Kültür Seyahat

14 Ocak 2021
Güncelleme Tarihi: 5 Haziran 2022

Bugün 2020 Tripadvisor’da gezginlerin oyları ile belirlenmiş Amerika’nın en güzel ikinci sahiline doğru yola çıkıyoruz. Sahil, Florida’nın Pinellas şehrinin kıyı şeridinde bulunuyor ve her yıl turistler tarafından  en çok beğenilen destinasyonlardan biri olarak listelerde yer alıyor. 

Öncelikle belirtmeliyiz ki St. Pete kıyı şeridinde bulunan kumsallardan sadece biri. Bu kıyı şeridinde St. Pete’den başka birbirinden güzel sahil ve tema parklar bulunmaktadır. Örnek verecek olursak kıyı şeridinde:

• Honeymoon Adası Ulusal Parkı

• Caladesi Adası Ulusal Parkı

• Clearwater Sahili

• Sand Koyu

• Belleair Sahili

• Indian Kıyısı&Indian Rocks Kumsalı

• North Redington Kumsalı & Redington Kıyısı

• Madeira Sahili

• TreasureAdası

• Pass-A-Grille Sahili

• Shell Koyu, Fort De Soto Parkı& Egmont Koyu bulunmaktadır.

blog

Eski zamanlarda bu sahilin adı St. Petersburg olarak biliniyor fakat 9 Mart 1994’te yerli halkın oyları sonucu sahilin adı  St. Pete olarak değiştiriliyor. St. Pete Sahili şehir merkezi Corey Avenue’ya oldukça yakın bir kumsal. Bu ana yolda çok sayıda alışveriş merkezi, çeşit çeşit restoran ve popüler barlar bulabilirsiniz. Yakınlarda bulunan Salvador Dali Müzesi ise kesinlikle görmeniz gereken bir müze. Gittiğiniz zaman mutlaka uğrayıp şehir merkezinde vakit geçirmenizi tavsiye ederiz. Aynı zamanda belirtmekte de fayda var, bu bölge gece hayatıyla da oldukça ünlüdür. 

Yapılacaklar listesinin başında da gün batımını Level 11 Rooftop Artisan Bistro Bar’da izlemek gelmelidir. Güneşin batarken ki o kızıllığının beyaz kumların ve turkuaz denizin üzerine yansımasına kesinlikle kendiniz şahit olmalısınız. 

St. Pete Kumsal kıyısı Clearwater bölgesindeki doğal olarak bırakılmış yerlerden biri ve size deniz paraşütünden, kürek sörfüne, rüzgâr sörfünden, uçurtma sörfüne kadar birçok su sporu konusunda imkân tanıyan bir sahil. Bembeyaz kumlarında bütün gününüzü geçirebileceğiniz St. Pete Kumsalı, sizleri bütün güzelliği ile bekleyen bir sahil şeridi olarak konumlanmıştır. 

Birçok insanın hayalini kurduğu Florida kumsallarının başında gelen St. Pete, 10.000 yerli halkı ile Amerika’nın diğer eyaletlerinden, Kanada’dan ve Avrupa’dan gelen turistler için de oldukça ilgi çekici bir mekân olmaya devam etmektedir. 

St. Pete Sahili’nde Yapılabilecek Aktiviteler

Bembeyaz kumları ve zümrüt yeşili sularıyla 2021 senesinde de Tripadvisor’da ABD’nin 1 numaralı plajı seçilen St. Pete’nin bu üst üste başarıları tesadüf değil. Peki burada yüzmek dışında neler yapılır, bir gün nasıl geçirilir öğrenmek ister misiniz?

Eğer ailenizle birlikte tatil yapıyorsanız, çocukların bayılacağı Upham Beach Park, saatler boyunca eğlenceli zaman geçirmek için ideal.

Sportif eğlenceler için St. Pete biçilmiş kaftan. Örneğin plaj voleybolu. Postcard Inn bu konuda ziyaretçilerden tam not almış yerlerden. Tradewinds Island Grand ise mini golf meraklılarını mutlu edecek güzide bir tesis.

Yine çocuklar için bir diğer eğlenceli seçenek Pass-a-Grille’deki Corey Bulvarı’nda yer alan devasa akvaryum Rumfish. Burada çocuklar şnorkelle kendilerini vatozların arasına bırakıp çılgınca eğlenebilir.

Pass-a-Grille’deki Ulusal Tarihi Bölge’deki yer alan Körfez Plajları Tarih Müzesi, her gittiği yerde gözleri müze arayanları mutlu edecek önemli bir detay. 1500’lü yıllardan modern zamanlara dek birçok fotoğraf ve gazete haberi seçkisine sahip olan müze, çoluk çocuk ailecek gezilebilecek yerlerden.

st. pete-2

Ne Yemeli Ne İçmeli

Elbette buna verilecek en güzel yanıt deniz ürünleri olacaktır. Körfez manzarasına nazır bir çatı katında güzel bir balık tabağı, kesinlikle tatmin edici bir ziyafet olacaktır ancak bölgede çok sayıda Meksika mutfağının da popüler olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Yemek üstüne bir bar keyfi de yapalım derseniz, sahilin güney ucunda popüler plaj barlarını bulabilir, canlı müzik eşliğinde kendinize şahane bir plaj eğlencesi yaşatabilirsiniz.

Amerika'nın Özgün Kasabaları
Kültür Seyahat

ABD'nin Özgün Kasabalarını Keşfediyoruz

Bugün okyanus ötesinde; bazılarımızın hayali, bazılarımızınsa abartılı bulduğu bir hülya. Bizlerin eyalet dediği, ama resmen 50 tane devletten oluşan…

Devamını Oku
911 memorial-0
Kültür Seyahat

Tüm Dünyadan En Etkileyici Anıt Müzeler

Trajik olayları, tarihi şahsiyetleri ve önemli kültürel anları anmak için inşa edilen anıt müzeler, bugün yaşadığımız dünyada kalıcı bir etki…

Devamını Oku
Mardi Gras-0
Kültür Seyahat

New Orleans'ın Efsanevi Festivali Mardi Gras

Rengarenk boncuklar, geçit törenleri, birbirinden ilginç kostümler giymiş insanlar... New Orleans'ın meşhur Bourbon Sokağı, Orta Çağ…

Devamını Oku