Kültür Seyahat

15 Mayıs 2023

Güzeller güzeli ilimiz Antalya’nın en büyük 2. ilçesi olan Manavgat, şelalesi ile dünyaca ün kazanmış turistik bir noktadır. Ülkemizin ve Antalya’nın değer kazanmış ve ilgi görmüş en önemli ilçelerinden biri olan Manavgat ilçesinde neler yenir, bölgenin hangi lezzetleri meşhurdur bir göz atalım. Ayrıca Manavgat ilçesinde, konaklama yapılabilecek yerlere de değineceğiz. Farklı bir detay olarak; Apollon Tapınağı, Köprülü Kanyon Milli Parkı, Side Antik Kenti gibi noktaların Manavgat’ta görülecek yerlerin başında geldiğini de belirtelim.

Manavgat-1

Manavgat’ta Ne Yenir?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, kuzu etinden kalamara, şelale çorbasından muz tatlısına kadar, damak tatlarını şenlendirecek pek çok leziz tat bulunuyor. Şimdi, ağızları sulandıracak bu lezzetli Manavgat mutfağına da değinmeden geçmeyelim. Hem güzel doğanın ve Manavgat Şelalesi’nin tadını çıkarın hem de leziz Manavgat mutfağına uğrayın. Her ikisinden de son derece memnun kalacağınız, son derece garanti çünkü her sene binlerce yerli ve yabancı turistin, Manavgat’ı ziyaret etmesi kesinlikle bir tesadüf değildir. Bunu, Manavgat’ı ziyaret ettiğiniz anda anlamanız an meselesidir.

En Meşhurlarından Biri: Ekşili Tarhana

Manavgat bölgesinin en bilinen lezzetlerinden biridir ekşili tarhana. Un tarhanası, zeytinyağı, salça, nane, pul biber gibi ürünlerle yapılan ekşili tarhana, Manavgat’ta sevilen lezzetler arasında bulunuyor. Dilerseniz yaban erikli ekşili tarhana da tercih edilebilir.

tarhana

Unutulmaz Lezzet: Tereyağlı Kalamar

Manavgat Çayı’nın etrafında bulunan restoranlarda bu denize kıyısı olan ilçede, deniz ürünlerini tatmadan asla dönmeyin. Güveç kaplarında servis edilen kalamarın, tadına doyamayacağınız gün gibi ortada.

Manavgat’ın Olmazsa Olmazı: Şelale Çorbası

Manavgat’ta, kış mevsiminin vazgeçilmezi olan Şelale Çorbası, kuzu eti, aşurelik buğday, havuç, yoğurt ve soğan ile hazırlanmaktadır. Son olarak tavadaki tereyağın üstünde eklenen nane, Şelale Çorbasına verilen efsane lezzettir.

Bölgenin Sevileni: Yoğurtlu Yörük Kavurma

Leziz kuzu eti, soğan, yoğurt, kırmızıbiber ve karabiber ile organize edilen Yoğurtlu Yörük Kavurma, sevilen lezzetlerden olarak listemizde yer alıyor. Soğan, et ve baharatları kavurduktan sonra üzerine süzme yoğurt ve pul biberi ile süslenir.

Leziz: Köfte ve Piyaz

Muhteşem bir piyaz ile köfteyi denemeye ne dersiniz? Hem de tam Akdeniz’e dair bir güzellik. Fasulye ve piyaz ile yayla eti ile hazırlanmış olan enfes köfte ve piyaz, Manavgat'ın en meşhur lezzetlerinden bir tanesi. Sadece görüntüsü bile tadı ve hissettirdiği lezzet ile kendini, muhteşem hissettirmeye yeter de artar bile.

piyaz

Balığın En Farklısı: Balık Simidi

Şeklini görünce bile damakların tadı yerine gelir aslında. Uzun ve ince şekilde kesilen levreklerin, susamla birleştikten sonra efsane bir lezzete imza atıyor adeta. Bu enfes lezzet, Manavgat’ta sizlerle bir arada olmayı bekliyor.

Manavgat'ta Nerede Kalınır?

Peki, bu güzel mi güzel ilçede nerede kalınır? Manavgat’ta, hangi bölgelerde hangi konseptlerde konaklanır? Güzelliği ile misafirlerini mest eden Manavgat, diğer Antalya ilçelerine göre daha farklı konaklama seçenekleri sunuyor. Hangisi olursa olsun, Manavgat’ı, gezmede ve yemede mutlaka ama mutlaka es geçmeyin. Kamping alanları, oteller, pansiyon ve villa gibi alternatifleri kesin deneyin. Özellikle Side, doğası ve tarihi olarak son derece değer kazanmış bir bölgedir.

Manavgat Kamp Alanı: Boğaz Otel ve Kamp Alanı ve Osay Camping Pansiyon

Manavgat Belediyesi’nin bir kamp bölgesi olarak akıllarda yer etmiş olan Boğaz Otel ve Kamp Alanı, denizin dibinde kamp yapabilecek bir alternatif sunuyor. Piknik masaları, restoran, kafe, çadır, elektrik, mutfak, dinlenme alanları gibi alternatifleri sunan kamp alanı, kendini özgür hissetmek isteyen misafirler için son derece idealdir. Bunun yanı sıra Osay Camping Pansiyon, karavan, şezlong, bungalov ev modeli gibi sunduğu olanaklar ile rahat edebileceğiniz muhteşem bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

antalya-7449738_1920

Maceranın Dibi: Klas Rafting Pansiyon

2012 senesinde hayata geçirilen macera ile misafirlerini mest eden Klas Rafting Pansiyon, ağaç evlerde ziyaretçilerini ağırlıyor. Muhteşem doğasında, inanılmaz sakinliği tadacağınız Klas Rafting Pansiyon, sizleri Manavgat’a gelmiş olmaktan dolayı son derece memnun edecek noktalardan biri olmayı başarıyor.

Villa Kiralama İçin Doğru Adresleri Belirlemek Gerek

Side, Kumköy, Evrenseki ve Manavgat merkez, ilçede villa tatili yapmak isteyenlerin en yoğun rağbet ettikleri bölgelerin başında geliyor. Siz de seçiminizi yaparken buralara öncelik verebilirsiniz.

Manavgat Şelalesi Yakını Otelleri

Joker Side Hill Suite, Hotel Saray Regency, River Hotel, The Sansa Hotel, River Boutique Hotel, Jasmin Side Oteli Durkaya Otel, River Suite Hotel Manavgat, Dream Park Bungalow Otel, Mediterranean Garden Hotel, Side park Spa Boutique Hotel en güzellerinden olup keyfini doyasıya süreceğiniz güzelliklerden.

manavgat son

Sonuç olarak, Manavgat’ın en sevilen lezzetlerinden sadece bazılarını burada sıralamaya çalıştık. Antalya, gezilip görülecek yerleri ve mutfağı ile Türkiye'nin en zengin bölgelerinden bir tanesi. Manavgat'ta kendinize armağan edeceğiniz bir tatil, kesinlikle unutulmazlarınız arasına girmeye aday.

Mavi bayrak-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajları

Ülkemiz, İspanya ve Yunanistan’ın ardından mavi bayraklı plaj sayısı bakımından dünyada 3. sırada yer alıyor. Birbirinden özel bu plajlara bir göz…

Devamını Oku
Akdeniz Dalış Noktaları (0)
Kültür Seyahat

Akdeniz'deki En İyi Dalış Noktaları

Deniz yaşamını keşfetmenin ve farklı bir dünyanın kapılarını aralamanın en güzel yoludur dalış. Ülkemiz dalış noktaları bakımından oldukça zengin…

Devamını Oku
manavgat-0
Kültür Seyahat

Manavgat'ta Ne Yenir, Nerede Kalınır

Antalya, gezilip görülecek yerleri ve mutfağı ile Türkiye'nin en zengin bölgelerinden bir tanesi. Manavgat'ta kendinize armağan edeceğiniz…

Devamını Oku