Kültür Seyahat

3 Ocak 2024

2023 senesinde gezginler sosyal medyada pek çok yer paylaştı. Doğal olarak bu da istatistiklere yansıdı. Özellikle yeni yerler keşfetmek isteyenler ya da tatil için yeni rota arayanlar için sosyal medyada paylaşılan öneriler oldukça dikkate değer oluyor. 

Hal böyle olunca biz de 2023 senesi içerisinde sosyal medyada en çok paylaşılan rotaları sizler için derlemek istedik. İşte 2023'te Instagram’da en çok paylaşılan yerler.

Milano (İtalya)

22 milyondan fazla hashtag, 100 milyar TikTok görüntülenmesi... Görkemli simge yapıları, muazzam kültür ve sanat hazineleri ve modern mahalleleri ile Milano, bu sene de liste birinciliğini kimselere kaptırmadı ve yılın "en instagrammable şehri" oldu.

2023 Instagrammable-1

Londra (İngiltere): Avrupa’nın en köklü tarihine sahip ülkelerinden İngiltere’nin başkenti Londra en çok paylaşılan lokasyonlar arasında ikinci sırada.

Paris (Fransa): Aşıklar şehri Paris yine 2023’ün en gözde yerlerinden oldu. Paris, Instagram verilerine göre en çok paylaşılan üçüncü şehir. 

İstanbul (Türkiye): Asya ve Avrupa’nın kesişme noktası İstanbul, dünyanın en popüler şehirlerinden New York’u da geride bırakarak paylaşım rekoru kırdı.

New York: Amerika denilince ilk akla gelen ve pek çok filmden aşina olduğumuz New York sosyal medya istatistiklerine göre 5. sırada yer aldı.

Nepal: Mistik şehir Nepal, geçtiğimiz sene Instagram'da en çok kalp alan lokasyonların başında geldi.

Şikago (Amerika): Amerika’nın bir diğer turistik şehri Şikago bu sene sosyal medyada popüler olan yerler arasındaydı.

Bali (Endonezya)

Gezginlerden oldukça eğlenceli kareler paylaşılan şehir Bali bu sene de oldukça popülerdi.

2023 Instagrammable-3

Sri Lanka: Hint Okyanusu’nun muazzam manzarasına ev sahipliği yapan Sri Lanka gezginler arasında popülerliğini sürdürdü.

Sidney (Avustralya): Dünyanın en büyük doğu limanına sahip olan ve pek çok kültürü bir arada barındıran Sidney de listede kendisine yer buldu.

Kuzey İzlanda: Kuzey yarımkürenin en kuzeyinde bulunan Kuzey İzlanda, 2023 senesinde Kuzey ülkeleri arasında en popüler olanların başını çekiyordu.

Bakü (Azerbaycan): Kardeş ülke Azerbaycan bu sene gezginler arasında oldukça popülerdi. Hem doğası hem kültürü ile ziyaret edenleri büyüleyen şehirden bol bol fotoğraf paylaşıldı.

Singapur: Dünyadaki en küçük ülkelerden bir tanesi olmasına rağmen hem doğası hem de kültürel zenginliği ile 2023’ün en popüler lokasyonlarından biri olmayı başardı.

Tokyo (Japonya)

Uzakdoğu’nun en popüler ülkelerinden bir tanesi Japonya’nın başkenti Tokyo da 2023’ün sosyal medya mecralarında en çok kendisine yer bulan şehir oldu.

2023 Instagrammable-4

Seul (Güney Kore): Bir diğer popüler Uzakdoğu ülkesi olan Güney Kore’nin en kalabalık ve kültürel anlamda en karma yeri olan Seul şehrine ilgi büyüktü.

Maldivler: Maldivler özellikle deniz tutkunlarının vazgeçilmez lokasyonlarından bir tanesi. 2023 senesinde de Maldivlerden tatilciler bol bol fotoğraf paylaştı.

Seattle (Amerika): Amerika’nın hüzünlü ve bir o kadar üretken şehirlerinden bir tanesi Seattle, 2023 senesinde en çok paylaşılan yerlerindendi.

Buenos Aires (Arjantin): Aşkın ve dansın doğduğu şehir Buenos Aires, 2023 senesinde dünyanın her yerinden turiste ev sahipliği yaptı ve bol bol paylaşıldı.

İbiza (İspanya): Akdeniz ülkeleri arasındaki en popüler ülke İspanya’nın ibiza kenti de 2023 senesini yoğun geçiren yerlerden. Yerli yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapan şehirden pek çok kare paylaşıldı.

Dublin (İrlanda)

Avrupa'nın en büyük şehir içi parkı olan Phoenix Parkı başta olmak üzere pek çok tarihi kale ve yapıya ev sahipliği yapan Dublin de bu sene sosyal medyada en çok konuşulan yerlerdendi. 

2023 Instagrammable-5

Marakeş (Fas): 1000 yıllık tarihi ile görenleri kendisine hayran bırakan Marakeş pek çok gezgin tarafından ziyaret edildi ve bol bol fotoğraf paylaşıldı.

İzlanda: Listenin 22. sırasında yer alan İzlanda, Kuzey ülkeleri arasında en popüler ülke. Özellikle Kuzey ışıklarını görmek isteyen pek çok gezgin İzlanda’nın yolunu tuttu.

New Orleans (Amerika): Amerika’nın en köklü tarihine sahip şehirlerinden bir tanesi olan New Orleans özellikle renkli gece yaşamından karelerle sık sık anıldı ve listede kendisine yer buldu.

Tulum (Meksika): Özellikle Mayalar ve onların inşa ettiği büyük yapılarla kendisine hayran bırakan şehirlerden Tulum, Meksika’nın en çok ziyaret edilen şehri oldu.

Hong Kong: Güney Çin Denizi kıyısında bulunan Hong Kong, seyir terasları, kuleleri, büyük Buda heykeli, feribot gezileri ile senenin en çok kare paylaşılan şehirlerinden bir tanesi oldu. 

Cape Town (Güney Afrika)

Güney Afrika’nın en muhteşem liman kentlerinden bir tanesi olan Cape Town, yaban hayatı, doğal ve kültürel alanları ile turistlerin gözdelerinden oldu.

2023 Instagrammable-6

Phuket (Tayland): Tayland'ın en popüler şehri Phuket özellikle yaz aylarında oldukça renkli sahnelere sahip. Gezginler de bu renkli kareleri paylaşmayı ihmal etmedi.

Oahu (Hawaii): Hawaii Adaları'nın üçüncü büyük ve en fazla nüfusa sahip adası olan Oahu, sıcak tropik iklimi, halka açık birbirinden güzel plajları ile 2023’ün en çok paylaşılan lokasyonlarından oldu.

Kuala Lumpur (Malezya): Malezya’nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Kuala Lumpur, kuleleri, tarihi yapıları, gece hayatı ile senenin ilgi odağı olan şehirlerinden bir tanesiydi.

Prag (Çekya): Pek çok kültürün buluşma noktası olan Prag, 2023’te de gezginlerin favorilerinden oldu. Bir diğer adı “Altın Şehir” olan Prag sosyal medyada sıklıkla adından söz ettirdi. 

Bergen (Norveç): Norveç’in ikinci büyük şehri olan Bergen doğal güzellikleri ile görenleri büyüleyen şehirlerden. Kuzey ülkeleri arasında en yoğun turist ağırlayan ülkelerden bir tanesi olan Norveç’in Bergen şehri 2023’te de paylaşımların odağındaydı.

Boracay Adası (Filipinler): Sadece Filipinler’de değil dünya genelinde de en popüler adalardan bir tanesi olan Boracay Adası, 2023 senesinde de en çok paylaşılan lokasyonlardan bir tanesiydi. Özellikle gezginlerin seçimi ile “Yeryüzünün en iyi plajı” seçilen “White Beach”ten pek çok kare sosyal medyada paylaşıldı.

2023 Instagrammable-2

Kültür Seyahat

Dünyanın En İlginç Festivalleri

Bir ülkeyi tanımanın en keyifli yollarından biri de o ülkenin festivallerinden birine katılmak olsa gerek. İşte dünyanın en ilginç festivallerinden…

Devamını Oku
Puglia-0
Kültür Seyahat

İtalya'nın Sakin Güzeli: Puglia

Puglia, İtalya'nın en güzel ve en ziyaret edilen bölgelerinden biri. Yarımadanın güneydoğu ucunda yer alan ve Adriyatik ve İyon Denizleri…

Devamını Oku
Pompei
Kültür Seyahat

Alternatif Bir Müze Gezisi: Türkiye’den ve Dünyadan Etkileyici Müzeler

Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın mutlaka gidip görmeniz gereken yerler vardır. Özellikle de o yerlerin tarihini, kültürünü, sanatını öğrenmek…

Devamını Oku