Kültür Seyahat

20 Ocak 2024

Dünyanın en meşhur açık tenis turnuvalarından biri olan Avustralya 2024 Açık Tenis Turnuvası yine heyecan dolu bir şekilde bekleniyor. Her yıl Ocak ayında Avustralya Melbourne’da düzenlenen bu görkemli tenis turnuvası yurt dışından sayısız tenis sever turisti de kendisine çekmeyi başarıyor. Avustralya 2024 Açık Tenis Turnuvası nitelik olarak Grand Slam turnuvalarından biridir. Bu sebeple her sene dünyadaki tüm tenis severlerin gözü bu turnuvaya çevrilmektedir. 

Turnuvanın düzenlendiği yer Melbourne Park'tır. Burasının özelliği ise dünyanın en büyük tenis kompleks alanlarından bir tanesi olmasıdır. Toplamda 15 kort yer almaktadır. Turnuvanın kapsamına bakacak olursak; tek erkekler, tek bayanlar, çift erkekler, çift bayanlar ve karışık çiftler şeklinde toplamda 5 ana kategoriye ayrılmıştır. Turnuva bununla da sınırlı kalmaz. Tekerlekli sandalye tenisi ve kort tenisi kategorileri de bu turnuvaya dahildir ve müsabaka düzenlenir. 

australian open-1

Turnuva Ne Zaman Düzenlenecek?

Avustralya 2024 Açık Tenis Turnuvası 16 Ocak - 29 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek. Turnuvanın ana kadro kura işlemleri ise 10 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Turnuva merkezinde turnuva ile ilgili bilgi ve haberleri alabileceğiniz sergi alanı yer alır. Turnuva öncesinde burayı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca bu merkezde tenis turnuvasıyla ilgili özel hediyelik eşyalardan da alabilirsiniz.  

Melbourne Park Nerede?

Avustralya'nın Victoria eyaletinde bulunan park tam olarak şehrin merkezinde bulunduğundan ulaşım oldukça kolaydır. Bu büyük spor kompleksi 1988 senesinde inşa edilmiş olup olimpiyatlar burada gerçekleştirilmektedir. Bu büyük spor kompleksinde sadece tenis kortları yok. Bunlarla beraber bir kriket stadyumu, bir basketbol arena, bir atletizm pisti ve bir de futbol stadyumu bulunuyor. Ayrıca yine boş zamanlarınızda Avustralya'nın Victoria kentini de gezebilir, hediyelik eşyalar alabilir ve farklı yerle görebilirsiniz.

Melbourne Park’ın hemen yanında ise Yarra Yarra River olarak adlandırılan bir yer bulunuyor. Burada turnuvadan arta kalan zamanlarda yürüyüş yapabilir, bisiklet kiralayarak bisiklet sürebilirsiniz. Böylece hem turnuvayı kaçırmamış hem de bölgeyi dolaşarak keyifli vakit geçirmiş olursunuz. 

australian open-2

Avustralya Açık Turu Nedir?

Avustralya Açık Turu denilen tur turnuva esnasında düzenlenir. Melbourne Park'ta, parkın tamamını içerisine alan bu tur kompleksin tüm önemli yerlerini görmek isteyenler için özel olarak yapılır. Turun süresi toplamda 30 dakika yani yarım saattir. Turda çevreyi tanıtan bir de rehber bulunur. Tura katılmak istiyorsanız bilet almanız yeterlidir. 

Avustralya Açık'ta Görülmesi Gereken Yerler

Avustralya Açık’a gittiğinizde mutlaka görmeniz gerektiğini düşündüğümüz bazı yerler var. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

Ana Kortlar: Ana kortlar içerisinde bulunan John Cain Arena, Hisense Arena, Margaret Court Arena ve  Rod Laver Arena turnuvadaki en önemli, kritik maçlara ev sahipliği yaptığından mutlaka görülmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

Rod Laver Arena: Bu açık ana kort 15 bin kişilik bir kapasiteye sahip. Bu anlamda dünyanın en büyük en geniş tenis kortlarından bir tanesi olma özelliğindedir. Adını Avustralyalı tenisçi Rod Laver'den almış olan kortun yapım yılı ise 1988. Bu kortun özelliği turnuvadaki en önemli müsabakaların yapıldığı yer olmasıdır. 

Margaret Court Arena: Bir diğer önemli açık kort da Margaret Court Arena’dır. Toplam kapasitesi 10.500 olan bu kort da dünyanın en büyük tenis kortları arasında sayılmaktadır. Avustralyalı tenisçi Margaret Court'tan adını alan bu kortun da yapımı 1988 senesinde olmuştur. Turnuva genelindeki en önemli maçların yapıldığı bir korttur. 

Hisense Arena: Turnuvanın üçüncü ana kortu olan Hisense Arena henüz çok yeni, 2022 senesinde yapılmıştır. Toplam kapasitesi 7.500 kişidir. Bu kortta dünyanın sayılı büyük kortlarından olduğundan her sene tenis severler tarafından büyük ilgi görmektedir. 

John Cain Arena: Bir diğer önemli kort olan John Cain Arena tenis kortu 2009 senesinde inşa edilmiş olup toplamda 5 bin kişilik bir kapasiteye sahiptir. 

Diğer kortlar: Elbette kortlar bu kadarla sınırlı değil. Melbourne Park çok büyük bir yer ve pek çok farklı korta ev sahipliği yapıyor. Bu saydıklarımızın dışında 11 tane daha kort görebilirsiniz. Diğer 11 kort daha çok erken turları oynamak için kullanılıyor.

australian open-3

Avustralya Açık Turu'na Nasıl Katılmak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Melbourne Park'ın resmi web sitesini ziyaret ettiğinizde Avustralya Açık Turu için bilet alabileceğiniz bir kısım göreceksiniz. Buraya tıklayarak bilet satın alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak tura katılmak için 18 yaş sınırı bulunuyor. Yani yanınızda getireceğiniz 18 yaşından küçük ziyaretçilerin tura katılması mümkün olmuyor. 

Avustralya Açık Turu'na Neden Gidilmeli?

Dünyanın en büyük tenis turnuvasını görmek istiyorsanız Avustralya Açık Turu sizin için kaçırılmayacak bir fırsattır. Tur esnasında hem Melbourne Park'ı hem de Avustralya Açık'ı yakından görebilir daha fazla bilgi alabilir ve bu anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Tur kapsamında Avustralya 2024 Açık Tenis Turnuvası yapılacak her bir alanı, kortu görme şansına sahip olursunuz. Bu turnuvaya her sene dünyanın dört bir yanından tenis hayranları katılmakta ve büyük bir izdiham yaratmaktadır. 

Dünyanın İlk Atlası: KLAUDIOS PTOLEMAIOS
Kültür Seyahat

Dünyanın İlk Atlası: KLAUDIOS PTOLEMAIOS

Bu hafta dünyanın ilk atlası olarak bilinen Klaudios Ptolemaios atlası hakkında konuşacağız. Klaudios Ptolemaios İskenderiyeli Yunan bir astronom,…

Devamını Oku
Sürdürülebilir-0
İyi Yaşam

2023 Sürdürülebilir Yaşam Trendleri

2023 daha fazla şey öğrenmek, üstlenmek ve ayrıca çevremize ve gezegenimize olumlu bir şeyler katmak için yeni bir fırsat gibi görünen bir yıl.

Devamını Oku
Words to Learn Before Your Trip
Tips

Seyahate Çıkmadan Öğrenmeniz Gereken Kelimeler

Dilini bilmediğiniz bir ülkeye doğru yolculuğa çıkmak bazen zorlayıcı bir durum olabilir. Bu yüzden en azından birkaç kelime öğrenmek çok önemli.

Devamını Oku