Kültür Seyahat

19 Ağustos 2023

Kalabalık, şehir stresi, korna sesleri, işin ağırlığı, hayatın zorlukları gibi dertlere sahip olan İstanbul, aslında hem tarihi hem de doğal güzelliklere sahip bir metropoldür. Yaz geldiğinde, okullar kapandığında, tatilciler dağılır ve bir nebze de olsa nefes almak kolaylaşır. Peki, şehirde kalanlar neler yapabilir? Hafta sonları yakın markajda bulunan sahillere giderek, yine güney ya da Ege sahillerinde olduğu gibi deniz, kum ve güneşten faydalanabilirler. Gelin, İstanbul’a yakın en güzel sahillere bir göz atalım ve içimiz biraz da olsa açılsın.

Alacalı Plajı Sahili, Şile

İstanbul ve sahil deyince akla ilk gelen yerlerdendir Şile sahili. Bu şirin ilçeye bağlı İstanbulluların denize girip kendilerini yenileyebilecekleri pek çok plaj bulunmaktadır. Alacalı Plajı da bunlardan birisidir. Etrafı ufak ve yeşil tepelerle çevrili olan sahil, halka açık olup bünyesinde herhangi bir tesisi barındırmamaktadır. Şezlong, soyunma kabini, şemsiye, yeme içme, duş, wc gibi alternatifler bulunmadığından dolayı, Alacalı Plajı’na giderken temkinli gitmekte fayda vardır. Dilerseniz kendi eşyalarınızı temin edip et ve mangal olayına bile girebilirsiniz.

İstanbul sahil-Şile

Evcik Plajı Sahili, Çatalca

Çatalca ilçesine bağlı bulunan Evcik Plajı, Çatalca’nın Karacaköy köyüne bağlıdır. Karadeniz kıyılarında, denize girebileceğiniz Evcik Plajı, Çatalca merkeze yaklaşık 45 kilometre mesafede bulunuyor. Plajın yakınında yer alan Anastasius Surları ve Georgios Kilisesi kalıntıları ise plaja, tarihi bir atmosfer sunmaktadır. Şemsiye, şezlong, soyunma kabini, yeme içme, duş, wc gibi olanaklar Evcik Plajı’nda bulunmadığından, giderken malzemelerinizi ve yiyeceklerinizi alarak tedbirli bir şekilde gidebilirsiniz.

Kilimli Koyu Sahili, Ağva

İncecik kumu ile bilinen Kilimli Koyu, Ağva ilçesinin en güzel sahillerinden birisidir. Girişin ücretsiz olduğu sahilde, şezlong ve şemsiye için oldukça uygun fiyatlar ödenip kullanılabiliyor. Sahilde kafe, restoran, wc, soyunma kabini ve duş bulunmaktadır. Ayrıca Kilimli Koyu’nda, trekking parkuru ve kamp alanı olduğunu da meraklıları için belirtmeden geçmeyelim. Falezlerin eteklerinde, muhteşem bir deniz keyfi için Kilimli Koyu, tercih edilebilecek yerler arasında.

İstanbul sahil-ağva

Yalıköy Plajı Sahili, Çatalca

Tertemiz bir plaja sahip olan Yalıköy sahili, İstanbul’a hemen hemen 2 saatlik mesafede, Çatalca merkeze ise 1 saatlik mesafede yer alıyor. Eskiden “Podimo” ismi ile bilinen Yalıköy tarihinin, Rum ve Bizans dönemine kadar gittiği bilinmektedir. Köy bölgesinde bulunan yürüyüş yollarının ve geniş ormanlık alanların, spor yapmak isteyenler için son derece ideal olduğu söylenebilir. Buraya kadar gelmişken hem denize girip keyif yapabilirsiniz hem de lüfer, kalkan, sardalya gibi lezzetleri deneyebilirsiniz.

Akvaryum Koyu Sahili, Heybeliada

Yemyeşil dağların eteğinde bulunan Akvaryum Koyu, tertemiz bir denize sahiptir. Doğal bir park içerisinde konumlanan sahilde, İstanbul’a bir o kadar yakın ama İstanbul’un stresinden de bir o kadar uzak hissedebilirsiniz. Sahilde bulunan restoranda, leziz ve taptaze deniz ürünlerinden tadıp tatilin keyfini, doyasıya çıkarabilirsiniz. Kayaların arasında gizli saklı kalmış Akvaryum Koyu, insana tam anlamıyla şehirden bir kaçış hissi veriyor.

İstanbul sahil-heybeliada

Semizkum Plajı Sahili, Silivri

Hafta sonları ve tatil dönemlerinde kalabalık olan Semizkum Plajı, hem deniz hem de kamp meraklıları için biçilmiş kaftan. Sığ ve kumlu denizi sayesinde, çocuklu aileler tarafından çokça tercih edilen Semizkum, duş, soyunma kabini, çamaşır ve bulaşık yıkayacak alan, şemsiye, çocuk oyun bölgeleri ve şezlong gibi kamp için gereken olanakları, misafirlerine sunmaktadır.

Eyüpsultan Çiftalan Plajı Sahili, Eyüpsultan

Halk plajı olan Eyüpsultan Çiftalan’a giriş, şezlong ve şemsiye tamamen ücretsizdir. Plaja girerken sadece otopark ücretinin alındığını belirtelim. Duş alanları, wc, kafeterya gibi olanakların bulunduğu plaj, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri sadece kadınlara özel kapılarını açıyor. Hafta sonunun kaçamağı Eyüpsultan Çiftalan sahili, İstanbul’un karmaşasından uzaklaşmak isteyen ve kafa dinlemeyi bekleyenlerin doğru tercihi.

Riva Plajı Sahili, Beykoz

Girişin cüzi bir ücret karşılığı olduğu Riva Plajı, istisnasız İstanbul’un en güzel plajlarının başında geliyor. Riva Plajı’na dilerseniz günü birlik ya da bungalov, ev, apart, pansiyon ya da günlük ev kiralayarak konaklamalı olarak gidebilirsiniz. İstanbul merkeze yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Riva sahilinde, kamp meraklıları dilerse kamp da yapabilmektedir. Güneye ya da Egeye kadar gidemeyecek olan İstanbullular için, Riva plajı adeta bir nimet.

İstanbul sahil-riva2

Büyükçekmece Halk Plajı Sahili, Büyükçekmece

Oldukça yoğun bir ilgi alan Büyükçekmece Halk Plajı, İstanbulluların merkeze yakın olmasından dolayı, en çok tercih edilen plajlarından biri olarak öne çıkıyor. Şemsiye, şezlong kiralama, soyunma kabini ve duş gibi önemli olanakların da bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim. Toplu taşıma ile dahi kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Büyükçekmece Halk Plajı, İstanbul’un hemen yanı başında bir kaçış noktası olmasıyla dikkat çekiyor.

Kilyos Halk Plajı Sahili, Kilyos

Sarıyer ilçesine bağlı olan Kilyos, Avrupa yakasında ve Karadeniz kıyılarında yer alıyor. İstanbullular tarafından sevilen bir sahil olan Kilyos’ta ücretli ve ücretsiz pek çok plaj bulunuyor. Duş, wc gibi olanakların bulunduğu Kilyos Halk Plajı, İstanbulluların genelde tercih ettiği bir lokasyondur. Avrupa yakasının en temiz denizlerinden biri olarak bilinen Kilyos, İstanbul’un keşmekeşinden tam bir anlamıyla gerçek kaçış.

Deniz keyfinizi bir kampla taçlandırmak isterseniz bu sahiller tam size göre: İstanbul'da Kampa Açık Sahiller

istanbulun en iyi 10 şarküterisi (0)
Yeme İçme

İstanbul'un En İyi 10 Şarküterisi

Birazdan tanıtacağımız şarküteriler, tam da müdavimi olmak isteyeceğiniz türden. O zaman hadi gelin İstanbul’un en iyi 10 şarküterisini daha yakından…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

İstanbul’un Sokak Lezzetleri

Her şehrin kendine özgü ayrı lezzetleri vardır fakat bu lezzetler bir de sokak lezzeti olursa daha da keyifli ve pratik tatlarla karşılaşmak…

Devamını Oku
Eminönü sokakları-0
Kültür Seyahat

Tarihi ve Kültürel Bir Serüven: İstanbul'un Gizemli Sokakları

İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir şehir. Bu yazıda, İstanbul'un gizemli sokaklarında yapılan bir yolculuğa çıkacak ve…

Devamını Oku