Kültür Seyahat

18 Temmuz 2022

Bu yaz gözlerden uzak, sakin, huzurlu ve inziva dolu bir tatil yapmak istiyorsanız Kabak Koyu mutlaka seçenekleriniz arasında olmalı. Kabak Koyu, Kelebekler Vadisi, Faralya Köyü ve endemik bitkileri, eşsiz manzarası ile tatilcilerin gözde mekânlarından birisi olmayı başarıyor. Sosyal medyada da en çok konuşulan yerlerden biri olan Kabak Koyu, glamping tatilin ve kamp yapmanın ideal destinasyonlarından biri. Doğasıyla göz kamaştıran bu güzelim koyu biraz daha yakından tanımak ister misiniz?

Kabak Koyu-4

Kabak Koyuna Nasıl Gidilir?

Kabak Koyu, Muğla bölgesi içerisinde Fethiye'nin güzel köyü Faralya'da, dünyanın koruma altındaki 100 dağından biri olan Babadağ'ın eteklerinde yer alıyor. 1987 yılında keşfedilen 200 metrelik bu koy, endemik bitkilerle çevrilidir. Bu eşsiz koya Dalaman havalimanından Fethiye'ye yolculuk ederek kolayca ulaşabilirsiniz. Ölüdeniz bölgesinden kalkan Faralya dolmuşları ile Kabak koyuna giden dolmuşa binerek hiç yürümeden kolayca gitmek mümkün. Kabak Koyu, Kelebekler Vadisine sadece 4 kilometre, Fethiye merkeze ise 33 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Faralya köyünün güzelliklerini keşfederek yürümek isterseniz sadece 30 dakikalık bir yürüyüş ile bölgeye giriş yapabilirsiniz. Diğer taraftan Ölüdeniz'den kalkan kiralık teknelerle gitmeyi tercih ederseniz yol boyu uçsuz bir mavilik de size eşlik ediyor. Yani Kabak Koyu'nun kendisi kadar, ona ulaşmak da son derece keyifli.

Kabak Koyu'nda Yapılabilecek Aktiviteler

Dünyanın en uzun yürüyüş rotalarından biri olan Likya Yolu'nun ayaklarından biri olan Kabak Koyu, doğa yürüyüşlerini sevenlerin çok iyi bildiği bir yer. Her sene dünyanın dört bir yanından yürüyüşçüleri ağırlayan Likya Yolu'nun güzelliği de tescilli üstelik. Fethiye'deki kaya mezarlarından başlayıp Antalya'ya kadar devam eden ve tüm dünyadaki en iyi trekking parkurlarından biri seçilen Likya Yolu aynı zamanda kampçılar için de bir cennet. Eğer muazzam bir manzara eşliğinde yürümek ve doğa içerisinde kamp yapmak ilginizi çekiyorsa Kabak Koyu'nu mutlaka görülecekler listenize almanızı öneririz.

Likya Yolu ile ilgili daha fazla bilgi için Likya Yolu'nun Nefes Kesen Durakları yazımıza da göz atıp rotanızı çizebilirsiniz.

Kabak Koyu-3

Bölge sit alanı olduğu için içerisinde bir tesis bulundurmuyor. Kabak Koyu'na giriş ücretsiz şekilde yapılıyor. Koy'da deniz keyfinizin ardından duş alabileceğiniz ücretsiz yerler de bulunuyor. Kabak Koyu'na gelmişken Faralya Köyü'ne uğramanızı tavsiye ediyoruz. 30 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunan bu koy, The Times gazetesine göre Türkiye'de bulunan 6 gizli cennet arasında sayılıyor. Yaklaşık 40 km bir alana sahip olan ve sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan Kabak, mavinin ve yeşilin hakimiyetinde bol huzur vadeden bir ortam olarak öne çıkıyor.

Kabak Koyu'na uğramışken ünlü Kelebekler Vadisi'ne girmeden olmaz. 350 metrelik dik kayalıklarla çevrili ancak bir o kadar güzel bu vadi görkemli bir görüntüye sahip. Kelebekler Vadisi adını vadi içerisinde yaşayan 80'den fazla kelebek türünden almıştır. Vadi içerisinde hiçbir yapılaşmaya izin verilmemektedir. Birinci derece sit alanı olan bu bölgede kış mevsimi hariç 10 ay boyunca farklı türlerdeki kelebekleri görebilirsiniz. Tatilinizde farklı bir deneyim yaşamak isterseniz bu eşsiz kelebekler gece ve gündüz kelebekleri olarak farklı türleri ile sizleri yalnız bırakmayacaklar. Konaklamak isterseniz, işletmenin kendi çadırlarından veya bungalovlarından kiralayabilirsiniz.

Kabak Koyu-2

Kabak Koyu, şehir kargaşasından uzak doğaya yakın olmak isteyenler için adeta bir inziva ortamı sunuyor. Kabak plajında denize girerken ince taneli kumları ve iri çakıl taşları ile turkuaz deniz ile mest olacaksınız. Koyun rüzgâr etkisini kesmesiyle su soğukluğu yüzmek için sezon boyunca ideal sıcaklığındadır. Plajın yanında cafe ve restoran bulunuyor ve buradan şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz Eğer kiralama yapmak istemezseniz kendi sandalye ve havlunuzla da bu harika bölgenin tadını çıkartabilirsiniz. Havlunuza uzanın ve çam ağaçlarının ve denizin kokusunu içinize çekin Kabak Koyu'nun tadını çıkarın!

Kabak Koyu'nda Konaklama

Kabak Koyu kampçılar için bir cennet demiştik. Bölgedeki işletmelerde pek çok çadır ve bungalov seçeneği bulunuyor ancak dilerseniz kendi çadır ekipmanlarınızı da götürebiliyorsunuz. Turkuaz bir denize ve 200 metrelik bir kumsala sahip olan bölge, planlarınızda sakin, huzurlu ve doğayla baş başa bir tatil geçirmek varsa bulabileceğiniz en iyi destinasyonlardan. Eğer biraz daha konforlu bir konaklama arzu ediyorsanız, glamping örneklerini de bulabiliyorsunuz. İnce bir zevkle döşenmiş ve lüks detaylara kadar düşünülmüş evlerin fiyatları tabi biraz daha yüksek, hele yüksek sezondaysanız.

Kabak Koyu-1

Kabak Koyu'ndaki kamp alanlarında kahvaltı ve yemekler açık büfe olarak servis veriliyor. Gün içinde yöreden gelen bitkilerden yapılan çayları da deneyebiliyorsunuz. Genel olarak koyda her şey dahil sistemde otel anlayışı bulunmuyor ama yine de tam pansiyon hizmet alabileceğiniz birkaç işletme mevcut. Ama bize sorarsanız, kargaşadan ve stresten alabildiğine uzak bu cennet köşede, kızılçam ormanlarının ortasında yıldızları izleyerek uyumak her şeye bedel. Bu yüzden ağaç evleri ve bungalovları tercih etmenizi öneririz.

Hazır Likya Bölgesi'nden söz etmişken, civarı biraz daha gezmeye ne dersiniz? 2022'nin En Muhteşem Rotaları'nda Tanıdık Bir Yer: Teke Yarımadası yazımız, hem maceraperestler hem de ailece gezmeyi sevenler için mükemmel öneriler içeriyor.

Pet 3
Kültür Seyahat

Evcil Hayvanlarınızla Birlikte Tatil Yapabileceğiniz Oteller

Evcil hayvanlarımız evimizin birer üyesi ve onları tatile giderken yalnız bırakmak içimizden gelmiyor. İşte bu yüzden can dostlarınızla beraber tatil…

Devamını Oku
Kabak Koyu-0
Kültür Seyahat

Kabak Koyu Hakkında Bilmek İsteyeceğin Her Şey

Sosyal medyada da en çok konuşulan yerlerden biri olan Kabak Koyu, glamping tatilin ve kamp yapmanın ideal destinasyonlarından biri. Doğasıyla göz…

Devamını Oku
Pet 3
Kültür Seyahat

Evcil Hayvanlarınızla Birlikte Tatil Yapabileceğiniz Oteller

Evcil hayvanlarımız evimizin birer üyesi ve onları tatile giderken yalnız bırakmak içimizden gelmiyor. İşte bu yüzden can dostlarınızla beraber tatil…

Devamını Oku