İyi Yaşam

9 Ocak 2024

Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde insanlar yeni bir çalışma ve takvim programı yapmaya başladı bile. İster kamuda olsun ister özel sektörde herkesin serbest zamanını değerlendirmek için pek çok planı bulunuyor. Kimisi aileleri ile birlikte bir tatil planı yaparken kimileri arkadaş ortamı ile bir yerlere gitme düşüncesinde. 

2024 ile beraber insanların doğal olarak hangi günlerin tatil olduğunu araştırmaya başladılar. Özellikle tatilleri birleştirerek uzun bir seyahate çıkmak isteyenler şimdiden programlarını yapmaya başladı. 

Peki, 2024 içerisinde hangi günler resmi tatil olacak? İnsanlar kaç gün tatil yapacak? İşte bu soruların cevaplarını tek başlık altında vererek siz okuyucularımızın daha rahat bir şekilde plan yapmasına yardımcı olmak istedik. İşte resmi tatil günleri.

1 Ocak Yılbaşı Tatili

Bilindiği gibi bu sene yılbaşı yani 31 Aralık pazartesi gününe denk geldi. Bu sebeple insanlar Cuma gününden tatili değerlendirmeye başladı. Özellikle kış tatillerini sevenler yakın çevredeki kayak merkezlerine akın etti. Bununla beraber ailesiyle beraber keyifli anlar geçirmek isteyenler kıyı bölgelerdeki otellere ve eğlence merkezlerini doldurdu. Yılbaşı tatili 1 Ocak Pazartesi tatil oldu.

Sömestr (Yarıyıl) Tatili

Çocuklu aileler için son derece önemli bir konu da sömestr tatilinin ne zamana denk geldiği. 2024 yılının eğitim öğretim takvimi açıklandı ve bu bağlamda yarıyıl yani sömestr tarihinin başlangıcı 22 Ocak Pazartesi olacak. Yeniden okullara dönüş ise 5 Şubat Pazartesi olacak. Bu süreyi çocuklarıyla beraber geçirmek isteyen aileler işlerinden izin alarak bu anı değerlendirebiliyorlar. Şubat döneminde hem karlı bölgeler hem de nispeten biraz daha ılık deniz kıyısı bölgeler tercih edilebiliyor. 

Sömestr

Ramazan Bayramı Tatili

Eğer Ramazan Bayramında bir plan yapmayı düşünüyorsanız şimdiden araştırma yapmaya başlamanız yararınıza olabilir. Ramazan Bayramı, 1 gün arife ve 3 gün bayram olmak üzere 4 günlük bir tatili kapsayacak. Bayram günleri hafta içini kapsayacağı için 10 günlük bir plan yapma gibi bir şansınız var. Bu sebeple şimdiden otelleri, kampları ya da pansiyonları araştırmaya başlayabilir, Ramazan Bayramı tatili tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 

23 Nisan Tatili

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu sene salı gününe denk geliyor. Salı günü 1 günlük tatil söz konusu olacak. Belki pazartesiyi birleştirerek bu ufak tatilden de faydalanmak isteyebilirsiniz. 

1 Mayıs Tatili

Bu sene 1 Mayıs İşçi Bayramı çarşamba gününe denk gelmektedir. Yani Çarşamba günü 1 günlük resmi bir tatil söz konusu. Bu sebeple günü birlik nispeten daha yakın yerlere gitmek isteyebilir, buna göre plan oluşturabilirsiniz. Veya hafta sonuna kadar izin alabilirseniz birkaç günlük konaklama ile güzel bir tatil geçirebilirsiniz. 

19 Mayıs Tatili

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu sene Pazar gününe geliyor. Bu nedenle hafta içi herhangi bir tatil söz konusu olmayacak. Yine de heyecanınız azalmasın. Herkesin dışarıda olacağı bugün dilerseniz günlük turlara katılabilir, dilerseniz yakın çevredeki sakin ve huzurlu lokasyonlarda keyifle vakit geçirebilirsiniz. 

19 Mayıs

Kurban Bayramı Tatili

1 günü arife olmak üzere toplamda 4,5 günlük bir tatilin söz konusu olduğu Kurban Bayramının ilk günü 15 Haziran Cumartesi'ye denk gelmektedir. Tatilin bitişi ise 19 Haziran Çarşamba günü. Haftanın birleştirilip birleştirilmeyeceği belli olmasa da 5 günlük bir tatil de oldukça iyi bir zaman ve sevdiklerinizle bir yerlere gitmenize, güzel anılar biriktirmenize yeter de artar. Erken rezervasyon yaptırırsanız pek çok otelde uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz. 

15 Temmuz Tatili

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, resmi tatil olan günlerdendir. Bu sene 15 Temmuz takvimi pazartesiye denk gelmektedir. Bu nedenle Cuma gününden bir program ayarlayarak ufak çaplı bir tatil yapabilirsiniz. 2-3 günlük konaklamalı bir tatil için önce lokasyona karar verip sonra rezervasyon seçeneklerine bakabilirsiniz. Lokasyona göre otel, tatil köyü ya da pansiyonları inceleyerek hem bütçenize uygun hem de ailenizle beraber keyifli zaman geçirebileceğiniz bir yer bulabilirsiniz. 

30 Ağustos Zafer Bayramı Tatili

1 günlük resmi tatil ilan edilecek 30 Ağustos Zafer Bayramı salı gününe denk geliyor. Bu günü değerlendirmek isterseniz havanın da avantajı ile deniz, göl kıyısına keyifli bir seyahat düzenleyebilirsiniz. Ayrıca serinlemek için bulunduğunuz bölgedeki ormanlık ve piknik alanlarına göz atabilirsiniz. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tatili

2024 senesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı salı gününe denk gelmektedir. Bir günlük bu tatilde yine havanın avantajını kullanarak yakın lokasyonlarda keyifli bir gün geçirmeniz olası. Bunun için günlük gidilebilecek tatil rotalarını araştırmanız yeterli olacaktır. Ya da hafta sonu için izin alma şansınız olursa cumadan yola çıkarak keyifli bir serüven yaşayabilirsiniz. İster paket turlar ister bireysel konaklama seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Erken rezervasyon fırsatlarını da kaçırmamanızı öneriyoruz. 

2024 cumhuriyet

2024’te Toplam Kaç Gün Resmi Tatil Var?

Tüm resmi tatilleri tek tek ele aldığımıza göre şimdi yıl içerisinde toplamda ne kadar gün tatil yapılacağına bakalım. Türkiye’de 2024 senesinde norma şartlarda resmi tatil günlerinin toplamı 15,5 gün yapıyor. Ancak daha önce de değindiğimiz gibi bu rakamlar hafta sonun bağlamaları ile uzayabilir. Bu da sizlere çok daha fazla zaman tanınması anlamına gelecektir. Kültür, doğa, deniz, kar turizmi turları için takvimlerinizi kontrol etmeyi unutmayın. Ne kadar erken rezervasyon yaptırırsanız sizin için o kadar avantajlı olacaktır. 

1
Tips

Bir Gezginin Seyahat Çantasının Sahip Olması Gereken 6 Özellik

Bir gezginin çantasında bulunması gerekenler de oldukça önemlidir ancak ondan daha da önemlisi doğru çantayı seçmek. Bunun için ilk adım ihtiyacınızı…

Devamını Oku
Balayı-0
Kültür Seyahat

Kış Mevsiminin En Güzel Balayı Şehirleri

Kışın evlenenler ve mutluluğa yeni bir adım atanlar için ülkemizde cennet misali balayı yapılacak pek çok güzel lokasyon bulunuyor. Kış mevsiminde…

Devamını Oku
Safranbolu-0
Kültür Seyahat

Sakinlik ve Huzurun Başkenti: Safranbolu'nun Taş Konakları

Geçmişten bugüne oldukça popüler olup tarihe tanıklık eden Safranbolu Evleri, güncel zamanımızda da yaşamayı sürdüren önemli yapı taşları. O halde…

Devamını Oku