Kültür Seyahat

1 Mayıs 2024

Başlığı duyduğunuzda hemen gözünüzde canlanan o muhteşem atmosferi düşünün: Işıl ışıl bir gece, insanlar keyifli yürüyüşler yapıyor, dükkanlar ilgi çekici vitrinlerle dolu ve her köşe başında sizi şaşırtacak bir sürpriz var. İşte dünyanın dört bir yanından bu atmosferi en iyi yansıtan en havalı 10 cadde ve sokak. Siz hangilerini ziyaret etme şansı buldunuz?

Champs-Élysées - Paris, Fransa

champs élysées

Paris'in kalbinde bulunan Champs-Élysées, yalnızca Paris’in değil tüm dünyanın en havalı sokaklarının başında geliyor.

Haute couture ve lüks markaların en son koleksiyonlarına ve büyük otel zincirlerine ev sahipliği yapan Champs-Élysées, lüks alışveriş tutkunları için gerçek bir cennet. Ancak caddenin ünü yalnızca bununla sınırlı değil. Dünyanın en ikonik yapılarından biri olan Eiffel Kulesi’ne çıkan Champs-Élysées’nin başında da Fransız Devrimi'nin simgesi olan Place de la Concorde bulunur. Paris’in kültürel ve tarihsel zenginliğini yansıtması bakımından da son derece önemli olan cadde Paris romantizminin ve zarafetinin simgelerindendir.

Fifth Avenue - New York City, ABD

Fifth Avenue

Manhattan'ın merkezinden başlayıp Central Park'ın kuzeyine kadar uzanan Fifth Avenue dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapan önemli bir cazibe merkezi. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği cadde kültürel ve mimari açıdan da dikkatleri çekiyor. 

Özellikle Museum Mile olarak bilinen bölgede Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Müzesi, Museum of Modern Art (MoMA) gibi dünyaca ünlü müzeler bulunur. St. Patrick Katedrali, Central Park, Empire State Binası, Rockefeller ve New York Public Library gibi ikonik yapılar cadde boyunca görebileceğiniz önemli simgeler.

La Rambla - Barselona, İspanya

Barselona şehir merkezinde bulunan geniş La Rambla Caddesi şehrin en ünlü ve en canlı turistik sembollerinin başında geliyor. Port Vell (eski liman) bölgesinden başlar ve Plaça de Catalunya'ya kadar uzanan 1,2 kilometre uzunluğundaki La Rambla tarihi, kültürü, alışverişi ve eğlenceyi bir araya getirir. 

Cadde boyunca yürürken çiçek tezgahları, kuş satıcıları ve hediyelik eşya satıcıları gibi renkli tezgahlarla dolu olan ünlü La Boqueria Pazarı'na rastlayabilirsiniz. Ayrıca, La Rambla üzerinde bulunan ünlü Canaletes Çeşmesi, Barselona Futbol Kulübü taraftarları arasında bir buluşma noktasıdır.

Ginza - Tokyo, Japonya

Tokyo’nun en lüks mağazalarını ve en iyi restoranlarını bir arada bulabileceğiniz adres hiç şüphesiz ünlü Ginza Caddesi. 1872 yılından bu yana sürekli değişen ve gelişen cadde, senelerdir alışverişin kalbinin attığı yer olarak biliniyor. Gün boyu dünya markalarının mağazalarını gezebilir, Japon zanaatkarların en yapımı ürünlerine göz atabilir ve gece de şık bir gece kulübünde veya konser salonunda geç vakitlere kadar eğlenebilirsiniz.

Abbey Road - Londra, İngiltere

Abbey Road

The Beatles hayranlarının çok yakından tanıdıkları, bir albümlerine ismini veren Abbey Road, yalnızca Londra’nın kültürel mirasının önemli bir parçası olarak kalmaz, İngiltere müzik tarihinde de büyük bir yer tutar. Efsanevi grubun hayranları için neredeyse kutsal bir mekan haline gelmiş olan caddenin en havalı durağı da hiç şüphesiz Abbey Road Geçidi. Her yıl bu geçitte yürümek için gelen dünyanın dört bir yanından binlerce ziyaretçi, Abbey Road Caddesi’ni en havalı caddelerden biri haline getirir.

Nevsky Prospekt - St. Petersburg, Rusya

Geniş ve uzun yapısıyla, şehrin tarihî ve kültürel dokusunu yansıtan önemli bir sembol haline gelmiş olan bu cadde, St. Petersburg'un en ünlü ve en işlek caddelerinden biridir. Özellikle Kazan Katedrali, İsa Mesih'in Göğe Yükseliş Katedrali, Anichkov Köprüsü ve Singer Evi gibi önemli yapılar burada görebileceğiniz en etkileyici yapıların başında gelir.

Rodeo Drive - Beverly Hills, ABD

Rodeo Drive

Hollywood yıldızlarının alışveriş cenneti olan Rodeo Drive sıra dışı moda mağazaları, tasarım butikleri, mücevheratçıları ve lüks restoranları ile ünlü. Los Angeles'ın prestijli semtlerinden birinde yer alan cadde boyunca yükselen binalar da zarif tasarımlarıyla ve elbette şatafatlarıyla dikkat çeker. Kendine özgü atmosferi ve zarafetiyle Rodeo Drive bu listede olmayı sonuna kadar hak ediyor.

Orchard Road - Singapur

Günün her saatinde kalabalık ve hareketli bir atmosfere sahip olan Orchard Road, lüks alışveriş merkezleri, mağazalar, restoranlar ve otellerle doludur. Bu anlamda da “alışveriş cenneti” tanımının tam anlamıyla hakkını verdiğini söyleyebiliriz. Özellikle Noel zamanı hayli renkli olan cadde, Singapur’a gelen tüm turistlerin uğrak noktasıdır.

The Strip - Las Vegas, ABD

Strip

Las Vegas’ın en önemli cazibe merkezlerine ev sahipliği yapan The Strip, şehrin simgeleşmiş yerlerinin başında gelir. Günün her saati parlak ışıklarla aydınlatılan caddede her biri kendi temaları ile benzersiz olan birçok eğlence mekanı da yer alır.

Ocean Drive - Miami, ABD

Ocean Drive

Art Deco tarzı binaları, renkli gece hayatı, neon ışıkları ve Atlantik kıyısı boyunca uzanan lüks otelleri Miami’nin Ocean Drive’ını tanımlayan benzersiz özellikleridir. Gündüzleri South Beach’in ünlü kumsalında yürüyüş yapabilir ve dükkanları gezebilirsiniz ama buranın gerçek cazibesi Miami gecelerinde saklıdır. Neon ışıklarla ve müzikle dolup taşan cadde son derece enerjik ve eğlenceli bir atmosfere sahiptir.

Breaking Bad-0
Kültür Seyahat

İkonik Dizi Turları: Breaking Bad

Dizinin finalinin üzerinden yıllar geçse de Breaking Bad’in Albuquerque gibi artık ikonikleşmiş çekim yerleri hala binlerce hayran tarafından ziyaret…

Devamını Oku
Friends-0
Kültür Seyahat

İkonik Dizi Turları: Friends

Dünyanın en ikonik sitcomlarından biri olan Friends'in efsanevi setlerini ziyaret etmek isteyenler, Los Angeles'taki stüdyo turlarına akın…

Devamını Oku
Amerika’nın En Güzel Sahilleri: Saint Pete Kumsalı
Kültür Seyahat

Amerika’nın En Güzel Sahilleri: Saint Pete Kumsalı

Bugün 2020 Tripadvisor’da gezginlerin oyları ile belirlenmiş Amerika’nın en güzel ikinci sahiline doğru yola çıkıyoruz. Sahil, Florida’nın Pinellas…

Devamını Oku