Kültür Seyahat

20 Ağustos 2023

Turkuaz suları, altın rengi kumsalları ve tarihle harmanlanmış şehirleriyle Akdeniz... Antik çağlardan günümüze uzanan zengin kültürel mirasıyla da öne çıkan bölge kamp severler için de benzersiz alanlar sunuyor. Göz alıcı doğası, serin suları ve sakin koylarıyla Akdeniz, kamp tutkunlarını cezbeden bir nokta. Biz de sizler için yaz bitmeden gidip tadını çıkarabileceğiniz ücretsiz kamp alanlarını derledik. Keyifli okumalar!

Karacaören Barajı Kamp Alanı - Burdur

Aksu Çayı üzerinde, Burdur ilinin Bucak ilçesine 35 kilometre mesafede bulunan Karacaören Barajı, 1 ve 2 olmak üzere iki ayrı bölümden oluşuyor. Yerli yabancı her ziyaretçiyi etkisi altına alan doğal güzellikleri ve dinlenme alanlarıyla dikkat çeken bu baraj gölünün kıyısında turizm amaçlı tesisler bulunmakta. Ayrıca, barajda spor amaçlı kullanılabilecek parkurlar da mevcut. Karacaören Barajları doğa turizmi, yelken, kano, rüzgar sörfü, foto-safari, baraj turu, balık avcılığı, yüzme, doğa yürüyüşü gibi birçok imkan sunuyor. Aynı zamanda sulama ve enerji ihtiyacı için kullanılıyor. Buraya ulaşım özel araçla mümkün. Barajın etrafında ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz işletmeler de mevcut.

Burdur

Melikler Yaylası Kamp Alanı - Isparta

Pınargözü Mağarası ve Dedegöl Dağı'na son derece yakın bir noktada yer alan Melikler Yaylası Yenişarbademli İlçesi'ne yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunuyor. Yaylada temiz su bulunması da burayı çadır kampı yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan haline getiriyor. Her yıl Mayıs ayında Melikler Yaylası'nda Dedegöl Dağı Dağcılık Festivali düzenleniyor ve bu etkinlik kapsamında ziyaretçiler, 2998 metre yükseklikteki Dedegöl Dağı'na tırmanış gerçekleştirme fırsatını yakalıyorlar. Ek olarak Melikler Yaylası'nda Uzay Gözlem Şenliği de düzenleniyor.

Doyran Göleti Kamp Alanı - Antalya

Antalya'nın Konyaaltı beldesinde bulunan Doyran Göleti kamp alanı Pınargözü Mağarası ve Dedegöl Dağı'na yakın bir yerde bulunuyor. Özel aracınızla veya toplu taşıma ile kolayca ulaşabilme şansınıza ek olarak kamp için çadır veya karavan ile konaklama seçenekleri mevcuttur.

Kamp alanı etrafında özel işletme bulunmuyor. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı önceden karşılamanız gerek. Antalya'nın merkezine yakın olmasına rağmen burada huzurlu bir atmosfer bulacaksınız.

Kamp alanında trekking, bisiklet turları, hamakta dinlenme, doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, mangal, barbekü gibi etkinlikler yapabilirsiniz. Telefon sinyalleri de güçlü olduğundan güvenli bir kamp deneyimi tecrübe edebilirsiniz.

Doyran

Atakent Kamp Alanı - Mersin

Silifke ilçesine bağlı Atakent mevki Mersin'in en huzurlu köşelerinden biri ve hem piknik hem de kamp severler için ideal bir seçenek sunuyor. Sahip olduğu doğal güzellikler ve olanaklarla dikkat çeken bu mekan, denize sıfır konumuyla öne çıkıyor. Atakent'te sadece kamp yapmakla kalmayıp market, restoran ve kafe gibi hizmetlerden de faydalanabilirsiniz.

Atakent'e ulaşım oldukça kolay kendi aracınızı tercih edebileceğiniz gibi servislerle de rahatça varabilirsiniz. Plaj alanı hem kamp yapmak hem de piknik keyfi sürmek isteyenler için ideal bölgelere sahip. Ancak hatırlatmakta fayda var, ateş yakmak bu güzel doğa köşesinde yasak.

Topaktaş Yaylası - Hatay

Hatay Dörtyol'a bağlı,  Dörtyol - Hassa yolu üzerinde bulunan yayla hem kamp hem de piknik yapma fırsatı sunuyor. Çevresinde bulunan restoranlar sayesinde isterseniz de kendi yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirebilir isterseniz de hiç uğraşmadan bu restoranlarda karnınızı doyurabilirsiniz.

Topaktaş Yaylası'nda kamp yapmak tamamen ücretsiz ancak kendi kamp ekipmanlarınızı ve temel ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmeyi unutmayın. Bu özel yaylaya toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlamak mümkün değil fakat hizmet veren servislerle rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.

Topaktaş

Tekir Yaylası Kamp Alanı - Kahramanmaraş

Genellikle günübirlik gelip piknik yapanların yoğunlukta olduğu Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Tekir Yaylası, kamp yapmak için de harika bir seçenek. Yol üzerindeki kafe ve restoranlarda tuvalet, yiyecek, içecek gibi ihtiyaçlarınızı giderme şansınız var. Tekir Yaylası'na Kahramanmaraş - Kayseri yoluyla kolayca ulaşabilirsiniz. Üstelik girişler ücretsiz. Akarsu ve göletlerle çevrili olan bu yaylada serinleyebilir ve keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Geyikbayırı Kamp Alanı - Antalya

Geyikbayırı Antalya'ya 25,9, Konyaaltı'na 18 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Kamp yapmak istediğinizde ücretli ve ücretsiz alanlar şeklinde çeşitli seçeneklerle karşılaşıyorsunuz. Ücretli bir kamp deneyimi yaşamak isteyenler için kamping alanları hazırda bekliyor. Ücretsiz kamp yapmayı tercih edenler ise ormanlık bölgeleri veya Sivri Dağ Milli Parkı eteklerini tercih edebilir. Geyikbayırı'na hem toplu taşıma hem de özel araçla kolaylıkla gidebilirsiniz. Ancak ormanlık bölgelerde kamp yapacaksanız temel imkanların bulunmadığını akılda tutmalısınız.

Geyikbayırı

Salda Gölü Yeşilova - Burdur

Türkiye'nin Maldivleri benzetmesiyle öne çıkan  Türkiye'nin en derin 3. gölü Salda yüzme, piknik ve gezinti için oldukça popüler bir durak. Kamp yapmak isteyenlere de farklı imkanlar sunan gölün kenarında marketler ve temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunuyor. Duş alma ve tuvalet olanakları da mevcut. Göl Burdur'a 2 saat, Yeşilova ilçesine ise 16 km uzaklıkta. Kamp malzemelerinizi buradan da temin etmeniz mümkün. Göl kamp için harika bir seçenek fakat derinliği yüzünden yüzerken dikkatli olmanızı hatırlatmak gerek.

Bayram Tatili-yurt içi 0
Kültür Seyahat

Coşkuyu Katlayın: Bayram Tatilinde Gidilebilecek Yerler

Üç günlük bayram tatili yaklaşmaya başladı. Yurt dışı önerilerinden sonra bu kez rotamızı yurt içine çevirdik ve cennet ülkemizde tatilin tadı en iyi…

Devamını Oku
Bayram Tatili-yurt içi 0
Kültür Seyahat

Coşkuyu Katlayın: Bayram Tatilinde Gidilebilecek Yerler

Üç günlük bayram tatili yaklaşmaya başladı. Yurt dışı önerilerinden sonra bu kez rotamızı yurt içine çevirdik ve cennet ülkemizde tatilin tadı en iyi…

Devamını Oku
Mavi bayrak-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajları

Ülkemiz, İspanya ve Yunanistan’ın ardından mavi bayraklı plaj sayısı bakımından dünyada 3. sırada yer alıyor. Birbirinden özel bu plajlara bir göz…

Devamını Oku