renge sahiptir. Oldukça favori plajlardan biri olan Kaputaş, her sene binlerce yerli ve yabancı turisti, turkuaz rengi ile tanıştırıp kendine hayran bırakmayı başarıyor. 

3

Beldibi Plajı

Mavi bayraklı bir koy olan Beldibi Plajı’nda, su kayağı ve deniz paraşütü de dahil farklı su sporları yapmak mümkündür. Akşamüstleri çeşitli aktivitelere ve eğlencelere sahne olan Beldibi, geceleri de oldukça eğlenceli bir atmosfere sahiptir. Kumsalı ve çakıl bölgesi ile misafirlerini ağırlayan Beldibi Plajı’ndan, etraftaki koylara düzenlenen tekne turlarına katılmak mümkündür. 

Phaselis Plajı

Aklınızdaki, doğanın sesini rahatça dinleyebileceğiniz, gürültülerden uzak bir koy ise Phaselis Plajı, tam size göre. Tarih kokan bir atmosferde, Phaselis Antik Kentini de keşfetmeyi asla ihmal etmemek gerekiyor. Antalya’ya gelince bu doğal ve antik güzelliklere sahip olan Phaselis Plajı, çam kokuları ve berrak denizi ile misafirlerini mest ediyor. 

Türkiye’deki en önemli turistik kentlerden biri olan Antalya’da doğal güzelliklerden, rahatlatıcı atmosferlere, caretta carettaların yaşam alanlarından tarihi kentlere kadar gezilecek ve görülecek pek çok yer bulunuyor. Ne tür bir tatil düşünürseniz düşünün, Antalya’da sizi bekliyor olacak.

Tatil keyfini tarihle birleştirmek isteyenler, Antalya ve Çevresinde Görülmesi Gereken Antik Kentler yazımızı da mutlaka ziyaret etmeli.

Tazı Kanyonu-0
Kültür Seyahat

Torosların Doğal Hazinesi: Bilgelik Vadisi

Turizm sektörünün incisi Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı bulunan Köprüçay Vadisi bünyesindeki Tazı Kanyonu yani Bilgelik Vadisi, uçsuz bucaksız…

Devamını Oku
Aquapark Ege-Akdeniz 0
Kültür Seyahat

Ege ve Akdeniz'in En İyi Aquaparkları

Oyuncaklar ve kaydıraklarla eğlencenin büyülü dünyasının kapılarını aralayan aquaparkları kim sevmez? Akdeniz'in ve Ege'nin en iyi…

Devamını Oku
Antalya Kamp-0
Kültür Seyahat

Antalya’da En İyi 10 Kamp Alanı

Çadırlar ve uyku tulumları hazır mı? Öyleyse gelin, ısınan havalarla birlikte Antalya'nın dört mevsimlik kamp alanlarını birlikte keşfedelim.

Devamını Oku