Kültür Seyahat

15 Haziran 2022
Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2023

Dillere destan bir tatil beldesidir Marmaris. Yeşili ayrı, mavi denizi ayrı güzelliktedir. Yerli ve yabancı turistlerin gözünün incisi Marmaris’te tatil yapmak, resmen bir ayrıcalıktır. Tasviri için klasikleşmiş bir tanım olarak kullanılan “Cennet Köşe”, Marmaris’e tam olarak oturmuş bir deyimdir. Çünkü bu deyimi, göz alıcı koyları, yeşil ve mavinin arkadaş olduğu doğal güzelliği ve hareketli gece hayatı ile fazlasıyla hak etmektedir. Peki, Marmaris’te nerede ne yenir ve nerelerde kalınır? Bu cennet tatil beldesine gitmişken, en güzel yemekleri yemek, en güzel restoranları ve kafeleri keşfetmek, kesinlikle yapılması gerekenlerden.

Marmaris Tatil-1

Marmaris’in Hangi Güzel Köşelerinde Ne Yemeli?

Muğla’nın gözbebeği Marmaris’te nerede, ne yemeli sorusunun pek çok cevabı var aslında. Konu, burada tamamen ne istediğinizle alakalı. Bütçe probleminiz yoksa ıssız bir deniz kenarında sadece tekne ile gidilebilen restoranlardan, ekonomik bütçeli restoran ya da kafelere kadar ne ararsanız, Marmaris’te mevcut. O halde, listemize başlayalım.

Octopus Restoran, Söğüt / Marmaris

Ahtapotun en güzel halini ve lezzetlerinden birini tadabileceğiniz Octopus Restoran, Söğüt köyünde, Marmaris’e gelen lezzet düşkünlerini bekliyor. Çiçekler arasında ve denizin dibinde Söğüt Köyü’nün tertemiz atmosferinde bulunan Octopus Restoran, deniz mahsulleri açısından zengin ve lezzetli. Ayrıca restoranın kendi yaptığı cheesecake ise dillere destan ve siz siz olun, bu leziz tadı denemeden, masadan kesinlikle kalkmayın. Teknelerin nefesini hissettiğiniz iskelede bulunan Octopus’un, 12 odalı pansiyonu ve denize girilebilecek bölgesi de bulunuyor.

Sailor’s Paradise, Kocabahçe / Marmaris

Tertemiz bir deniz eşliğinde, yeşillikler arasında deniz ürünlerinin tadına varmaya ne dersiniz? Damak zevkinize göre muhteşem balık yemekleri ve ızgaralar, ahtapot, karides, kalamar, mücver, sübye, vişneli pazı dolması, çipura, levrek, baharatlı ev patatesi gibi birbirinden özel lezzetler, Sailor’s Paradise’ta mevcut. Tek ulaşım yolu deniz olan restoranda, neredeyse yemek yediğiniz yerden balıklara eşlik etmeniz mümkün. Bu koyda, sadece doğa ile baş başa kalabileceğiniz, doğa yürüyüşü, deniz aktiviteleri ve yoga etkinliklerinin sıkılıkla yapıldığı lüks bir kamp alanının bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Glamping modunda ama kamp havasında, burada konaklayabilirsiniz.

Kalimera Rum Meyhanesi, Yat Limanı / Marmaris

Kendinizi Yunanistan’da hissedeceğiniz bir restoran var sırada. Kalimera Rum Meyhanesi, mavi sandalyeleri ve beyaz masaları, denizin hemen kıyısında oluşu ve lezzetli yemekleri ile Marmaris’e gelmişken gidilmeyi hak eden restoranlardan. Birbirinden leziz mezeleri ve Marmaris’e yakışır balık tabakları ile yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmezi olan restoran, 2020 ve 2021 senesinde Tripadvisor kullanıcıları tarafından Traveler’s Choice olarak seçilerek en sevilen restoranlardan biri olmayı başarmıştır.

Marmaris Tatil-2

Marmaris’in Hangi Güzel Köşelerinde Konaklamalı?

Marmaris’in Selimiye’sinden, Bördübet’ine kadar birbirinden güzel lokasyonlarında konaklayarak hangi aktivitelerin gözde olduğuna bir göz atalım. ‘Marmaris’ demek, deniz, güneş ve kumdan daha fazlası demektir. Yoga aktivitelerinden, safariye kadar türlü türlü etkinlikleri gerçekleştirebilirsiniz.

Bördübet Koyu

Yeşilliklerin içinde bir cennet, hatta öyle ki masmavi deniz bile ağaçlardan dolayı neredeyse yeşile dönmüş durumdadır. Burada Amazon’daymışçasına kanoyla Gökova Körfezi’nde muhteşem bir tur atabilir ya da dağ yürüyüşleri yapabilirsiniz. Denize girmenin ayrı bir keyif olduğu koyda, teknelerle mavi tura da çıkıp etraftaki farklı güzellikteki koyları keşfedebilirsiniz.

Marmaris’in Kamp Alanları

Dilerseniz, Marmaris’teki kamp alanlarına bir göz atalım. Yeşillikler ve sonsuz huzur arasında kalan kamp alanları, tatil deneyiminize yeni bir anlam katacak nitelikte. Yoga ve trekking ile ünlü Çetibeli Orman Kamp Alanı, doğa yürüyüşü ile ünlenmiş Çubucak Tabiat Parkı Kamp Alanı, lüksün de lüksü bir kamp tatili arayanlardansanız Bonjuk Bay Camping, mesire alanı da olarak bilinen Günnücek (Marmaris Milli Parkı), Glamping olarak ise Kocabahçe, konaklanabilecek farklı adreslerden.

Marmaris Tatil-3

İçmeler Koyu

Marmaris’in İçmeler Koyu, hem merkeze yakınlığı hem de güzel denizi ile konaklanabilecek güzel noktalardan. Dilerseniz kaldığınız otelden su sporları ile ilgilenebilirsiniz ya da kocaman sahil boyunca palmiyeler arasında eşsiz bir yürüyüş yapabilirsiniz. İçmeler, Marmaris’e en yakın ve her daim en güzel koylardan birisidir. Gece hayatını sevenlerdenseniz, İçmeler sahilde canlı müzik yapan mekanları da es geçmeyin.

Selimiye Koyu

Butik otel konsepti ile bilinen meşhur Selimiye, Marmaris’in en güzel koylarından. Gerek balıkları ile meşhur restoranları, gerekse masmavi turkuaz suları ile butik otel anlamına yepyeni anlamlar katan otelleri ile tatil anlayışına yeni bir soluk getiren Selimiye, Marmaris’e gitmişken kesinlikle konaklamayı hak eden lokasyonlardan.

Turunç Koyu

Marmaris denilince vazgeçilmezlerdendir Turunç Koyu. Tertemiz bir plaja sahip olan Turunç, Marmaris’e bağlı ve mavi bayraklı bir koydur. Turkuaz ve temiz deniz anlayışına sahip bir koyda denize girmek isterseniz, Marmaris’te Turunç Koyu, sizi bekliyor olacak. Zaman zaman çakıl bir denizi olsa da temizliği ile kendini mest ettiren bir koy olan Turunç, konaklamanız için pek çok alternatife sahiptir.

Marmaris Tatil-4

Bozburun Koyu

Kahvaltıları, salataları, her Marmaris koyunda olduğu gibi deniz ürünleri ile meşhur Bozburun Koyu, birbirinden özel butik otelleri ile ünlüdür. Özellikle yat turizmi yönünden de oldukça revaçta olan Bozburun, temiz plajları ile göz dolduracak türden. Gitmişken Turgut Şelalesi, Kızkumu Plajı gibi yerleri de görmeden dönmeyin.

Marmaris Merkez

Cennetin merkezinde kalıp hem deniz keyfi hem de gece hayatı keyfi sürmek ister misiniz? Marmaris’in merkezi otellerinde konaklayıp muhteşem lezzetlere ev sahipliği yapan restoranlarda lezzetlere şahitlik yapıp gece hayatının merkezinde, sabahlara kadar eğlenebilirsiniz. Merkezde olmanın verdiği keyifle, kendinizi özgür hissedip gece istediğiniz restoran ya da kafede yiyip keyfinize bakabilirsiniz. Unutmayın, Marmaris sizi bekliyor!

Ege Rotaları-0
Kültür Seyahat

Ege'den Ekonomik Tatil Rotaları

Ege kıyıları, yaz mevsimi denilince akla gelen ilk rotalardandır. Ege Bölgesi, rüya gibi sahilleri, masmavi suları, göz alıcı koyları, eşsiz doğal…

Devamını Oku
Ölüdeniz-0
Kültür Seyahat

Kurban Bayramı’nda Şehirden Kaçış

Popüler turistik beldelere nazaran nispeten sakinliğini koruyabilen ama doğal güzellikleri konusunda hiçbirinden eksik kalmayan şahane önerilerle…

Devamını Oku
Bodrum villa-00
Kültür Seyahat

En Güzel Balayı Villaları

Evliliğin en keyifli zamanları olan balayı günlerini, en güzel balayı destinasyonlarında ve yalnızca size özel dizayn edilmiş villalarda geçirmek…

Devamını Oku