Kültür Seyahat

7 Eylül 2020
Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2024

Avustralya birçoğumuz için dünyanın öbür ucu tanımının karşılığı. Uzun uçuşlar, bitmek bilmeyen aktarmalar ve beklemeler derken 24 saat veya daha fazla bir yolculuk serüveni başlıyor. Gitmek gözümüzü korkutsa bile Avustralya’nın bu yolculuğa değeceğine eminiz. Bu kadar uzak bir yerin tabii ki bizden daha farklı kültürleri, gelenekleri var.

Avustralya-1.jpg

1- Aussies tip bırakmıyor!

Her ne kadar birçok ülkede tip bırakmamak hoş karşılanmasa da Avustralya’da tip bırakmak diye bir şey yok. Avustralya’da bütün servis ücretleri fişe eklenmiş bir şekilde geliyor. Bu yüzden ekstra bir tip bırakmanıza gerek yok ama eğer bırakmak istiyorsanız da servisin kalitesine göre siz ne kadar istiyorsanız bırakabilirsiniz. 

2- Avustralya’da Güneşin Şakası Yok

Avustralya’ya kadar gidip o muhteşem sahillerine uğramadan dönmek istemeyeceğinizi tahmin ediyoruz. Ancak gitmeden bilmeniz gerekiyor ki Avustralya’da güneş çok kuvvetli eğer cildinizin ve sağlığınızın zarar görmesini istemiyorsanız güneş kremi kullanmadan güneşe çıkmamalısınız. 

3- Avustralya Büyük Bir Yer

O kadar yol gitmişken Avustralya’nın her yerini görmek isteyebilirsiniz. Fakat Avustralya’da birçok Avrupa ülkesi gibi şehirler arası yolculuk yapmak çok kolay değil. Şehirler arası yolculuk yapmak istiyorsanız, zamanınız az ve tatilinizi yolda geçirmek istemiyorsanız uçakla yolculuk etmenizi ve gitmeden çok iyi bir yolculuk planlaması yapmanız daha verimli bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır.

4- Para Harcamaya Hazır Olun

Avustralya’nın bütçe dostu bir ülke olduğu söylenemez. Diğer ülkeler ile karşılaştırıldığı zaman birçok ürün Avustralya’da daha pahalıdır. Özellikle de sigara. Eğer sigara içen biriyseniz yanınızda ekstra paket götürmenizde fayda var. Daha az para harcamanız için bir diğer tavsiyelerimiz ise yemeğinizi evde kendinizin yapması, suyunuzu evde doldurup dışarı çıkmanız ve alışverişinizi pazarlardan yapmanız.

Avustralya-3

 5- Bayraklar Arasında Yüzün

Yüzmeyi çok iyi bildiğinizi ve buna gerek olmadığını düşünebilirsiniz ancak durum o kadar basit değil. Avusturalya sularında köpek balığı bulunduğunu duymuşsunuzdur ve eğer karşılaşmak istemiyorsanız bayraklar ile sınırlandırılmış alanda yüzmelisiniz. Ayrıca eğer bayraklı alanda yüzerseniz başınıza bir şey gelmesi durumunda can kurtaranların görmesi ve müdahale etmesi daha kolay ve erken olacaktır.

6- Dünyanın En Temiz Havası Tazmanya’da

Eyaletin üçte birinin milli park olduğunu ve Dünya Mirası listesinde koruma altına alındığını söylesek sanıyoruz ki ikna edici olacaktır. Tazmanya adası, Avustralya’nın eşsiz hayvan popülasyonunun gözlemlenebileceği, açık hava aktivitelerinin yapılabileceği cennet köşesi. Yürüyüş severleri mest edecek patikaları, kan ve dağ bisikleti gibi spor etkinliklerine elverişli oluşu ve maceraperestler için keşfedilecek birçok mağara bulundurması, orayı gerçekten de cazip bir yer yapıyor.

7- Dünyanın En Büyük Ekosistemi: Great Barrier Reef

Great Barrier Reef adı verilen ve 2500 ayrı resiften oluşan ekosistemin uzaydan bile görülebildiğini biliyor muydunuz? Bu büyük set resifi, rengarenk balıklar ve deniz kaplumbağaları arasında dalış yapmak, şnorkelle yüzmek için harika bir nokta. Üstelik bölgede atlama noktası olarak da kullanılan birçok yer mevcut.

8- Dünyanın En Büyük Kum Adası: Fraser

Avustralya’nın ünlü yaban köpekleri dingoları görebilmenin en güzel yolu, Queensland’de yer alan Fraser Adası’nın kumlu kıyıları. Beyaz kumlu kıyılarla çevrili MacKenzie Gölü’nün sularında yüzebilir ve bu cennet adanın lezzetlerini keşfedebilirsiniz.

Avustralya-2

9- Tamamen Avustralya’ya Özgü Hayvanlar

Evet, doğru duydunuz, buradaki hayvanların çoğunu başka yerde görmeniz olanaksız. Hangileri mi? Mesela koalalar ve ornitorenkler. Eğer vahşi doğada görmek isterseniz bir rehber tutmanızda fayda var ama biz yine de bir tüyo verelim; Avustralya’nın en orijinal hayvanlarını bir arada görmek için şehir merkezindeki Sydney Wildlife World’e bir uğramanızı tavsiye ederiz.

Nullarbor (0)
Kültür Seyahat

Nullarbor Uçurumları: Dünyanın Bittiği Yer

Bu yıl yurtdışı tatilinizi Güney Avustralya'dan yana kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü burada mutlaka görmeniz gerektiğini düşündüğümüz bir…

Devamını Oku
Dünyanın Bir Ucu Avustralya Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Kültür Seyahat

Dünyanın Bir Ucu Avustralya Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Avustralya birçoğumuz için dünyanın öbür ucu tanımının karşılığı. Uzun uçuşlar, bitmek bilmeyen aktarmalar ve beklemeler derken 24 saat veya daha…

Devamını Oku
Dünyanın Bir Ucu Avustralya Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Kültür Seyahat

Dünyanın Bir Ucu Avustralya Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Avustralya birçoğumuz için dünyanın öbür ucu tanımının karşılığı. Uzun uçuşlar, bitmek bilmeyen aktarmalar ve beklemeler derken 24 saat veya daha…

Devamını Oku