Kültür Seyahat

27 Eylül 2021
Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2022

Aşağıda sıraladıklarımızı yapmadan, görülmesi gereken yerleri ziyaret etmeden ya da tadılacak olan Avustralya mutfağının keyfine varmadan dönerseniz, Canberra turunuz, kesinlikle eksik kalmış sayılacaktır. Yazın gölde macera dolu anlar yaşamak, sonbaharda büyüleyici manzaralara şahit olmak, kışın taze mantarın tadına varmak, baharda muhteşem çiçek festivallerine katılmak, yıl boyu düzenlenen sergileri izlemek, Avustralya’nın başkenti Canberra’da yapılabilecek aktivitelerden sadece bir kaçı. Gelin, yeşilin bin bir tonu bir yanda, nefes veren Burley Griffin Gölü bir yanda, Canberra’yı keşfetmeye hazır mısınız?

1

Başkentin Ünlü Gölünü Ziyaret Edin

Etrafı müze, kafe, parklarla ve bisiklet yolları ile çevrili olan Canberra’nın kalbindeki Burley Griffin Gölünde, yerel insanların yaptığı gibi köprüden köprüye yürüyüş yapın ve bir kahve molası verin. Yapay bir göl olan Burley Griffin, kano, rüzgar sörfü, balıkçılık, sandal turu, yelken yapmak, kürek çekmek, yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve hatta yüzmek için ideal bir göldür. Daha sakin bir göl atmosferi için ise bir tekne ile gezintiye çıkmak ve göl kenarındaki kafe ya da restoranlarda keyif çatmak, muhteşem dinlendirici bir alternatif olabilir.  

Avustralya Hikayesini, Müze ve Ulusal İkonik Simgelerle Keşfedin

Ülkenin eski geçmişi ve sömürgeci tarihinden günümüzdeki modern çok kültürlü yapısına kadar, Canberra’nın ulusal güzelliklerini keşfetmek gerek. Ülkenin en değerli sanat eserlerini sergileyen Avusturalya Ulusal Galerisi, başkentte tarihi evrakları ve muhteşem mimarisi ile Avustralya Parlamentosu, Avusturalya Alplerinin bir kısmını oluşturan ve ülkede bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliği ile Namadgi Ulusal Parkı, ülkenin sosyal tarihini gözler önüne seren Avustralya Ulusal Müzesi, bilim ve teknoloji meraklıları için Ulusal Bilim ve Teknoloji Merkezi, görülmesi gerekenlerden sadece birkaçı. 

Şarap İmalathanelerini ve Bira Fabrikalarını, Mutlaka Gezin

Şehir iklim özellikleri açısından, şarap tadımcılığından trüf mantarı avcılığına kadar kaliteli yemekleri ile ziyaretçilerine güzel bir tadım fırsatı sağlar. Geleneksel olarak Chardonnay, Riesling, Pinot Noir ve Shiraz çeşitlilikleri, 140’tan fazla bağ ve 40 kadar şarap imalathanesi görme şansı sunar. Ayrıca butik bira meraklıları için Canberra, son derece uygun bir lokasyondur. Yerel üretimlerine şahitlik edeceğiniz bira imalathanelerinde, hem tadım yapabilir hem de bira ufkunuzu biraz olsun genişletebilirsiniz. 

2

Canberra’da Unutamayacağınız Festivalleri Deneyimleyin

Şehrin takvimi, dört sezonunu kutlayan aktiviteler ve festivallere ev sahipliği yapmaktadır. Her kış düzenlenen Trüf Mantarı Festivali, misafirlerini şımartmaya ve mantarların tadını çıkarmaya yönelik keyifli bir festivaldir. Başarılı şeflerin, demolarıyla etkileneceğiniz bu festivalde, yer mantarı çiftliklerinin yanında bu çok değerli ürünleri bulmaya eğitimli köpeklerin inanılmaz çabalarına şahitlik edebilirsiniz. Ayrıca 1988 senesinden beri şehri şenlendiren Canberra Çiçek Festivali, inanılmaz ışık ve müzik gösterileri ile ziyaretçilerini bekliyor.

Başkentin Özel Pazarlarında Alışverişin Keyfini Çıkarın

Üreticilerden direk taze taze satın alabileceğiniz ürünlerin bulunduğu ve lezzetli yerel kahvaltılar yapabileceğiniz Başkent Pazarı’nı ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Haig Park Köy Pazarı’nda ise bir buket çiçek satın alıp taze meyvelere, ekmeklere ve her tür gıda ürününe ulaşabilirsiniz. Ayrıca köy temalı ve Avustralya’nın en büyük ev yapımı ürünlerin satıldığı Hartley Hall Pazarı’na da kesin uğramak gerekiyor. 

1
Kültür Seyahat

Avustralya'nın Keşfi: Canberra'ya Gideceklere Öneriler

Aşağıda sıraladıklarımızı yapmadan, görülmesi gereken yerleri ziyaret etmeden ya da tadılacak olan Avustralya mutfağının keyfine varmadan dönerseniz…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Canberra’da Nerede Ne Yenir?

Avustralya’nın başkenti Canberra, yerel ve ithal şeflerin, tap taze ürünleri farklı bir bakış açısıyla muhteşem mutfaklara dönüştürmesiyle oluşuyor.…

Devamını Oku
Dünyanın Bir Ucu Avustralya Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Kültür Seyahat

Dünyanın Bir Ucu Avustralya Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Avustralya birçoğumuz için dünyanın öbür ucu tanımının karşılığı. Uzun uçuşlar, bitmek bilmeyen aktarmalar ve beklemeler derken 24 saat veya daha…

Devamını Oku